Zo voorkom je haaruitval

· 9 augustus 2015

Haaruitval is vandaag de dag een steeds vaker voorkomend probleem bij mannen en vrouwen, omdat er een hoop factoren zijn die het beïnvloeden, waar we elke dag aan blootgesteld worden en vooral als we er geen aandacht aan schenken. Over het algemeen kunnen er tot wel honderd haartjes per dag uitvallen, wat als normaal gezien wordt. Men begint zich echter zorgen te maken als het haar te vaak uitvalt en in grote hoeveelheden.

Wanneer je opmerkt dat je last hebt van haaruitval, zou je de reden moeten achterhalen. Factoren zoals klimaat, stress, bloedarmoede, slecht dieet en circulatie, erfelijkheid etc. zijn een aantal van de primaire reden waarom personen last hebben van haaruitval. Wil je weten hoe je haaruitval kan voorkomen?

Tips om je haar gezond te houden en haaruitval te voorkomen

  • Als je opmerkt dat je haar geen vitaliteit meer heeft en constant uitvalt, is het erg belangrijk dat je stopt met het gebruiken van stijltangen, haardrogers en al het andere dat je haar blootstelt aan extreme warmte. Deze soorten apparaten zijn vaak een oorzaak van haaruitval en wanneer je haar zwak is, kunnen deze het nog sterker beïnvloeden.
  • Het hebben van een gezond en gebalanceerd dieet speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van je haar. Gebrek aan voeding is vaak een oorzaak van haaruitval, omdat de structuur zwakker wordt waardoor ze makkelijker afbreken. We bevelen aan om een dieet rijk aan vitamine A, B, biotine, vitamine C, koper, ijzer, zink, eiwitten en water te volgen.
  • Een strakke haarstijl bij vrouwen is nog een oorzaak van haaruitval. Deze veroorzaken een bijwerking, tractie genaamd, waardoor je haar uitvalt.
  • Het is erg belangrijk om goed te rusten en te slapen. Onderzoeken hebben bewezen dat mensen die goed slapen over het algemeen minder haren verliezen. Vermoeidheid en uitputting zijn andere factoren die een rol kunnen spelen bij haaruitval.
  • Sterke chemische producten kunnen je haar en hoofdhuid erg verzwakken, waardoor dit nog een enorme oorzaak van haaruitval is. Constant verf en sterke shampoo gebruiken zorgt ervoor dat je haar zijn vitaliteit verliest. We raden je aan om deze producten niet te gebruiken en te kiezen voor natuurlijke varianten.
  • Over het algemeen wassen we ons haar elke dag, wat niet nodig is. Je haar kan verscheidene dagen schoon blijven en daar moeten we van profiteren, zodat het kan herstellen van vocht en de producten die je gebruikt.
  • Voordat je je haar stijlt, is het erg belangrijk dat je haar droog is. Nat haar zorgt ervoor dat de poriën van de haarvaten open gaan staan, waardoor je meer haaruitval hebt.
  • Misschien geloof je het niet, maar beweging speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van je haar. Regelmatig aan fysieke beweging doen stimuleert de circulatie, zelfs in je hoofdhuid.
  • Voorkom alle stressvolle situaties en/of zorgen. Deze factoren beïnvloeden haaruitval en kunnen zelfs de hoofdoorzaak worden.
  • We raden aan naar een dermatoloog te gaan wanneer je constant haaruitval hebt, zodat deze vast kan stellen wat de oorzaak is en een behandeling voor kan schrijven.

Natuurlijke remedies voor haaruitval

Aloë vera

binnenkant-van-aloë-vera

We bevelen aan om je hoofdhuid te schrobben met aloë vera-kristallen om haaruitval tegen te gaan.

Ui en citroen

Om haaruitval te voorkomen, zou je net zoveel citroensap als uiensap moeten mengen. Wrijf dit zachtjes op je hoofdhuid, laat het vijftien minuten zitten en spoel het dan uit.

Kokosmelk

kokosnootmelk

Wrijf kokosmelk in de wortels van je haar om het te versterken en haaruitval te voorkomen. Dit stimuleert ook de groei en glans.

Levertraan

Levertraan voorkomt en vermindert haaruitval fors. Wrijf je olie gewoon op je hoofdhuid in de avond en laat het tot de volgende dag zitten.

Tomaat

tomaten

Tomaten helpen om haaruitval te bestrijden en verminderen het fors. Vermaal een tomaat met een kruidnagel en gebruik dan het smeersel om het gedurende tien minuten over je hoofdhuid te wrijven.