De betekenis van rimpels in het gezicht en hoe je ze kan voorkomen

26 oktober 2018
Wat zijn gezichtsrimpels of expressielijntjes? En hoe kan je ze voorkomen? Er zijn vele factoren die de lijnen in je gezicht beïnvloeden. In dit artikel tonen we je wat ze betekenen. We leggen je ook uit hoe je ze met enkele natuurlijke remedies kan voorkomen.

Het gezicht is een weerspiegeling van de ziel. Gezichtsrimpels zijn ook een teken van de werking van je lichaam. Ze kunnen bovendien wijzen op een chronische of acute verzwakking van je organen en zelfs van je emoties. We leggen je hier de betekenis van rimpels in het gezicht uit.

Dit betekent dat de tekens die in je gezicht verschijnen niet alleen een gevolg zijn van de leeftijd of van het voorbijgaan van de tijd. Ze kunnen ook een signaal zijn dat we iets bij onszelf moeten verbeteren.

In dit artikel vertellen we je wat de betekenis van rimpels die meest voorkomen is en hoe je ze kan voorkomen. We zullen je ook uitleggen hoe je ze met natuurlijke remedies, gezonde voeding en een gezonde levensstijl kan verminderen.

Wat betekenen kraaienpootjes?

Kraaienpootjes

Deze rimpels treden als horizontale lijnen rond de ogen en richting de slapen op. Wanneer we glimlachen of fronsen, vallen ze nog meer op.

Bij gelukkige mensen kunnen ze een uitdrukkingsvorm zijn. Kraaienpootjes zijn echter vaak een teken van een zwakke lever. In vele gevallen gaan ze ook gepaard met bepaalde problemen van het zicht die verbonden zijn met de werking van de lever.

Adviezen om rimpels te voorkomen of verzachten

  • Vermijd het eten van ongezonde suikers en vetten. Je kan beter ook geen ultrabewerkt vlees, margarine, industrieel gebak, gefrituurde voeding, enzovoort eten.
  • Probeer om ’s avonds vroeg te eten en lichte maaltijden te nemen. Op die manier heb je het eten al verteerd wanneer je gaat slapen.
  • Drink geneeskrachtige aftreksels en supplementen die gemaakt zijn van boldo, mariadistel, kurkuma, artisjok of paardenbloem.
  • Pak stress of negatieve emoties als woede aan.

Wat betekenen wallen onder de ogen?

Wallen onder de ogen

Vele mensen hebben last van wallen onder de ogen. Het is een zwelling die ons er verdrietig, vermoeid en verslagen laat uitzien. Er bestaan esthetische chirurgische ingrepen die ze kunnen verwijderen. Je kan ze echter ook voorkomen of verminderen door voor je nieren te zorgen.

Je nieren zijn verantwoordelijk voor het evenwicht in de vloeistoffen in je lichaam.

Adviezen om voor je nieren te zorgen

  • Drink minstens anderhalve liter water per dag. Verspreid dit over de dag. Zorg dat water het eerste is wat je ’s ochtends drinkt. Drink het altijd tussen de maaltijden.
  • Vermijd het om te veel zout te eten. Kies bij voorkeur voor zeezout of Himalaya zout.
  • Probeer om elke dag rauwe groenten en fruit te eten. Kies voor groenten en fruit dat veel water en kalium bevat. Verwerk ze in sappen, soepen en salades.
  • Breng plaatselijk hitte aan op de nierstreek (in het midden van de rug). Je kan een warmwaterkruik of een warmtepleister gebruiken.
  • Neem vitamine C-supplementen.

Ook dit is een boeiend artikel:
10 veelvoorkomende vitaminetekorten en wat je eraan kunt doen

De betekenis van rimpels op het voorhoofd

Rimpels op het voorhoofd

Rimpels op het voorhoofd (horizontale lijnen van de ene kant naar de andere) zijn een weerspiegeling van dagelijkse zorgen. Ze zijn het resultaat van emoties.

De oplossing is dus kiezen voor een positievere en meer vastberaden houding die helpt om zonder gestrest te raken problemen op te lossen. Het gaat dus over je geen zorgen maken en gewoon met de problemen omgaan wanneer ze optreden.

Je kan emotionele steun vinden bij Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke essences die het psychologische evenwicht bevorderen. Ze hebben geen bijwerkingen en vormen geen risico op afhankelijkheid. Je kan ze op elke leeftijd en op elk moment innemen.

We bevelen je aan om een bloesemtherapeut te raadplegen. Zij kunnen vaststellen welke bloesems het meest geschikt zijn voor jou.

De betekenis van rimpels onder de neus

Rimpels rond de mond

Dit zijn verticale rimpels die van onder de neus naar de randen van de lippen lopen. De betekenis van rimpels rond de mond is dat ze een teken van een slechte darmwerking kunnen zijn. In vele gevallen kan je een plotse verbetering of verslechtering merken als gevolg van een acuut darmprobleem zoals constipatie.

Lees ook dit artikel:
Zorg voor je spijsvertering met 6 geneeskrachtige planten

Adviezen om rimpels onder de neus te verminderen