Schoonheidsbehandelingen met appelazijn

15 juli 2015

Het is interessant om te zien hoe simpele middelen die iedereen bij de hand heeft, soms net zo effectief zijn als de duurste schoonheidsbehandelingen. Zoals appelazijn bijvoorbeeld, dat een goedkoop en effectief product is, dat op vele manieren gebruikt kan worden. Dus waarom zou je het niet gebruiken voor je haar, huid en nagels?

Appelazijn zorgt voor een veel zachtere huid, verlicht droogheid en jeuk en geneest acne. Goede geneesmiddelen kunnen worden gemaakt van een simpel en toegankelijk product, waarvan misschien het enige nadeel de geur is. Maar het is het proberen waard. Een heleboel cosmetische producten worden gemaakt met natuurlijke basisproducten en appelazijn is waarschijnlijk wel één van de meest traditionele producten van allemaal, omdat zelfs onze voorouders het gebruikten. Laten we er iets meer over vertellen…

Gezondheidstips met appelciderazijn

Het bevordert het herstel van de gezondheid van het haar.

haar-groei

  • Appelazijn bevat veel vitamines en heeft daarnaast ook anti-infectieuze en geneeskrachtige eigenschappen. Dit maakt het tot het meest geschikte middel om haar dat droog en dof is te herstellen, als haarverf de natuurlijke glans heeft aangetast of als door bijvoorbeeld veel gebruik te maken van de föhn je haar zo droog is, dat het droog en levenloos geworden is.
  • Herstelmiddel: Dit is heel simpel. Het enige dat je hoeft te doen is een theelepel appelazijn in een glas water op te lossen en het dan gedurende vijf minuten in je haar te masseren. Daarna spoel je het met vers water goed na. Als je deze simpele truc iedere vijftien dagen herhaalt, zal je het verschil goed zien.

Anti-roos

  • Appelciderazijn heeft ook anti-schimmeleigenschappen. Wat betekent dat? Het helpt bij het genezen van condities van de hoofdhuid, zoals roos en schilferen.
  • Herstelmiddel: Je hebt hiervoor een kleine spuitfles nodig. Klein is beter voor het verdelen van het mengsel dat we gaan maken. Meng 200 ml water met dezelfde hoeveelheid appelazijn en schud dit goed. Als je je haar hebt gewassen en het is nog vochtig, spuit dan de gewenste hoeveelheid op je hoofd. Laat het goed naar je hoofdhuid toelopen. Daarna was je het weer zorgvuldig uit.

Gezichtsverzorging

gezicht

  • Het lijkt ongelooflijk, maar appelazijn is één van de beste gezichtsreinigersHet zorgt voor een evenwichtige pH-waarde en reinigt grondig. Het is een natuurlijke adstringent en wat nog beter is: het laat je gezicht stralen, waardoor je er jong en gezond uit ziet.
  • Herstelmiddel: Neem 100 ml water en dezelfde hoeveelheid appelazijn. Meng het goed en bewaar het in een kom in de koelkast, zodat het vers blijft. Bevochtig een wattenschijfje met de vloeistof en maak hiermee je gezicht schoon. Het is belangrijk dat je hiervoor eerst je gezicht met zeep wast. Als je je gezicht hebt behandeld met deze appelazijntonic, hoef je geen hydraterende crème of zonnebrandcrème meer te gebruiken. Je huid zal gezond en goed verzorgd zijn en er prachtig uit zien.

Genezing van donkere vlekken

vlekken

  • Dit is een eeuwenoude methode om donkere plekken te verzachten. Ze verdwijnen niet helemaal, maar ze zullen zachter worden, vooral degene die veroorzaakt worden door zon of ouder worden.
  • Herstelmiddel: Hiervoor breng je appelazijn en ui aan. Deze twee adstringentia zijn perfect voor deze gevallen. Onttrek het sap aan de ui door deze te mixen in een blender. Probeer zoveel mogelijk sap eruit te halen. Meng het met een half (klein) glas appelazijn. Meng het goed door elkaar en gebruik dan een wattenschijfje om de tonic aan te brengen op de donkere plekken op de huid. Laat het twintig minuten zitten en was dan je gezicht grondig. Het is belangrijk dat je je niet blootstelt aan de zon gedurende deze tijd. Als je dit om de vijftien dagen herhaalt, zal je langzaamaan zien dat de vlekken lichter worden en minder opvallen.

Middel tegen jeuk of spierpijn

jeukende-huid

  • Soms krijg je, door allergieën of zenuwen, ontzettende jeuk over je hele lichaam.  Dit kan ook gebeuren als je je gespannen voelt en last hebt van spierpijn, waardoor je niet genoeg rust kunt nemen. Appelazijn werkt als een lichaams- en spierontspanner. Het is een simpele methode, die je niet aan je voorbij moet laten gaan.
  • Herstelmiddel: Vul je badkuip met warm water en voeg 240 ml appelazijn toe. Ga twintig minuten in bad zitten. Je voelt meteen al het ontspannende effect. Het is een simpel herstelmiddel als je je, om wat voor reden dan ook, onrustig voelt of pijn hebt. Mis het niet!
Bekijk Ook