Infusies om cellulite te bestrijden

Cellulite, ook wel bekend als sinaasappelhuid, is één van de ergste nachtmerries voor over het algemeen vrouwen. Dit circulatieprobleem kan ontstaan bij personen met overgewicht, maar ook bij slanke personen. In dit artikel zullen we je een aantal verschillende infusies laten zien, waarmee je cellulite op een natuurlijke manier kan bestrijden. Deze infusies zijn allemaal 100% natuurlijk.

Het lelijke uiterlijk dat het de huid geeft, is niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar het veroorzaakt een hoop ongemak wanneer kleren gedragen worden die het aangetaste gebied blootstellen. Dit beïnvloedt het zelfvertrouwen van de personen die het hebben soms op een negatieve manier.

Zoals we al eerder aangaven is dit een circulatieprobleem. Elke vrouw kan er mee te maken krijgen. En om de reden voor dit probleem een beetje beter te begrijpen, gaan we kort de oorzaken uitleggen en informatie geven hoe je cellulite kan bestrijden.

Cellulite wordt voornamelijk veroorzaakt door circulatiestoornissen, die veroorzaakt worden door hormonale problemen en erfelijkheid. Vrouwen hebben grotere hormonale problemen, waardoor ze gevoelig zijn voor dit soort aanpassingen.

fastfood

Naast de oorzaken die we al genoemd hebben, kan het ook veroorzaakt worden door consumptie van vetten, gebrek aan beweging, te weinig water drinken, veel zout consumeren, koolzuurhoudende dranken, tabak roken, stress, anticonceptiepillen gebruiken etc.

Dus de belangrijkste factoren die cellulite veroorzaken zijn hormonen, erfelijkheid en slechte dieetgewoontes. Aangezien we erfelijke factoren niet kunnen beïnvloeden, moeten we de andere twee aanpakken.

Als je cellulite wilt bestrijden, zou je moeten beginnen met het aanpassen van je dieet. Je moet ook voldoende water drinken, zodat je je lichaam reinigt en hydrateert. Onthoud dat dit probleem te maken heeft met de ophoping van giftige stoffen in je lichaam en het wordt ook vaak geassocieerd met constipatie.

De combinatie van een goed dieet, beweging, water drinken en esthetische behandelingen uitvoeren zullen je enorm veel helpen. Maar met enkel één methode is het moeilijk om positieve en blijvende resultaten te bereiken.

Er zijn ook kruiden die je enorm veel kunnen helpen om cellulite te bestrijden. Omdat deze planten ontgiftende, reinigende en diuretische eigenschappen hebben, zullen ze giftige stoffen en opgehoopt vocht elimineren, waardoor je huid er beter uit zal zien. Kijk goed naar de infusies die we hieronder gaan laten zien.

Munt

munt

Dit staat bekend als een effectieve ontgifter en reiniger van het lichaam en het activeert ook de bloedsomloop. Je kan een infusie met gedroogde of verse blaadjes in een kopje water drinken.

Paardenstaart

Het heeft diuretische en reinigende eigenschappen en daarom bevelen we het ten zeerste aan voor het bestrijden van cellulite en het bevordert daarnaast je de gezondheid van je gehele lichaam. Je kan een infusie maken met een theelepel van de gedroogde plant per kopje water. Drink het na je maaltijden.

Kaasjeskruid

Het helpt om de circulatie in de gebieden die aangetast zijn door de cellulite te verbeteren en ze zullen er ook mooier uit gaan zien. Ze zorgen ervoor dat de verspreiding van vocht in de gebieden met vet effectiever is, door het elimineren van overtollige hoeveelheden. Maak een infusie met een theelepel van de bloemen en blaadjes per kopje. Drink twee kopjes per dag.

Extern gebruik

Klimop

Dit mag je alleen maar extern gebruiken. Als je het opeet is het mogelijk dat je vergiftigd wordt! Het veroorzaakt een betere bloedsomloop in de gebieden waar je het aanbrengt. Om het te gebruiken als een kruidenkompres, moet je een aftreksel van de verse blaadjes maken en het direct op een kompres aanbrengen. Breng het aan op de aangetaste gebieden en gebruik een verband of tape zodat het niet verschuift.

Deze infusies helpen je om cellulite te bestrijden. Doe niet te lange behandelingen en gebruik niet meer dan aanbevolen. Neem eerst contact op met een professional voordat je deze infusies consumeert als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft.

Bekijk Ook