11 simpele keukentips

· 7 juni 2016
Simpele keukentip nummer 1: Als je tijdens het bakken boter overhoudt, doe de boter dan in de vriezer. Op deze manier blijft de boter namelijk langer goed. En als je de boter vervolgens raspt, is het zelfs nog makkelijker om het aan je recept toe te voegen.

Het kan hartstikke leuk zijn om veel tijd in de keuken door te brengen als je een passie hebt voor bepaalde gerechten, het leuk vindt om te innoveren of om je mogelijkheden te onderzoeken.

Helaas hebben we niet altijd veel vrije tijd om dit te doen en kunnen sommige taken al snel vervelend worden. Het goede nieuws is dat er genoeg trucjes bestaan die je kunt gebruiken om je leven wat makkelijker te maken wanneer je staat te koken.

Door deze simpele keukentips toe te passen kun je gedag zeggen tegen de stress die wordt opgewekt door die vervelende taakjes die niet zo makkelijk zijn om uit te voeren. Ben je er klaar voor om ze in de praktijk te brengen?

Simpele keukentip #1: Bevroren boter

In eerste instantie lijkt het misschien niet zo’n goed idee om boter in de vriezer te doen, omdat de boter op die manier hard wordt en daardoor lastiger is om te gebruiken. Wanneer het buiten echter warm is, is dit de beste manier om boter vers te houden en ervoor te zorgen dat hij niet bederft.

Om het makkelijker te maken om boter te gebruiken, laat je het eerst bevriezen en gebruik je vervolgens een kaasrasp om de juiste hoeveelheid af te schaven.

Wij raden aan: 10 vaak voorkomende fouten bij het koken

Simpele keukentip #2: Maïs van de kolf verwijderen

Mais

Maïskorrels kunnen hartstikke eenvoudig en netjes van de kolf worden verwijderd. Plaats een kleine kom omgekeerd in een grotere kom zodat alle korrels onderin de kom blijven. Het is super makkelijk!

Simpele keukentip #3: Schil een kiwi met een lepel

Soms kan het vrij lastig zijn om een kiwi goed te schillen en snijd je onnodig veel vruchtvlees weg. Om dit te voorkomen kun je de kiwi het beste door midden snijden en vervolgens het vruchtvlees met een lepel eruit lepelen.

Simpele keukentip #4: Aardappelen bakken

Een van de problemen die mensen vaak ervaren bij het bakken van aardappelen is dat de aardappelen in de pan aan elkaar plakken en je aardappelen dus niet zo mooi worden als je zou willen.

Om dit probleem te vermijden, week je de aardappelen vlak voor het bakken gewoon even in wat koud water. Door het water komt er een deel van het zetmeel vrij, waardoor de aardappelen los van elkaar blijven.

Simpele keukentip #5: Meer citroensap persen

Soms is het van de buitenkant maar moeilijk te achterhalen of je citroen wel voldoende sap bevat voor het recept dat je gebruikt. Om ervoor te zorgen dat de volgende citroen je niet teleurstelt, kun je de citroen van te voren enkele minuten verwarmen in de magnetron. Laat de citroen dan even afkoelen, alvorens hem te persen. Op die manier kun je meer sap uit de citroen persen dan normaal.

Simpele keukentip #6: Zorg ervoor dat fruit niet bruin wordt

Bruine Appel

Wanneer je fruit, zoals bijvoorbeeld een appel of een peer, in stukjes snijdt, duurt het vaak maar een paar seconden voordat de vrucht begint te oxideren en dus bruin wordt. Als je wilt dat je fruit langer vers blijft, doe de stukjes dan in een kom met koud water en wat citroensap.

Simpele keukentip #7: Tomaten pellen

In veel recepten is het lekkerder om gepelde tomaten te gebruiken. Het pellen van tomaten is echter niet altijd even makkelijk, want een rijpe tomaat valt namelijk snel uit elkaar. Probeer daarom de volgende keer dat je tomaten wilt pellen de tomaten eerst even te weken in een kom met kokend water. Hierdoor zal de schil loslaten en kunnen de tomaten veel makkelijker gepeld worden.

Simpele keukentip #8: Uien snijden

Barst je vrijwel altijd in tranen uit bij het snijden van een ui? Zeg deze vervelde reactie vaarwel door de uien voor het snijden eerst een paar uur in de koelkast te laten staan.

Simpele keukentip #9: Verbrande rijst

Er is bijna niets zo rampzalig en onaangenaam als wanneer je vlak voor het eten de rijst aanbrandt. Om je rijst te redden en die vieze geur en verbrande smaak te vermijden, snijd je een ui in vieren en stop je deze vijftien minuten in de pan met rijst.

Simpele keukentip #10: Een hardgekookt eitje pellen

Gekookt Ei

Hardgekookte eieren zijn heerlijk en een geweldige toevoeging aan meerdere recepten en sausjes. Het vervelende is echter het pellen van deze o zo heerlijke eitjes. Soms blijft de schaal namelijk aan het ei vastzitten.

Vanaf nu hoef je je hier niet meer aan te irriteren! Als je namelijk wilt dat de schaal in een keer helemaal goed loslaat, kun je een halve theelepel baking soda toevoegen aan het water waar je de eieren in kookt. 

Als je deze tip niet helemaal gelooft, kun je je eitje na het koken ook even een paar keer heen en weer schudden in een glas met koud water. Je zult je eitje binnen een paar seconden gepeld hebben.

 Lees ook: Regelmatig eieren eten is gezond

Simpele keukentip #11: Kaas raspen

Afhankelijk van de soort kaas die je gebruikt, kunnen er een paar moeilijkheden optreden wanneer je de kaas probeert te raspen. Sommige kaassoorten kunnen namelijk brokkelen en uit elkaar vallen.

Om het raspen van deze kaassoorten wat eenvoudiger en professioneler te laten verlopen, smeer je de kaas gewoonweg in met wat olijfolie en dan raspen maar!