Natuurlijke oplossingen voor schoonheidsproblemen

Dankzij deze natuurlijke remedies hoef je geen kunstmatige producten te gebruiken die bepaalde reacties of ongewenste bijwerkingen kunnen veroorzaken op je huid.
Natuurlijke oplossingen voor schoonheidsproblemen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Vrouwen zijn al eeuwenlang bezig met hun uiterlijke schoonheid. Een stralende huid en dik glanzend haar is iets dat iedereen wel zou willen om zich mooi te voelen en er ook mooi uit te zien en om overal de beste indruk achter te laten. Soms kunnen er zich echter schoonheidsproblemen voordoen.

Tegenwoordig zijn er veel factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op alles dat te maken heeft met de esthetica, waardoor je last kunt krijgen van huidaandoeningen, haaruitval, nagelproblemen etc.

Omdat men zich ervan bewust is dat we voortdurend worden blootgesteld aan schadelijke factoren als de zon, luchtvervuiling en slechte leefgewoontes, hebben veel bedrijven in de cosmetische industrie middeltjes ontwikkeld die kunnen helpen om onze verloren schoonheid te voeden en herstellen. 

Het grootste nadeel aan deze producten is dat ze vaak erg duur zijn en het daardoor voor de meeste mensen onmogelijk is om de producten te kopen voor regelmatig gebruik.

Gelukkig bestaan er ook natuurlijke alternatieven voor veelvoorkomende schoonheidsproblemen. Het is dus helemaal niet nodig om een grote som geld uit te geven aan dure schoonheidsbehandelingen. Wil je weten wat deze natuurlijke alternatieven zijn?

Natuurlijke oplossingen voor schoonheidsproblemen

1. Schrale lippen

Schrale Lippen

Plotselinge weersveranderingen en veranderingen in je lichamelijke pH-waarde kunnen ervoor zorgen dat de gevoelige huid op je lippen erg droog wordt, waardoor je lippen kunnen barsten en je last kan krijgen van pijnlijke wondjes en zweertjes.

Hoe los je dit probleem op?

Om je lippen goed te hydrateren en de dode huidcellen die ervoor zorgen dat je lippen er droog uitzien helpen te verwijderen, kun je eens deze natuurlijke exfoliant proberen.

Ingrediënten

 • 12 g bruine suiker
 • 15 g kokosolie

Bereiding

Meng de bruine suiker en kokosolie met elkaar tot je een dik smeersel hebt.

Toepassing

 • Masseer dit mengsel zachtjes in de huid op je lippen en laat het vervolgens vijftien minuten zitten.
 • Spoel het mengsel af met warm water en herhaal deze behandeling twee keer per week.
 • Voor de beste resultaten kun je deze behandeling ook elke dag toepassen en je lippen voor het slapengaan insmeren met wat vaseline.

2. Acne

Olie

Acne is misschien wel een van de meest voorkomende schoonheidsproblemen die er bestaat en veel vrouwen krijgen er in hun puberteit last van.

De aandoening wordt gekenmerkt door kleine puistjes en mee-eters die zich met name op het gezicht voordoen, maar ook kunnen voorkomen op andere delen van het lichaam als de armen en de rug.

Hoe los je dit probleem op?

Een geweldige manier om het oplossen van dit probleem te ondersteunen, is door gebruik te maken van aloë vera. Deze plant bevat gibberelline en polysacchariden, bestanddelen die de bacteriën die acne veroorzaken kunnen bestrijden.

Aloë vera kan ook helpen ontstekingen te remmen en irritaties te verzachten, waardoor het de uitstraling van je huid en het herstellende vermogen kan verbeteren.

Ingrediënten

 • 30 g aloëveragel (30 g)
 • 3 druppels tea tree olie

Bereiding

Meng de aloëveragel met de tea tree olie tot je een homogene crème hebt.

Toepassing

 • Maak het aangedane deel van de huid schoon en bedek de huid volledig daarna met deze crème.
 • Laat de crème twintig minuten zitten en spoel vervolgens de huid schoon.

3. Pluizig haar

Avocado

Pluizig haar kan een zeer vervelend probleem zijn wanneer je je haar in een mooi model probeert te brengen, omdat het haar dan vrij onhandelbaar is, waardoor je hele hoofd er uitziet als een pluizenbol.

Hoe los je dit probleem op?

Een goede vochtinbrenger en conditioner kunnen helpen om de capillaire structuur van het haar sterker te maken en het haar minder droog te maken, zodat het mogelijk minder vatbaar is voor pluizigheid.

Ingrediënten

Bereiding

Pureer het vruchtvlees van de avocado en meng het met de olijfolie tot je een glad en romig mengsel hebt.

Toepassing

 • Verdeel dit mengsel over je natte haar en masseer het daarna zachtjes in je hoofdhuid.
 • Laat het twintig minuten intrekken en spoel het vervolgens uit.

4. Huidvlekken

Citroenolie

Regelmatige blootstelling aan de zon en hormonale veranderingen zijn de twee voornaamste factoren die ervoor kunnen zorgen dat je vlekken op je huid krijgt.

Hoe los je dit probleem op?

Een eenvoudige behandeling om de huid lichter te maken en te exfoliëren kan helpen om dode huidcellen en andere onzuiverheden die het gelaat van je huid kunnen aantasten te verwijderen.

Ingrediënten

 • 1 citroen
 • 30 g suiker

Bereiding

Meng het citroensap met de suiker en een beetje olijfolie.

Toepassing

 • Breng dit mengsel voordat je onder de douche gaat met zachte ronde bewegingen aan op aangetaste delen van de huid.
 • Laat het mengsel tien minuten zitten en spoel het daarna af met warm water.
 • Het is belangrijk om blootstelling aan de zon na het toepassen van deze behandeling te vermijden, dit kan namelijk negatieve bijwerkingen veroorzaken.
 • Gebruik dagelijks zonnebrandcrème of een dagcrème met zonnefactor om het ontstaan van vlekken te helpen voorkomen.

Onthoud…

Omdat dit natuurlijke middelen zijn, kan het misschien wat langer duren voordat je echt resultaat ziet vergeleken met chemische middelen. Wanneer je er echter over nadenkt dat deze middelen veel beter zijn voor je huid en ze regelmatig toepast, dan zul je op een gegeven moment erg tevreden zijn met het effect.

Zoals je kunt zien kun je met een paar simpele ingrediënten, die je misschien zelfs al in huis hebt, geweldige behandelingen maken om schoonheidsproblemen helpen op te lossen en de natuurlijke schoonheid van je huid te herstellen. Je hoeft hier niet eens een hoop geld aan uit geven. Probeer ze zelf eens!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Sahu, P. K., Giri, D. D., Singh, R., Pandey, P., & Gupta, S. (2013). Therapeutic and Medicinal Uses of Aloe vera : A Review. Scientific Research.
 • Fisher, G. J., Kang, S., Varani, J., Bata-Csorgo, Z., Wan, Y., Datta, S., & Voorhees, J. J. (2002). Mechanisms of photoaging and chronological skin aging. Archives of Dermatology. https://doi.org/10.1001/archderm.138.11.1462
 • Ramos-E-Silva, M., Ramos-E-Silva, S., & Carneiro, S. (2015). Acne in women. British Journal of Dermatology. https://doi.org/10.1111/bjd.13638

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.