Een eind maken aan een droge huid met 5 natuurlijke remedies

Honing en aloëvera bevatten veel vitamine C en antioxidanten. Bovendien bezitten ze fantastische eigenschappen om de huid te reinigen en vocht in te brengen. Ze zijn dus de ideale behandeling voor een droge huid.
Een eind maken aan een droge huid met 5 natuurlijke remedies
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Sommige mensen beseffen niet dat ze een droge huid hebben. Ze zijn zo gewend aan de strakheid en de bleke kleur van hun huid dat ze geloven dat het allemaal gewoon een onderdeel is van hun natuurlijke gelaatskleur. Maar wanneer we een eind maken aan een droge huid, dan is het contrast spectaculair.

Misschien moet jezelf afvragen waarom het zo belangrijk is om een gezonde gelaatskleur te hebben.

Een gehydrateerde huid is zacht en glad. Dit zorgt ervoor dat we er jong, sterk en stralend uitzien. Je goed voelen over je uiterlijk helpt om je zelfvertrouwen te vergroten. Het zal er dus voor zorgen dat je de dag met een positieve geestesgesteldheid aankunt.

Bovendien is de kans groter dat een droge huid last krijgt van wondjes, aangezien het zwakker is.

Misschien maak je je niet echt zorgen over deze kwesties. Toch bevelen we aan dat je huidverzorging toevoegt aan je schoonheidsroutine. In slechts enkele dagen zal je eraan gewend zijn. Je zal hiermee een eind maken aan een droge huid. De verandering zal indrukwekkend zijn.

Hoe kan je met natuurlijke remedies een eind maken aan een droge huid?

1. Aloëveragel

Aloëveragel voor een droge huid

Dit is het ultieme product voor het herstel van de huid. We bevelen aan om thuis een plant te houden. Aloëvera is zo gemakkelijk om te verzorgen. Op die manier heb je de garantie dat je zuivere aloëvera gebruikt.

Aloëvera is een fantastisch middel om vocht in de huid in te brengen. Het helpt ook om de kleine wondjes te genezen waarover we het eerder hadden.

We kunnen deze kwaliteiten verklaren door de hoge hoeveelheid vitamine C in aloëvera. Samen met de antioxidanten die deze plant bevat, vertraagt deze vitamine C de veroudering van de cellen. Je zal dus een veel frissere en gelijkmatige gelaatskleur hebben.

2. Met honing kan je een eind maken aan een droge huid

Je kent vast al de herstellende krachten van honing. Net als aloëvera bevat honing veel vitamine C en antioxidanten. Het resultaat is dat je op dit middeltje kunt vertrouwen omdat het herstellende vermogens bezit.

Misschien vraag je jezelf af of het niet te dik en te kleverig is om heel vaak aan te brengen.

Probeer het zelf uit!

Deze textuur blijkt een geweldig reinigingsmiddel te zijn.

  • Wanneer je honing aanraakt, blijft het vaak aan je vingers kleven. Het heeft hetzelfde effect op de onzuiverheden in je huid.
  • Wanneer je het verwijdert, zal je dus ook alle onzuiverheden wegnemen.

Het verschaft de huid ook de hoeveelheid vocht die de huid nodig heeft om het te helpen zijn gezondheid te herstellen.

3. Etherische amandelolie

Droge huid behandelen met amandelolie

De meervoudige onverzadigde vetten in etherische amandelolie zijn de basiselementen die vereist zijn voor genezing.

Als je het op je benen aanbrengt, zal het ook helpen om spataders en cellulitis te bestrijden. Deze problemen worden veroorzaakt door een slechte bloedcirculatie.

Met amandelolie kan je dus twee problemen bestrijden die je uiterlijk en je gezondheid aantasten.

4. Zeezout

Wel, we hebben het hier niet zomaar over gewoon zout. Zeezout is niet geraffineerd. Dit betekent dat het veel minder natrium bevat dan gewoon zout maar meer mineralen en water.

Het resultaat is dat het niet alleen exfoliërend werkt. Met deze mineralen voedt het ook de huid en maakt deze jeugdiger. Het helpt ook de elektrolyten te herstellen die we elke dag verliezen. Dankzij dit effect helpt de hoeveelheid jodium in zeezout om een beschadigde huid te behandelen.

5. Citroensap en eieren

Een droge huid verzorgen met eieren

De antibacteriële en genezende eigenschappen van citrusvruchten zijn bekend. Hun vitaminen en mineralen helpen ook om het overtollige vet te verwijderen. Met deze natuurlijke remedie zal je dus in staat zijn om het ontstaan van vlekken en mee-eters te voorkomen.

De eieren op hun beurt verschaffen vetten. Ze voorzien ons ook van het vocht dat we nodig hebben. Tegelijkertijd versnellen ze de bloedcirculatie. Eieren zijn ook een geweldige bron van eiwitten. Dit is zeer belangrijk voor het herstel van de huid.

Bij geen enkele van deze natuurlijke remedies heb je een specifieke methode nodig om ze te gebruiken. Het is voldoende dat je ze gewoon rechtstreeks op je huid aanbrengt. Na tien minuten verwijder je ze met water.

Je hebt dus geen excuus meer om ze niet uit te proberen! Wil je je ervaring met deze remedies met de gemeenschap delen?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.