Maskers met ei voor gezond haar

8 oktober 2018

Eieren zijn gegaan van een gevreesde voedselsoort, naar één die gezien wordt als bevorderlijk voor de voeding van je lichaam en de gezondheid van je haar. Maskers met ei kunnen gebruikt worden om het haar te herstellen en glanzender te maken.

Eieren zijn eiwitvoedsel, die het lichaam gezonde vetten geven. Hieronder zullen we de voedingsvoordelen van eieren opnoemen. Deze voordelen zijn de reden waarom gezondheidsspecialisten aanraden om dagelijks eieren te consumeren.

Eieren bieden verschillende vitaminen zoals: B5, B12, A, D en E. Ze bevatten ook selenium, ijzer, jodium, foliumzuur en choline.

Haarbeschadiging

Constante blootstelling aan UV-stralen beschadigt de huid van onze lichamen. Maar het is makkelijk om te vergeten dat onze hoofdhuid ook lijdt onder de beschadigende effecten van de zon. Daarnaast veroorzaken milieuvervuiling, chemische producten in verf en constant gebruik van haardrogers en stijltangen ook veel schade. Daarom is het belangrijk om manieren te vinden die de gezondheid van je haar herstellen en de natuurlijke glans en kracht terug te krijgen.

Hoe helpt ei bij de gezondheid van je haar?

Dankzij de eiwitten en gezonde vetten die in eieren zitten, helpen ze de scalp en haarzakjes te voeden. Als gevolg krijg je gezonder en voller haar. Dit maakt nieuw haar sterker, meer resistent, glanzend en zacht, wat vroegtijdig breken van je haar voorkomt waardoor je haar er alleen maar zwak en slordig uitziet.

Lees ook:
Hoe je haar hydrateren en oxygeneren?

Eieren zijn goed voor de gezondheid van het haar

Als je denkt dat je haar hierdoor vreemd zal gaan ruiken, maak je dan niet druk, want dit zal geen probleem zijn. Het wordt aangebracht als een masker. Klop het ei (het eigeel en -wit) en wrijf het in de lengte van je haar. Je zou het in ieder geval 15 tot 20 minuten moeten laten zitten, zodat de eigenschappen van het ei effect kunnen hebben. Spoel je haar uit met water (koud of lauw) en was het vervolgens zoals je altijd doet.

Onthoud: gebruik het hele ei voor normaal haar, alleen het eigeel voor droog haar en alleen het eiwit voor vet haar. Het eiwit kan je om de twee weken gebruiken en de andere twee opties één keer per maand.

Onthoud echter dat het overschrijden van de aanbevolen hoeveelheid geen betere resultaten zal opleveren. Het kan juist het tegenovergestelde doen en daarnaast je haar zelfs beschadigen.

Hieronder gaan we 3 maskers gebaseerd op eieren voor specifieke haarproblemen aanbevelen:

1. Masker voor droog haar

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise

Uitleg

Klop het ei totdat het goed opgelost is. Voeg vervolgens de olijfolie en mayonaise toe en meng alle ingrediënten goed.

Toepassing

Breng het mengsel aan op je haar en laat het vervolgens 20 tot 30 minuten zitten. Verwijder het product met water en was daarna je haar zoals je altijd doet.

2. Anti-kroes masker

Ingrediënten

  • 2 grote aardbeien
  • 1 normale yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • Een eiwit

Uitleg

Pers de aardbeien samen in een kom, voeg de andere ingrediënten toe en maak daarna een gelijkmatig mengsel.

Toepassing

Breng het aan op je haar en laat het ongeveer een half uur zitten. Spoel het vervolgens uit met warm water. Je kan daarna je haar zoals normaal wassen.

3. Masker voor zwak en breekbaar haar

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels honing

Uitleg

Klop het ei, voeg de andere ingrediënten toe en meng alles tot slot goed samen.

Toepassing

Breng het aan op je hoofdhuid en masseer. Laat het 30 minuten zitten en was je haar vervolgens met een zachte shampoo.

Wordt je al enthousiast om dit geweldige en goedkope product te gebruiken om je haar te herstellen? Je zal immers niets verliezen door het te proberen. Als eieren zo goed zijn voor je dieet, dan zijn ze ook geweldig voor het voeden en mooier maken van je haar.