Acht gewoontes die slecht zijn voor de gezichtshuid

Een slechte gezichtshuid wil je waarschijnlijk te allen tijde voorkomen. Wij helpen je daarbij.
Acht gewoontes die slecht zijn voor de gezichtshuid

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Ook al ben je misschien helemaal uitgeput wanneer je ’s avonds thuiskomt, het is absoluut noodzakelijk om jezelf te dwingen je make-up van je gezicht te halen en een goede crème op te doen voordat je gaat slapen. Doe je dit namelijk niet, dan zullen de gevolgen hiervan vroeg of laat pijnlijk duidelijk worden en zichtbaar op je gezichtshuid.

Je gevoelige gezichtshuid heeft al vanaf jonge leeftijd de juiste verzorging nodig om de negatieve invloed die vrije radicalen en andere factoren hebben tegen te gaan.

Tegenwoordig bestaan er meerdere manieren om je huid te voeden en te regenereren.

Op deze manier blijft je huid langer stevig en stralend.

  • Om je gezicht goed te verzorgen, zijn schoonheidsproducten alleen echter niet voldoende.
  • Dit deel van je huid wordt grotendeels beïnvloed door dagelijkse gewoontes.

Misschien probeer je het wel te negeren.

Maar er bestaat een reeks dagelijkse gewoontes die de gezichtshuid flink kunnen beschadigen en veranderen. Daarom delen wij in dit artikel acht van deze slechte gewoontes. Dus vanaf nu rekening kun je er rekening mee houden. Maar beter nog, leer ze gewoon af!

Beschadig je gezichtshuid niet

1. Geen zonnebrandcrème gebruiken

Zonnebrandcrème

Om je huid gezond en mooi te houden, is het belangrijk om een dagcrème te gebruiken die je huid tegelijkertijd beschermt tegen de zon, ook al is het die dag niet zonnig. Dit soort crèmes kunnen de huid namelijk beschermen tegen beschadiging en zonnebrand.

Naar buiten gaan zonder je huid te beschermen tegen de zon, kan de huid op cellulair niveau ernstig beschadigen en dit soort beschadiging is zeer lastig om te herstellen. Bovendien versnelt deze gewoonte het verouderingsproces en kan het na verloop van tijd zelfs huidkanker veroorzaken.

Misschien interessant:
Huisgemaakte zonnebrandcrème

2. Roken

Vrouwen die roken, moeten niet verbaasd opkijken wanneer ze merken dat ze last beginnen te krijgen van onzuiverheden, sproeten, donkere kringen onder hun ogen en andere onaantrekkelijke veranderingen in hun gezicht.

De nicotine die sigaretten bevatten, zorgt ervoor dat de bloedvaten in de bovenste huidlagen samentrekken, waardoor deze bloedvaten minder goed in staat zijn zuurstof en andere voedingsstoffen die nodig zijn om de huid gezond en mooi te houden te transporteren.

3. Te veel alcohol drinken

Wanneer alcohol in de bloedbaan terechtkomt en vergiftiging en uitdroging veroorzaakt, zal dit te zien zijn aan de huid. Mensen die regelmatig veel alcohol drinken, krijgen vaak al op jonge leeftijd last van onzuiverheden en rimpels en kunnen zelfs last krijgen van kleine, rode adertjes in hun gezicht.

4. Niet goed omgaan met pukkeltjes

Pukkeltjes

De hormonale veranderingen waar vrouwen gedurende hun leven aan worden blootgesteld, zorgen ervoor dat ze in verschillende fases van hun leven gevoeliger zijn voor het ontwikkelen van acne.

Een van de meest gemaakte fouten, is het uitknijpen van puistjes met je vingernagels. Of door het gebruik van commerciële crèmes die vol chemicaliën zitten. Puistjes uitknijpen kan de huid beschadigen en littekens veroorzaken, terwijl crèmes zeer agressief kunnen zijn voor de gezichtshuid.

Als je last hebt van acne, dan is het verstandig om je huid goed te reinigen met een gezichtsreiniger of een milde exfoliant. Vul het gebruik van deze producten aan met een product dat gemaakt is om acne tegen te gaan.

5. Naar bed gaan met je make-up op

Doe dit vanaf nu nooit meer! Dit is een van de slechtste gewoontes die je kunt hebben als het gaat om je gezichtshuid. Tijdens het slapen moeten je huidcellen genoeg zuurstof kunnen ontvangen om de huid te herstellen en regenereren. Wanneer je naar bed gaat met deze chemicaliën nog op je gezicht, zullen je poriën verstopt raken, waardoor de cellen in je huid hun taken niet naar behoren uit kunnen voeren.

Ben je hartstikke moe wanneer je ’s avonds thuiskomt? Sprokkel dan alsnog de kracht bij elkaar om je gezicht schoon te maken voordat je je ogen sluit.

6. Douchen met heet water

Heet water gebruiken om je gezicht of lichaam mee te wassen, is niet het allerverstandigste wat je kunt doen om een mooie huid te behouden. Door je huid te vaak te wassen met heet water, gaan de natuurlijke oliën op je huid verloren, waardoor je huid droog en minder stevig wordt.

7. Niet goed slapen

Slecht Slapen

Maar weinig vrouwen weten hoe belangrijk een goede slaapkwaliteit is voor een gezonde, zuivere huid. Terwijl je slaapt wordt je stressniveau weer in balans gebracht. Met als gevolg dat je huidcellen de kans krijgen om je huid te herstellen.

Mensen die per nacht zes uur of minder slapen hebben een grotere kans op vroegtijdige huidveroudering, donkere kringen onder hun ogen en een doffe uitstraling.

8. Te veel producten tegelijkertijd gebruiken

Er bestaan een hoop verschillende schoonheidsproducten voor de huid, die allemaal een ander doeleinde hebben. Het is dan ook helemaal niet verstandig om al deze producten over elkaar op je gezicht aan te brengen. Je gezicht moet je immers eerst de kans te geven om het vorige product goed te absorberen.

Op dit soort gevoelige delen van je huid is de kans groot dat de bestanddelen in deze producten op elkaar inspelen en zo irritaties, allergische reacties en andere problemen kunnen veroorzaken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.