Wat is de werking van anti-rimpelcrème

Huidverzorging is iets waar veel mensen mee bezig zijn. De verslechtering van de huid en het verschijnen van rimpels is een cosmetisch probleem dat tegenwoordig steeds belangrijker wordt.
Wat is de werking van anti-rimpelcrème
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

De werking van anti-rimpelcrème maakt dat dit type crème erg populair is geworden. Deze crèmes helpen onder andere de veroudering van de huid te vertragen en daarnaast ook om de huid gezond te houden.

Anti-rimpelcrèmes zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de huid minder snel zal verslechteren. Het is aan de raden om al jong te beginnen met de verzorging van je huid en niet te wachten tot rimpels zichtbaar worden. Op deze manier blijft je huid gezond, soepel en jong.

Wat is de werking van anti-rimpelcrème?

Hoe werkt anti rimpelcreme

De werking van anti-rimpelcrème is gebaseerd op deze belangrijke functies:

 • Huidhydratatie. Deze crèmes hydrateren de huid en helpen daardoor bij de regeneratie ervan. Dit draagt eraan bij dat de huid minder snel zal verouderen. Op deze manier wordt het algehele conditie van de huid verbeterd.
 • Huidreparatie. Anti-rimpelcrèmes revitaliseren de huid, waardoor het ontstaan van rimpels vermindert wordt en de elasticiteit verhoogt. Dit gebeurt dankzij de hoge concentratie collageen, waardoor het weefsel stevig wordt en de huid glad en zacht blijft.
 • Rimpels verwijderen. Dit is het gevolg van het hierboven genoemde collageen, dat ook helpt om expressielijnen te elimineren en huidatrofie te voorkomen.
 • Exfoliatie. Anti-rimpelcrèmes helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, en laten de huid glanzen. Verder verbeteren ze ook de textuur van de huid.

Wat zijn de hoofdbestanddelen van anti-rimpelcrèmes?

Bestanddelen van anti-rimpelcrème

De bescherming van de huid is net als goede hydratatie en exfoliatie, een fundamentele pijler om de huid er glad en gezond uit te laten zien. Om de juiste anti-rimpelcrème te kiezen, moet je rekening houden met de ingrediënten die erin zitten.

Het is belangrijk om niet te wachten tot er rimpels verschijnen en dus van jongs af aan goed voor je huid te zorgen.

Blootstelling aan externe factoren, zoals de zon of lage temperaturen, kunnen samen met een aantal schadelijk gewoonten, zoals roken of alcohol drinken, de structuur van de huid veranderen, waardoor oxidatie en veroudering kunnen versnellen.

De werking van anti-rimpelcrèmes wordt vooral door twee van de stoffen bewerkstelligt. Vrijwel alle anti-rimpelcrèmes bevatten collageen en elastine. Collageen helpt onder andere de huid te versterken door deze te verstevigen.

Andere ingrediënten die vaak in anti-rimpelcrèmes worden gebruikt zijn:

 • Antioxidanten die cellulaire veroudering vertragen
 • Verschillende soorten vitamines
 • Hyaluronzuur
 • Bescherming tegen zonlicht
 • Hydroxyzuren (exfoliërend)
 • Er zijn ook anti-rimpelcrèmes met stamcellen die celvernieuwing bevorderen

Wat is de juiste anti-rimpelcrème?

De werking van anti-rimpelcrème

De belangrijkste factor om te weten welke anti-rimpelcrème voor jou het beste is, is welke huidtype je hebt.

 • Als je een droge huid hebt, moet je een rijke crème kiezen, die goed hydrateert.
 • Aan de andere kant, als je een vette huid hebt, kun je beter voor een crème op basis van een gel kiezen.

Als je dagelijks anti-rimpelcrème aanbrengt, zul je het beste effect behalen. Bovendien moet je goed in de gaten houden wat je eet en er gezonde gewoonten op na houden.

Verwacht geen onmiddellijk resultaten, omdat de huid enige tijd nodig heeft om te herstellen. Na enkele maanden van gebruik van een anti-rimpelcrème zul je zien dat je huid zich vernieuwd heeft.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.