10 huismiddeltjes tegen wratten

Heel waarschijnlijk is alles wat je reeds hoorde over “gewone” wratten niet echt correct. Ze zijn in het geheel niet gevaarlijk en zijn eveneens niet de oorzaak van een minder goede persoonlijke hygiëne. Vrijwel iedereen heeft wel eens te maken met twee, drie wratten, dus veroordeel jezelf niet indien je plots te maken krijgt met het verschijnen van een wrat. Maar hoe kom je er snel vanaf? Lees hier hoe je thuis op natuurlijke wijze wratten kan behandelen.

Wratten zijn eenvoudige en goedaardige gezwelletjes op de huid, die meestal verschijnen op handen, voeten, knieën en ellebogen. Je krijgt wratten door besmetting met een virus. Gewone wratten krijg je van één van de virussen uit de familie van de humane papillomavirussen (HPV’s). Deze besmetting gebeurt na een kleine schram of wond, waardoor het virus de bovenste laag van de huid kan binnendringen. Ze komen vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen, als het immuniteitssysteem nog niet optimaal functioneert, maar kunnen voorkomen op elke leeftijd. Wratten kunnen geen kwaad, maar ze zijn wel heel hardnekkig. De volgende tien huisremedies zullen je helpen om wratten op een natuurlijke manier te bestrijden.

1. Gist

Meng gist in poedervorm met ricinusolie of wonderolie tot een homogene pasta en breng dit middel ’s nachts aan op de wrat. Je kunt dit het beste afdekken met een gaasje. Verwijder het verband ’s ochtends en herhaal het zo vaak als nodig.

2. Baking soda

baking-soda-8

Wratjes kunnen ook behandeld worden met baking soda, dat antibacteriële eigenschappen heeft. Los baking soda op in water en spoel de plaats van de wratjes met deze oplossing. Laat het drogen zonder af te spoelen, zodat de baking soda opdroogt en blijft inwerken. Herhaal het zo vaak als gewenst.

3. Voeding

We zijn wat we eten! Ook onze voeding kan het ontstaan van wratten verhinderen of ondersteunen bij de behandeling ervan. Stel je dieet samen met voedingsmiddelen die het immuniteitssysteem versterken zoals knoflook, rijst, citrusvruchten, zoete aardappel, zonnebloempitten enz.

4. Knoflook

look2

Smeer de wratten dagelijks in met versgesneden knoflook of ui. Eet vaak verse knoflook en verfris je adem door nadien op een takje peterselie te kauwen. Hou je absoluut niet van de sterke geur, kies dan voor knoflookcapsules, driemaal daags.

5. Heet water

Studies toonden aan dat wratten onderdompelen in heet water kan helpen bij de behandeling. Het warme water verweekt de wrat en doodt de aanwezige viruscellen. Wees echter voorzichtig met heet water en let op voor verbranding.

6. Vitamine C

sinaasappel2

Bedek de wrat met vitamine C. Je kan een vitamine C-tablet tot poeder vermalen en vervolgens mixen tot je een gladde pasta krijgt. Aanbrengen op de wratjes en afdekken met een pleister. De zuurtegraad van vitamine C werkt in op de wrat en versnelt het genezingsproces.

7. Vitamine E

Omwikkel de plaats waar de wratjes zich bevinden met vitamine E. Verpulver een vitamine E-tablet of open een capsule met vitamine E en mix het poeder met een beetje olie. Breng het mengsel aan op de wrat, omwikkel het met een verband en herhaal dit driemaal per dag. Laat de huid ’s nachts ademen en herhaal de behandeling opnieuw de volgende dag.

8. Wonderolie

Smeer de wratten dagelijks meerdere malen met ricinusolie of wonderolie in. Gebruik hiervoor een wattenstaafje. De hogere zuurtegraad van de olie werkt in op de wrat en laat ze sneller verdwijnen. Deze natuurlijke behandeling werkt bijzonder goed tegen kleine, vlakke wratjes op de bovenkant van de handen.

9. Wortelen

wortel4

Schil de wortel en snijd hem in kleine stukjes. Vermeng dit vervolgens met olijfolie en maak een pasta van deze ingrediënten. Dertig minuten lang inmasseren op de plaats waar de wrat zich bevindt. Herhaal dit tweemaal per dag gedurende drie weken.

10. Citroensap

Pers een citroen uit op de wrat en bedek de wrat nadien met een schijfje ui. Laat tot dertig minuten inwerken en pas deze natuurlijke behandeling één maal per dag toe, gedurende twee tot drie weken.

11. Aloë vera

Aloë vera is een krachtige remedie tegen allerhande huidaandoeningen en kan vanzelfsprekend ook als behandeling tegen wratten gebruikt worden. Breek een stengel van de plant in twee delen en breng de gel van de plant aan op de aangetaste huid met behulp van een wattenstaafje. Afdekken met een verbandje of pleister en herhalen zo vaak als nodig.

Bekijk Ook