De zeven beste sapjes om veroudering te vertragen

Als het gaat om het vertragen van het verouderingsproces en het krijgen van een jong uitziende huid, dan zijn verse sapjes de beste manier om je lichaam te voorzien van de vitamines en mineralen die het nodig heeft.
De zeven beste sapjes om veroudering te vertragen
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 06 maart, 2019

Als je ervoor wilt zorgen dat de effecten van het verouderingsproces minder zichtbaar worden, dan is elke natuurlijke methode het waard om verder te onderzoeken. Is het mogelijk om veroudering te vertragen?

We hebben het over dingen waar je een dagelijkse gewoonte van kunt maken en die niet alleen je algehele gezondheid verbeteren, maar je lichaam ook voorzien van een overvloed aan antioxidanten, hydratatie en vitamine C, voedingsstoffen die allemaal ideaal zijn om rimpels te verminderen en de elasticiteit van je huid te herstellen.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, bestaan er geen wonderbaarlijke geneesmiddeltjes tegen veroudering. Je kunt bepaalde behandelingen proberen of stappen ondernemen, maar het is ook belangrijk om te accepteren dat de tijd nu eenmaal doortikt.

Dit betekent echter niet dat je hulpeloos toe moet zitten kijken hoe de jaren voorbij vliegen. Uiteindelijk zou het altijd je doel moeten zijn om goed voor jezelf te zorgen, jezelf goed te voelen en om keuzes te maken die goed zijn voor je lichaam en gezondheid.

De beste sapjes om veroudering te helpen vertragen

Als het je doel is om de veroudering te vertragen, probeer dan eens deze geweldige sapjes!

1. Tomatensap

Tomatensap is in het bijzonder rijk aan een speciale antioxidant: lycopeen.

Deze carotenoïde en fytochemische stof is een expert in het tegengaan van vrije radicalen. Denk bij vrije radicalen aan moleculen of ijzers die:

  • gezonde lichaamscellen kunnen beschadigen
  • je immuunsysteem kunnen aanvallen
  • het verouderingsproces kunnen versnellen

Lycopeen helpt om je huid steviger en strakker te maken, aangezien het de effecten van collagenase beperkt. Dit is een soort enzym dat langzaamaan het collageen in je huid afbreekt.

2. Boerenkoolsap

Boerenkoolsap is een klassieker als het gaat om veroudering te vertragen.

Boerenkoolbladeren zijn rijk aan vitamine K, een voedingsstof die erg behulpzaam is om hartziekten en osteoporose te voorkomen.

Daarnaast mogen we niet vergeten dat boerenkool ook een hoop andere voedingsstoffen bevat, zoals:

  • Mineralen (mangaan, koper, calcium, kalium, ijzer, magnesium)
  • Vitamines (B1, B2, B6, E)
  • Vezels
  • Omega 3-vetzuren

Boerenkool is dus een groente die boordevol vitamines zit en een krachtige antioxidante werking heeft. Het zou dus kunnen helpen om veroudering te vertragen.

3. Auberginesap of -water

Auberginewater

We hebben al vaker aangegeven dat aubergine een van de beste groenten is die je maar kunt eten.

Een geweldige manier om van alle voordelen die deze groente biedt te profiteren, is door de aubergine te koken en vervolgens het water waarin je de groente hebt gekookt op te drinken.

Sommigen snijden de groente in kleinere stukjes en doen het dan samen met een paar stukjes appel in de blender om er een sapje van te maken. Hierdoor zal de smaak een stuk aangenamer worden.

Eet aubergine hoe je dit zelf het lekkerst vindt, zolang je het maar eet. Deze groente is namelijk een van de meest antioxidantrijke groenten die er bestaan. Om veroudering te vertragen zou dit dus een goede optie kunnen zijn.

4. Blauwedruivensap

Druiven, het schilletje en de pitten worden al jarenlang gebruikt voor allerlei verschillende zuiverende producten.

Het geheim zit verborgen in het resveratrol dat druiven bevatten. Dit is een soort antioxidant die ook gevonden kan worden in bramen, blauwe bessen en aalbessen. Het kan een groot verschil maken in de strijd om de effecten van veroudering tegen te gaan.

Het beste moment om van blauwe druiven te profiteren, is wanneer ze in het seizoen zijn.

Voordat je sapjes uit een pakje of flesje gaat kopen, kun je beter eens proberen om thuis zelf aan de slag te gaan met je blender. Zorg er wanneer je dit doet voor dat je de hele druif gebruikt, met schilletje en pitjes en al!

5. Granaatappelsap: het is geweldig!

Granaatappelsap

Een van de beste vruchten om in huis te hebben wanneer het in seizoen is, is de granaatappel.

Deze vrucht zal je helpen om:

Granaatappel helpt je lichaam om meer urolithin A aan te maken. Dit is een molecule die bekend staat om zijn vermogen om mitochondriën te regenereren en dus elke cel in je lichaam te beschermen.

Zorg er dus voor dat je er eentje meeneemt wanneer je ze ziet liggen in de supermarkt om veroudering te helpen vertragen.

6. Watermeloen

Ondanks de populaire aanname dat watermeloen alleen maar uit water en suiker bestaat, voorziet het je lichaam daarna eigenlijk ook van een grote hoeveelheid vitamines, mineralen en antioxidanten.

Watermeloen is geweldig om je lichaam gehydrateerd te houden, een voordeel waar vooral je huid erg dol op is.

Vergeet daarnaast niet dat watermeloen zeer rijk is aan vitamine A, een zeer belangrijke voedingsstof om je huid te vernieuwen en deze vochtig te houden en droogheid en rimpelvorming tegen te gaan.

7. Kiwisap

Kiwisap

Wij raden de gele kiwi’s aan. Door deze samen met wat stukjes appel en een beetje citroensap in de blender te doen, zul je een geweldig sap krijgen om veroudering tegen te gaan.

De antioxidanten die kiwi’s bevatten, helpen namelijk om je huid steviger te maken en de vorming van expressielijntjes te vertragen.

Gele kiwi’s bevatten aanzienlijk hoge gehaltes vitamine C en E. Deze vitamines kunnen helpen om de schade van vrije radicalen tegen te gaan.

Welk sap probeer jij vandaag? Onthoud dat het het beste is om je eigen sapjes te maken en als het mogelijk is geen zoetstoffen toe te voegen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.