Natuurlijke middelen tegen roos

24 juni 2015

Zonder twijfel is roos één van de meest voorkomende hoofdhuidproblemen, dat over het algemeen erg vervelend is. Alhoewel een hoop mensen het met slechte hygiëne associëren, is het zo dat het door een hoop andere dingen veroorzaakt kan worden: overtollige aanmaak van olie, stress, allergieën en zelfs schimmels. Daarom gaan we je hieronder een aantal natuurlijke middelen geven die helpen om roos te bestrijden.

Het is belangrijk om op te merken dat deze middelen niet bij alle gevallen werken, want dat is afhankelijk van wat voor soort roos je hebt. Als het ontstaat doordat er teveel olie op de hoofdhuid wordt aangemaakt, dan zullen deze natuurlijke middelen je helpen. Als de roos echter veroorzaakt wordt door schimmels, dan moet je contact opnemen met een specialist en die zal je waarschijnlijk een farmaceutische shampoo voorschrijven.

Wat is roos?

Roos is een aandoening, die gekarakteriseerd wordt door een formatie van een grote hoeveelheid kleine, dode huidschilfers op de hoofdhuid. Dit proces wordt ook wel afschilferen genoemd. Personen die last hebben van roos maken een abnormale hoeveelheid dode huid aan. Zoals we allemaal weten, worden dode huidcellen vervangen door een nieuwe huid.

Naast door kleine huidschilfers wordt roos ook gekarakteriseerd door roodheid en jeuk op de hoofdhuid. Roos wordt meestal veroorzaakt door een schimmel die bekend staat als FM of seborrhea. Roos wordt niet veroorzaakt door een droge huid, wat veel mensen denken.

Selderij

selderij

Selderij is één van de meest effectieve natuurlijke middelen voor het bestrijden van roos. In dit geval moet je één liter water koken en zodra het begint te koken, voeg je twee of drie selderijstelen met alle bladeren toe. Laat na het toevoegen het water nog minstens vijf minuten koken. Laat het daarna afkoelen en breng het aan op je hoofdhuid voordat je shampoo gebruikt.

Citroen

Citroenen kunnen ook gebruikt worden voor het bestrijden van roos. Breng het sap van één citroen aan op je hoofdhuid en laat het ongeveer twee minuten zitten. Breng daarna shampoo aan. Op deze manier heeft de samentrekkende eigenschap van het fruit het beste effect. Dit voorkomt roos en maakt je haar glanzender.

Bieten

bieten3

De wortels van bieten, voornamelijk de witte, zijn een andere uitstekende optie voor het bestrijden van roos op een natuurlijke manier. Kook de wortels in water. Voeg drie keer zoveel water als bieten toe. Breng dit water tot slot elke nacht op je hoofdhuid aan en masseer het zacht met je vingertoppen.

Appelciderazijn

Om roos te voorkomen of te bestrijden, kan je ook appelciderazijn gebruiken. Je hoeft alleen maar een half kopje azijn met dezelfde hoeveelheid water te mengen. Breng dit op je hoofdhuid aan nadat je shampoo of conditioner hebt gebruikt en laat het niet langer dan drie minuten zitten. Spoel het daarna goed uit.

Tijm

tijm

Bereid een spoeling met drie theelepels droge tijm en één kopje water voor. Kook het tien minuten. Laat het afkoelen en breng het dan aan op een schone hoofdhuid. Het is erg belangrijk dat je het niet afspoelt en het elke keer nadat je je haar gewassen hebt aanbrengt.

Zon

Het is misschien moeilijk te geloven, maar de zon kan roos bestrijden en voorkomen. Sommige experts suggereren dat je hoofdhuid 30 tot 40 minuten per dag aan de zon blootstellen de ontsteking helpt verminderen, als je last hebt van huidschilfers door een ontsteking. Het is belangrijk dat je jezelf niet blootstelt aan de zon tijdens de uren dat deze zeer krachtig is, aangezien dit gevaarlijk kan zijn.

Het beste is om tijdens de morgen of in de namiddag na 16:00 uur te zonnebaden. De zon is veel zwakker tijdens deze tijdstippen. We bevelen aan om een stukje te wandelen, zodat de zon geen ernstige problemen veroorzaakt.

Bekijk Ook