6 huisremedies tegen mee-eters en puistjes

Kaneel wordt gebruikt om het verder verspreiden van bacteriën tegen te gaan, terwijl honing een natuurlijk antibioticum is dat met succes ontsteking kan verminderen.

Acne is zonder twijfel de meest voorkomende en meest verfoeide huidaandoening ter wereld. Je herkent het meteen aan de ontsierende zwarte puntjes, puistjes en onaantrekkelijke oneffenheden in het gelaat, op de borst en rug.

Een infectie die veroorzaakt wordt door veranderingen in de talgklieren van de huid zorgt voor het optreden van deze kwaal, die duizenden tieners en adolescenten slapeloze nachten bezorgt. Deze infectie doet poriën dichtslibben en verder ontsteken.

Mee-eters en chronisch acnegerelateerde problemen ontstaan meestal in de puberjaren en veroorzaken heel wat onzekerheid en deuken in het soms reeds wankele zelfbeeld van jongvolwassenen die hun eerste stappen in de volwassen wereld zetten. Toch kan deze huidaandoening vrouwen en mannen treffen op elke leeftijd.

In de winkels vind je honderden producten die inspelen op de onzekerheid en gevoelens van schaamte die acne teweegbrengt en die beloven de mee-eters en huidoneffenheden snel aan te pakken en de conditie van je huid snel te verbeteren. Vaak zijn ze echter duur om gedurende lange tijd te gebruiken en daarom niet altijd voor iedereen toegankelijk.

Gelukkig bestaan er heel wat natuurlijke huismiddeltjes die je makkelijk zelf kan maken en die je zullen helpen de strijd tegen acne te winnen. De huid zal er mooier en gezonder uitzien zonder dat je hiervoor diep in de buidel moet tasten. Dit artikel beschrijft hieronder enkele eenvoudige en natuurlijke remedies tegen mee-eters en puistjes.

Baking soda of zuiveringszout

Zuiveringszout is een natuurlijk middel bij uitstek om de huid te zuiveren. Het kan gebruikt worden als milde peeling, verwijdert dode huidcellen en het overtollige talg dat de huidporiën doet verstoppen. Het zorgt voor een evenwichtige zuurtegraad van de huid, waardoor het eveneens fungeert als een mild antiseptisch middel.

Waarschijnlijk is het lage prijskaartje van dit natuurlijke product het grootste voordeel. Je kan het ook overal waar je komt makkelijk kopen. Het is zowel te vinden bij de kleine kruidenier als in de supermarkt.

Hoe ga je acne te lijf met zuiveringszout?

Maak een anti-acnemasker klaar door in een kleine kom twee eetlepels zuiveringszout te mengen met een theelepeltje gemalen kaneel, het sap van een halve citroen en vijf eetlepels honing.

Alle ingrediënten goed door elkaar mengen tot je een homogene pasta hebt, aanbrengen op het gelaat en ongeveer tien minuten laten inwerken. De pasta nadien goed wegspoelen met lauw water.

Heb je weinig tijd, dan kan je gewoonweg een beetje zuiveringszout op de aangetaste huid aanbrengen en een lichte massage uitvoeren door cirkelvormige bewegingen uit te voeren.

Papaja

Papaja

Papaja is niet enkel een heerlijk stuk fruit waar je de lekkerste desserts mee tevoorschijn tovert, maar is ook een fantastisch schoonheidsproduct voor de huid dat je in heel wat commerciële crèmes en behandelingen terugvindt.

Papaja helpt om overtollig vet en talg van de huid te verwijderen en is tegelijk goed te gebruiken als een zachte peeling om dode huidcellen te verwijderen. Het pakt eveneens met succes de ontsteking aan die de grootste veroorzaker is van mee-eters en puistjes.

Hoe kan je papaja gebruiken om je huid te genezen?

Prak een volledige papaja tot een gelijkmatige pasta en breng deze frisse massa aan op een droog en gereinigd gezicht. Laat deze fruitige remedie twintig minuten inwerken.

Nadat je de huid goed gespoeld hebt, breng je een milde of neutrale vochtinbrenger aan. Vermijd het gebruik van producten waar veel chemische kleur- en geurstoffen in verwerkt zijn.

Groene thee

Groene thee is ontzettend rijk aan de antioxidanten epigallocatechin-3-gallate, die beter bekend zijn onder de benaming EGCG. Het werd wetenschappelijk aangetoond dat deze in staat zijn de productie van huidtalg te verminderen. Men stelde eveneens een daling in de aanwezigheid van bacteriën vast die vaak in verband gebracht worden met ontsteking.

Hoe kunnen we acne aanpakken met groene thee?

Plet twee eetlepels groene thee en vermeng dit met warm water. Breng dit mengsel aan op de huid waar acne voorkomt, laat drie tot vijf minuutjes inwerken.

Haver

Masker

Je hebt vast al opgemerkt dat ook haver in deze blog vaak vermeld wordt als een efficiënt en goedkoop schoonheidsproduct met heel wat krachtige eigenschappen die kunnen zorgen voor een gezonde en stralende huid. Overtollig talg en dode huidcellen worden met gemak verwijderd door het gebruik van havervlokken.

Hoe gebruik je haver als milde peeling?

Neem een kom en mix enkele eetlepels haver met de pulp van een tomaat en een eetlepel honing. Goed mixen tot een egale pasta en hiermee de huid van borst, rug en gelaat behandelen. Deze pasta laat je eveneens zo’n tien minuten inwerken.

Kaneel en honing

De combinatie kaneel en honing is een wonderbaarlijk natuurlijk middel als het erop aankomt puistjes en mee-eters te verwijderen. De conditie van de huid gaat er zienderogen op vooruit zodra je met deze eenvoudige remedie aan het werk gaat.

Hoe gebruik je honing en kaneel voor een gezonde huid?

Vermeng twee theelepels honing met een theelepel gemalen kaneel tot een zachte pasta. De te behandelen huid hiermee bedekken en een kwartier laten inwerken. Na het naspoelen van de huid opnieuw een goede, maar neutrale vochtinbrengende crème gebruiken.

Bananenschil

Bananenschil

Bananen zijn een heerlijk stuk fruit dat eveneens rijk is aan heel wat krachtige en gezonde voedingsstoffen. We weten dat een dagelijkse banaan goed is voor onze gezondheid, maar weten niet dat ook de schil kan worden gebruikt in heel wat natuurlijke huismiddelen. Het bevat stoffen die de huid helpen te vernieuwen en die het ontstaan van mee-eters en puistjes aanpakken.

Hoe gebruik je banaan om je huid stralend te houden?

Neem heel eenvoudig een bananenschil en wrijf hiermee over de aangetaste huid. Laat de natuurlijke bananenpasta een half uurtje inwerken en spoel nadien goed af met lauw water.

Wil je zo snel mogelijk af van die mee-eters en puistjes, ga dan direct aan de slag met deze eenvoudige en goedkope huisremedies, die je makkelijk zelf klaarmaakt. Je merkt vast en zeker dat een mooi resultaat niet lang op zich laat wachten.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook