Gewicht verliezen met behulp van papaja

Papaja is niet alleen een heerlijke, tropische vrucht, maar beschikt ook nog eens over veel positieve eigenschappen voor de gezondheid. Helpen gewicht te verliezen is daar slechts één van.
Gewicht verliezen met behulp van papaja
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Geschreven en geverifieerd door de arts Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Laatste update: 26 november, 2018

Er wordt vaak gezegd dat papaja de fruitsoort bij uitstek is voor een goede gezondheid. Het heeft een zoete, lekkere smaak en een prachtige oranje kleur. Diep verborgen in de pulp zit een component dat bekend staat als papaïne, een stof die een heleboel therapeutische voordelen voor het lichaam bevat.

En dat is nog niet alles, je kan zelfs gewicht verliezen met papaja. Wil je graag weten hoe?

Papaja is een tropische fruitsoort, die bekend is over heel de wereld. Het is dan ook eenvoudig te vinden en dus ook eenvoudig van de voordelen te genieten. Het kan werken als urineafdrijvend middel en antioxidant, het bevat een grote hoeveelheid plantvezels en erg weinig calorieën.

Daarbovenop voorziet de fruitsoort je van de volgende voedingsstoffen:

 • vitamine A
 • vitamine B
 • calcium
 • ijzer
 • fosfor
 • vitamine C

En alsof dat nog niet genoeg is, helpt papaja je om gewicht te verliezen en kan het helpen cellulite te bestrijden.

Lees dus vooral verder, want in wat volgt gaan we je uitleggen hoe je juist gewicht kan verliezen met papaja.

Afslankende eigenschappen van papaja

Papajasap om af te slanken

Soms is het moeilijk te bepalen welk dieet je gaat volgen. Het is dan ook belangrijk een dieet te kiezen, dat je niet alleen zal helpen af te vallen, maar je daarnaast ook gezond kan houden. Als je vragen hebt, kan je natuurlijk altijd je huisarts of diëtiste raadplegen.

Het papajadieet is beperkend. Dit betekent dat je gedurende twee dagen een zorgvuldig uitgestippeld dieet volgt, dat eindigt op de derde dag. De papaja doet twee dingen: het werkt ontgiftend en verbrandt vet.

We willen ook duidelijk maken dat papaja ten zeerste geschikt is voor mensen die verteringsproblemen hebben zoals:

 • diarree
 • winderigheid
 • constipatie
 • gastritis
 • huidproblemen zoals acne

Afslanken met papaja

Een platte buik met papaja

Volg dit dieet gedurende twee dagen per week. Idealiter zou je dit zo’n twee tot drie maanden moeten volhouden. Je zal niet alleen gewicht verliezen, maar ook je lichaam ontgiften en zorg dragen voor je verteringsstelsel.

Het is de moeite waard het 48 uur te proberen. Volg de richtlijnen die we je hier meegeven.

Ontbijt

Zoek altijd naar verse papaja die niet te rijp is. Begin het dieet bij je ontbijt. Je drink het best een glas soja- of havermoutwater tijdens deze twee dagen, aangelengd met twee eetlepels tarwekiem of een ander graan.  Dit zorgt ervoor dat je de nodige vezels binnenkrijgt.

Eet daarna een papajasalade. Kies een papaja van gemiddelde grootte, pel deze en snij hem in blokjes. Dit is een gezonde en voedzame manier om je dag te beginnen.

Lunch

Dag 1

Maak als lunch een volkorensalade. Je kan dit bereiden met de volgende ingrediënten:

 • in blokjes gesneden tomaten
 • enkele spinaziebladeren
 • olijven
 • een teentje knoflook
 • het sap van een halve citroen
 • volkorenrijst

Drink hierna papajasap.

Dag 2

Op de tweede dag van het dieet, maak je gebakken aubergine als lunch, samen met een kleine spinaziesalade met olijfoliedressing en enkele stukjes biet. Drink na deze maaltijd opnieuw papajasap.

Snack

Als snack maak je een sapje van een halve papaja en twee plakjes ananas. Was het fruit grondig en mix het tot een smoothie.

Avondmaal

Dag 1

Als avondmaal bereid je een kopje groentebouillon. Je kan hiervoor ui, selderij en citroensap gebruiken. Als dessert eet je, uiteraard, een in blokjes gesneden papaja.

Dag 2

Op de tweede dag maak je enkele artisjokken. Kook ze voldoende en kruid ze met wat zout en azijn.

Je kan de artisjokken vervolgens eten met een volkorentoast met wat olijfolie. Om je avondmaal af te sluiten eet je opnieuw een in blokjes gesneden papaja.

Afslankende kwaliteiten van papajazaden

Papaja voor de huid

Dit kan je verbazen, maar ook de zaden van papaja lijken te beschikken over ongelooflijke gezondheidskwaliteiten, zoals:

 • verwijderen giftige stoffen en eventuele parasieten in de darmen
 • kunnen helpen de lever te beschermen
 • ze beschikken over antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen

Bovendien hebben papajazaden de kracht om te helpen voorkomen dat het lichaam vet absorbeert of te veel vet aanmaakt. Dit betekent dat ze fungeren als regulator. Hoe kan je optimaal van al deze eigenschappen genieten of met andere woorden: hoe kan je de zaden consumeren?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Er zijn namelijk verschillende opties. Sommige mensen verkiezen de zaden te blenden, terwijl andere ze liever zoals pilletjes innemen. Voor een optimaal effect is het het beste 8 tot 10 zaden ‘s ochtends bij het ontbijt te eten.

Het is makkelijker ze op te eten wanneer ze in stukjes gesneden zijn en ze combineren met een glas grapefruitsap is nog beter.

Onthoud dus: volg het papajadieet twee dagen per week gedurende twee tot drie maanden. Eet de papajazaadjes bij het ontbijt gedurende vijftien dagen en wacht dan vijftien dagen voor je dit opnieuw doet, of zoals je zelf verkiest. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.