Natuurlijke oplossingen voor schoonheidsproblemen

· 8 juni 2016
Dankzij deze natuurlijke remedies hoef je geen kunstmatige producten te gebruiken die bepaalde reacties of ongewenste bijwerkingen kunnen veroorzaken op je huid.

Vrouwen zijn al eeuwenlang bezig met hun uiterlijke schoonheid. Een stralende huid en dik glanzend haar is iets dat iedereen wel zou willen om zich mooi te voelen en er ook mooi uit te zien en om overal de beste indruk achter te laten.

Tegenwoordig zijn er echter veel factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op alles dat te maken heeft met de esthetica, waardoor je last kunt krijgen van huidaandoeningen, haaruitval, nagelproblemen etc.

Omdat men zich ervan bewust is dat we voortdurend worden blootgesteld aan schadelijke factoren als de zon, luchtvervuiling en slechte leefgewoontes, hebben veel bedrijven in de cosmetische industrie middeltjes ontwikkeld die kunnen helpen om onze verloren schoonheid te voeden en herstellen. Het grootste nadeel aan deze producten is dat ze vaak erg duur zijn en het daardoor voor de meeste mensen onmogelijk is om de producten te kopen voor regelmatig gebruik.

Gelukkig bestaan er ook natuurlijke alternatieven voor veelvoorkomende schoonheidsproblemen. Het is dus helemaal niet nodig om een grote som geld uit te geven aan dure schoonheidsbehandelingen. Wil je weten wat deze natuurlijke alternatieven zijn?

1. Schrale lippen

Schrale Lippen

Plotselinge weersveranderingen en veranderingen in je lichamelijke pH-waarde kunnen ervoor zorgen dat de gevoelige huid op je lippen erg droog wordt, waardoor je lippen barsten en je last krijgt van pijnlijke wondjes en zweertjes.

Hoe los je dit probleem op?

Om je lippen goed te hydrateren en de dode huidcellen die ervoor zorgen dat je lippen er droog uitzien te verwijderen, kun je eens deze natuurlijke exfoliant proberen.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel bruine suiker (12 g)
 • 2 eetlepels kokosolie (15 g)

Bereiding

Meng de bruine suiker en kokosolie met elkaar tot je een dikke pasta hebt.

Wij raden aan: De beste exfoliaties voor je gezicht en lichaam

Toepassing

 • Masseer dit mengsel zachtjes in de huid op je lippen en laat het vijftien minuten zitten.
 • Spoel het mengsel af met warm water en herhaal deze behandeling twee keer per week.
 • Voor de beste resultaten kun je deze behandeling ook elke dag toepassen en je lippen voor het slapengaan insmeren met wat vaseline.

2. Acne

Olie

Acne is misschien wel de meest voorkomende huidaandoening die er bestaat en veel vrouwen krijgen er in hun puberteit last van. De aandoening wordt gekenmerkt door kleine puistjes en mee-eters die zich met name op het gezicht voordoen, maar ook kunnen voorkomen op andere delen van het lichaam als de armen en de rug.

Hoe los je dit probleem op?

Een geweldige manier om dit probleem voorgoed vaarwel te zeggen is door gebruik te maken van aloë vera. Deze plant bevat gibberelline en polysacchariden, bestanddelen die de bacteriën die acne veroorzaken kunnen bestrijden.

Aloë vera kan ook helpen ontstekingen te remmen en irritaties te verzachten, waardoor het de uitstraling van je huid verbetert alsook het herstellende vermogen.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels aloëveragel (30 g)
 • 3 druppels tea tree olie

Bereiding

Meng de aloëveragel met de tea tree olie tot je een homogene crème hebt.

Toepassing

 • Maak het aangedane deel van de huid schoon en bedek de huid volledig met deze crème.
 • Laat de crème twintig minuten zitten en spoel de huid dan schoon.

3. Pluizig haar

Avocado

Pluizig haar kan een zeer vervelend probleem zijn wanneer je je haar in een mooi model probeert te brengen, omdat het haar dan vrij onhandelbaar is, waardoor je hele hoofd er uitziet als een pluizenbol.

Hoe los je dit probleem op?

Een goede moisturizer en conditioner zullen helpen om de capillaire structuur van het haar sterker te maken en het haar minder droog te maken, zodat het minder vatbaar is voor pluizigheid.

Ingrediënten

 • 1 rijpe avocado
 • 1 eetlepel olijfolie (16 g)

Bereiding

Pureer het vruchtvlees van de avocado en meng het met de olijfolie tot je een glad en romig mengsel hebt.

Toepassing

 • Verdeel dit mengsel over je natte haar en masseer het zachtjes in je hoofdhuid.
 • Laat het twintig minuten intrekken en spoel het dan uit.

4. Huidvlekken

Citroenolie

Regelmatige blootstelling aan de zon en hormonale veranderingen zijn de twee voornaamste factoren die ervoor kunnen zorgen dat je vlekken op je huid krijgt.

Hoe los je dit probleem op?

Een eenvoudige behandeling om de huid lichter te maken en te exfoliëren zal helpen om dode huidcellen en andere onzuiverheden die het gelaat van je huid kunnen aantasten te verwijderen.

Ingrediënten

 • 1 citroen
 • 3 eetlepels suiker (30 g)

Bereiding

Meng het citroensap met de suiker en een beetje olijfolie.

Toepassing

 • Breng dit mengsel voordat je onder de douche gaat met zachte ronde bewegingen aan op de delen van de huid waar je last hebt van die ontsierende vlekken.
 • Laat het mengsel tien minuten zitten en spoel het dan af met warm water.
 • Het is belangrijk om blootstelling aan de zon na het toepassen van deze behandeling te vermijden, dit kan namelijk negatieve bijwerkingen veroorzaken.
 • Gebruik dagelijks zonnebrandcrème of een dagcrème met zonnefactor om het ontstaan van vlekken te voorkomen.

Lees ook: 6 remedies om donkere vlekken te verwijderen

Onthoud…

Omdat dit natuurlijke middelen zijn, kan het misschien wat langer duren voordat je echt resultaat ziet dan wanneer je gebruik maakt van chemische middelen. Wanneer je er echter over nadenkt dat deze middelen veel beter zijn voor je huid en ze regelmatig toepast, dan zul je op een gegeven moment erg tevreden zijn met het effect.

Zoals je kunt zien kun je met een paar simpele ingrediënten, die je misschien zelfs al in huis hebt, geweldige behandelingen maken om de natuurlijke schoonheid van je huid te herstellen zonder een hoop geld uit te hoeven geven. Probeer ze zelf eens!