5 manieren om haaruitval te voorkomen

· 21 januari 2016
Als we een gebrek aan ijzer en zink hebben, dan zal ons haar er zwak en breekbaar uitzien. Onder andere visolie en biergist kunnen ons de benodigde mineralen en vitaminen geven.

Haaruitval en gezondheid zijn dingen waar we ons allemaal weleens druk overmaken. Veel personen kunnen de eerste tekenen van haaruitval zien, waarbij hun bos haar stukje bij beetje dunner wordt. De vraag is: kunnen we iets tegen deze situatie doen? Het klopt dat je genetische basis er veel mee te maken heeft, maar we kunnen inspelen op andere factoren om te helpen haaruitval te voorkomen. Hieronder zullen we vijf uitstekende suggesties opnoemen.

Tips om haaruitval te bestrijden

1. Goede voeding

Biergist

De juiste voedingsstoffen zonder een gebrek aan mineralen binnenkrijgen zal ons zeker weten helpen om ons haar gezond te houden. Als je haar er bijvoorbeeld zwak en breekbaar uitziet, dan heb je een gebrek aan ijzer en zal je haar vaker uitvallen. Hetzelfde gebeurt bij een gebrek aan zink.

Als we een gebrek aan een ander essentieel element dat biotine heet hebben, dan kunnen we ook last hebben van haaruitval, zwakke nagels en huidproblemen. Waar kunnen we een goed en effectief supplement voor biotine vinden? Noteer het volgende:

 • Runderlever: Maak je geen zorgen, het bevat niet veel vet, maar wel een hoge hoeveelheid biotine, mineralen en vitaminen die essentieel zijn voor de gezondheid van ons haar. Het is het zeker weten waard.
 • Eieren
 • Visolie
 • Biergist
 • Noten
 • Aardbeien
 • Bruine rijst
 • Tomaten
 • Bananen
 • Erwten

Nog een element dat je niet moet vergeten is cysteïne. Dit is een standaard aminozuur voor de haargroei. Het zorgt ervoor dat het haar groeit en versterkt het. Het is het ook zeker weten waard om hier aandacht aan te besteden. Je kan het makkelijk verkrijgen door de volgende voedingsmiddelen te eten:

 • Eieren
 • Kalkoen
 • Kip
 • Broccoli

2. Appelazijn-remedie

Appelazijn

Dit is een erg effectieve en simpele remedie. Appelazijn bevordert de circulatie, stimuleert de hoofdhuid en zorgt voor de oxygenatie hiervan. Daarom is het erg goed om het in een fles met spuitkop te doen en je hoofdhuid ermee te masseren. Gebruik een half kopje azijn met een half kopje water. Breng het aan op nat haar, masseer het vijf minuten en spoel het daarna uit met warm water. Waarom doe je het niet twee keer per week?

3. Brandnetel-remedie

Brandnetel

Dit is het waard om te onthouden. Brandnetel is een medicinale plant die al sinds de oudheid gebruikt wordt voor vele toepassingen. Het fungeert als een stimulerend middel voor de haarvaten en verstevigt ze. Veel shampoos en crèmes worden gemaakt met brandnetel. Hoe kunnen wij er van profiteren? Door middel van een infusie. Doe ongeveer vijf brandnetelbladeren in een kopje kokend water. Laat het staan totdat het afkoelt. Breng het, zodra het lauw is, gedurende twintig minuten op vochtig haar aan. Dit kan je twee keer per week doen. De resultaten zal je zeker weten merken.

4. Aloëvera-remedie

Aloë Vera
Verrast? Vast niet. Elke dag worden meer deugden van deze geweldige medicinale plant ontdekt. Aloë vera is goed voor je hoofdhuid en geneest, repareert en stimuleert haargroei door het te voeden. Om te profiteren van de voordelen hoeven we alleen maar het sap of de doorzichtige gel van één deel van de plant te gebruiken. Meng het vervolgens in een kop heet water om te verdunnen, zodat we het op ons vochtige haar aan kunnen brengen door middel van een lichte massage. Laat het ongeveer twintig minuten inwerken en… dat is alles! Spoel het uit met warm water en gebruik daarna je normale shampoo. Waarom doe je het niet twee keer per week? Uitstekend!

5. Kokosmelk-wortel-remedie

Wortels

Dit zijn twee elementen die als uitstekende voedingsstoffen voor je haar fungeren. Zowel kokosmelk als wortels bevatten vitamine B, dat essentieel is voor de gezondheid en de groei van je haar. Vandaag de dag zal het vast niet zo moeilijk zijn om aan kokosmelk te komen. Zodra je het hebt gevonden, heb je alleen nog maar een middelgrote wortel nodig. Doe beide ingrediënten in een blender en meng het goed totdat het er net uitziet als een milkshake met een aantrekkelijke oranje kleur. Gebruik het vervolgens als een bevochtigingstonic.

Net als bij de bovenstaande remedies moet je dit aanbrengen op vochtig haar. We brengen het stukje bij beetje aan door het goed, maar langzaam te masseren. Laat het twintig minuten inwerken. Om het makkelijker te maken, kan je een badmuts gebruiken om ervoor te zorgen dat de tonic beter in je haar blijft zitten. Spoel je haar naderhand uit met warm water en was het zoals je normaal doet. Het is erg makkelijk en handig. Ook deze behandeling werkt het beste als je het twee keer per week toepast.

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over manieren om haaruitval te voorkomen!