6 remedies om donkere vlekken te verwijderen

Heb jij ook last van donkere vlekken? Je bent lang niet de enige. Lees verder om erachter te komen wat je hiertegen kunt doen!
6 remedies om donkere vlekken te verwijderen

Laatste update: 07 januari, 2019

Verkleuringen en donkere vlekken, ook bekend als melasma, zijn verkleurde huidzones die we vooral aantreffen op de wangen, het voorhoofd, de bovenlip en de hals.

Deze vlekken kunnen als storend worden ervaren en worden vaak veroorzaakt door zwangerschap, de anticonceptiepil, hormonale veranderingen, de menopauze of overmatige blootstelling aan de zon.

In veel gevallen verdwijnt de verkleuring vanzelf, maar soms kan het verwijderen van donkere vlekken moeilijk zijn en verschillende behandelingen vereisen.

Crèmes voor het verwijderen van donkere vlekken en verkleuringen

Melkpoeder

Zoals we hierboven reeds aangeven, is melasma een bepaald type verkleuring die we niet zo een, twee, drie kunnen verwijderen. Het verwijderen of verminderen ervan is echter niet onmogelijk. De volgende crème kun je zelf thuis maken en kan het verbleken van de verkleuringen helpen versnellen alsook de natuurlijke egaliteit van je huid herstellen.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels melkpoeder
 • 20 druppels waterstofperoxide
 • 2 druppels glycerine

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten in een kom tot een pasta. Breng de pasta aan op de aangedane gebieden en laat dit twintig minuten zitten. Spoel de pasta tot slot af met koud water en draag altijd zonnebrandcrème.

Een lotion voor verkleuringen

Citroen

Deze lotion heeft niet alleen het vermogen om je huid te egaliseren en te bleken, maar fungeert tegelijkertijd als een exfoliant. Deze helpt bij het verwijderen van de dode huidcellen die de verkleuring sterker zichtbaar maken.

De lotion is uitstekend voor het verminderen van melasma. Bij dagelijks gebruik zul je binnen een mum van tijd resultaat zien.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels citroensap
 • 4 eetlepels appelazijn
 • ½ kopje water
 • 1 bosje peterselie

Bereidingswijze

Breng het halve kopje water aan de kook en voeg de blaadjes van de peterselie toe om een thee te maken. Laat de thee enigszins afkoelen voordat je de appelazijn en de citroensap toevoegt. Giet de vloeistof door een zeef en giet het vervolgens over in een verstuiver. Breng het elke avond voor het slapengaan aan op de aangedane gebieden.

Ui-knoflooksap

Knoflook

Uien en knoflook hebben beide samentrekkende eigenschappen en fungeren uitstekend als antisepticum en antibioticum. Ook bevatten deze twee bolgewassen ontzettend veel antioxidanten die de gezondheid van je huid kunnen verbeteren en melasma kunnen verwijderen.

Ingrediënten

 • 4 teentjes knoflook
 • 1 ui

Bereidingswijze

Pers het sap uit de ui en knoflook. Maak van de pulp die je overhoudt een pasta en breng deze aan op de aangedane gebieden. Laat het tien minuten zitten. Als de tijd om is, spoel je de pasta af met warm water. Herhaal deze behandeling twee keer per week.

Masker van citroen en peterselie

Peterselie

Citroen en peterselie zijn twee van de beste vrienden van je huid omdat beide producten de huid egaliseren en diep reinigen om onzuiverheden te verwijderen.

Als je verkleuringen van de huid, donkere vlekken en andere imperfecties wilt verminderen, twijfel dan niet om dit masker van citroen en peterselie te gebruiken.

Ingrediënten

 • 1 bosje peterselie
 • Het sap van 1 citroen

Bereidingswijze

Meng beide ingrediënten samen in een blender tot ze een pasta vormen. Breng dit aan op de getroffen gebieden en laat het twintig minuten zitten alvorens je het afspoelt met warm water. Pas dit masker alleen ‘s avonds toe, want het citroenzuur in citroenen kan donkere vlekken namelijk verergeren als het in aanraking komt met zonlicht!

Masker van wortel en ei

Wortel om donkere vlekken te verwijderen

Wortelen zijn rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen die essentieel zijn om een mooie huid te hebben. Dit masker combineert de goede eigenschappen van wortelen met eieren en vormt zo een krachtige blekende crème die ook de zichtbaarheid van donkere vlekken vermindert.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Rasp de wortel en doe het samen met de twee eieren in een blender. Pureer het mengsel en breng het aan op je gezicht. Laat het masker dertig minuten zitten. Spoel het af met warm water en herhaal de behandeling drie keer per week voor optimale resultaten.

Behandeling met mierikswortel en melk

Melk

Mierikswortel heeft blekende eigenschappen die huidverkleuringen kunnen helpen verwijderen. Dat geldt vooral voor donkere vlekken als melasma.

Om de effecten van mierikswortel te versterken, meng je het met melk. Melk maakt de huid heerlijk zacht en reinigt deze.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel mierikswortel
 • ¼ kopje melk

Bereidingswijze

Meng beide ingrediënten in een blender tot ze samen een pasta vormen, breng de pasta vervolgens aan op de getroffen gebieden in het gezicht. Laat het twintig minuten zitten en spoel vervolgens af met warm water. Voor optimale resultaten kun je deze behandeling het beste twee maanden lang, drie keer per week toepassen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.