Verrassend geneeskrachtig auberginewater

· 24 april 2016
Als je gewichtsverlies wilt bevorderen en buikvet effectief wilt verminderen, dan kun je een gebalanceerd dieet combineren met regelmatige lichaamsbeweging en auberginewater voor optimaal resultaat.
De aubergine is een zeer unieke groente, niet alleen vanwege de vele manieren waarop hij te gebruiken is in de keuken, maar ook dankzij zijn geneeskrachtige eigenschappen en de hoge concentratie voedingsstoffen die hij bevat.

Het is interessant om op te merken dat men gedurende een lange tijd het eten van aubergines vermeed, omdat gedacht werd dat de donkere kleur van de schil betekende dat de groente giftig was. Uiteindelijk begon de aubergine echter steeds vaker deel uit te maken van het dagelijkse dieet van veel culturen over de wereld, die ontdekten dat de groente niet alleen niet giftig was, maar juist gezond en makkelijk te kweken is in de meeste klimaten.

Aubergine is niet gewoon maar een ingrediënt in verschillende recepten. Het hoge gehalte aan antioxidanten en het krachtige chlorogeenzuur in aubergines zorgt ervoor dat het eten van de groente ook behulpzaam kan zijn bij het controleren van cholesterolwaarden, bij het bestrijden van de effecten van vrije radicalen en bij gewichtsverlies.

De meeste mensen weten nog altijd niet hoe goed het geneeskrachtige auberginewater kan zijn voor de gezondheid. Daarom bespreken wij in dit artikel de geneeskracht van auberginewater en de vele manieren waarop je auberginewater medicinaal kunt gebruiken tot in detail. Sommige zullen je zeker verbazen!

Verlaag je cholesterol

AUBERGINEWATER - BLOEDSOMLOOP

Een verhoogd cholesterolgehalte is een van de vele complicaties die tegenwoordig worden geassocieerd met cardiovasculaire problemen. Hoewel het controleren van het cholesterolgehalte meestal dient te gebeuren onder toezicht van een arts, bestaan er enkele natuurlijke alternatieven die het verlagen ervan kunnen ondersteunen, waaronder auberginewater.

Het actieve bestanddeel in aubergines dat in dit geval behulpzaam is, is chlorogeenzuur, dat het verwijderen van schadelijke lipiden uit je bloedbaan helpt bevorderen.

Het geneeskrachtige auberginewater bevat ook flavonoïden die andere hartproblemen gerelateerd aan een hoog cholesterolgehalte helpen voorkomen.

Lees ook: 8 infusies om cholesterol te verlagen

Reumatiek

Het cholorogeenzuur dat we hierboven bespreken, heeft ook ontstekingsremmende en antibiotische eigenschappen die een verscheidenheid aan kwalen behandelen, waaronder reumatiek en artritis.

Mensen die lijden aan deze aandoeningen kunnen dagelijks auberginewater drinken om hun levenskwaliteit te verbeteren.

Vochtretentie

Een van de voornaamste redenen waarom geneeskrachtig auberginewater zo populair is als het aankomt op gewichtsverlies, is omdat het sterk vochtafdrijvend werkt, wat helpt om overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen. Vochtretentie is vaak de reden dat je er plotseling veel zwaarder uitziet dan normaal.

We raden aan dat je leest: Natuurlijke tips tegen vocht vasthouden

Elimineer buikvet

Buikvet

Dit mag dan onmogelijk lijken, maar in werkelijkheid is het een van de belangrijkste voordelen van auberginewater. Vele jaren geleden ontdekten onderzoekers dat auberginewater ideaal is voor mensen die extra vet willen verbranden en hun figuur willen verbeteren.

Dit voordeel is gedeeltelijk te danken aan de vochtafdrijvende en zuiverende eigenschappen van aubergine, waardoor afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd, wat gewichtsverlies bevordert.

Het geneeskrachtige auberginewater helpt ook je lever en galblaas om naar behoren te blijven functioneren. Beide organen spelen een belangrijke rol bij het reguleren van je metabolisme.

Vrouwen die gewicht willen verliezen rondom de middel of simpelweg willen afvallen, kunnen auberginewater aan hun dagelijkse dieet en trainingsschema toevoegen.

Hoe maak je geneeskrachtig auberginewater?

Aubergines

Het bereiden van dit geneeskrachtige drankje is simpel – en het allerleukste, het kost maar heel weinig tijd!

Ingrediënten

  • 1 middelgrote aubergine
  • 1 liter water
  • Het sap van een halve citroen

Bereiding

  • Was de aubergine goed en snijd hem in kleine stukjes. Breng het water aan de kook en voeg voorzichtig de aubergine toe.
  • Zet het vuur laag en laat het geheel 25 minuten koken tot de aubergine zacht geworden is. Haal het van het vuur en laat het minstens een uur staan.
  • Giet het geheel door een zeef en vang alleen de vloeistof op.
  • Voeg het citroensap toe en roer goed om er zeker van te zijn dat het geheel volledig gemengd is. Bewaar je geneeskrachtige auberginewater in een donkere pot.
Onthoud: het water waarin je de aubergine hebt gekookt kan een licht bittere of onaangename smaak hebben. Om dit te vermijden, kun je de aubergine voordat je hem kookt in een schaal leggen en bestrooien met steenzout. Hussel de aubergine en het zout goed door elkaar.
Je zult zien dat het zout na een korte tijd een donkere kleur krijgt. Dit is de stof die de bittere smaak van aubergine veroorzaakt. Tot slot moet je de aubergine goed wassen om al het zout weer te verwijderen voordat je hem kunt gebruiken in het recept hierboven.
Hoe consumeer je het? Je kunt het auberginewater enkele keren gedurende de dag drinken. Neem je eerste kopje voor het ontbijt, je tweede na de lunch, nog een kopje in de late middag en het laatste kopje voor het avondeten.
Probeer deze behandeling zeven dagen achtereenvolgend, één of twee keer per maand.