Zelfgemaakt masker met yoghurt om mee-eters te bestrijden

Naast het gebruik van dit zelfgemaakte masker, kun je mee-eters vermijden met een juiste gezichtshygiëne door je gezicht 's morgens en' s avonds te wassen.
Zelfgemaakt masker met yoghurt om mee-eters te bestrijden
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Mee-eters zijn imperfecties van de huid die worden veroorzaakt door de verwijding van de poriën. Dit veroorzaakt de ophoping van de resten van olie en dode huidcellen. Gelukkig is er een zelfgemaakt masker van yoghurt en havermout om je mee-eters te bestrijden.

Mee-eters hebben immers de neiging zich te vormen in wat bekend staat als de ‘T’ zone van het gezicht. Dit verwijst naar het voorhoofd, de neus en de kin.

Op hol geslagen hormonen zijn de belangrijkste oorzaak. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door een gebrek aan huidverzorging, een slecht dieet en het gebruik van bepaalde chemicaliën.

Ook al wijzen mee-eters niet op de aanwezigheid van een ernstig gezondheidsprobleem, hun aanwezigheid wordt als onaantrekkelijk beschouwd vanwege het onzuivere uiterlijk die ze het gezicht geven.

Het goede nieuws is dat ze effectief kunnen worden behandeld. Dat is mogelijk omdat sommige ingrediënten de huid grondig kunnen reinigen en de poriën kunnen verkleinen.

Onder deze ingrediënten vinden we gezonde alternatieven zoals yoghurt en havermout. Als je deze ingrediënten combineert in een masker, kan dit helpen om het probleem in korte tijd op te lossen.

In dit artikel delen we de voordelen en hoe je het thuis kunt bereiden door enkele eenvoudige stappen te volgen.

Dus ga je gang en probeer het!

Zelfgemaakt masker van yoghurt en havermout om mee-eters te bestrijden

Er zijn veel producten op de markt om mee-eters te bestrijden. Maar er zijn ook goedkope natuurlijke methoden. Deze bieden dezelfde voordelen.

Vandaag hebben we het over een masker van natuurlijke yoghurt en havermout. Het staat bekend om zijn exfoliërende, antibacteriële en antioxidante eigenschappen.

Deze twee ingrediënten kunnen de open poriën diep reinigen. Ze verwijderen de overblijfselen van olie en dode huidcellen. Deze zijn de oorzaak van deze onvolkomenheden.

Voordelen van natuurlijke yoghurt

Houten kom en lepel met natuurlijke yoghurt
Yoghurt is een van de natuurlijke alternatieve producten. Het verfraait de huid zonder ongewenste reacties te veroorzaken.
 • Yoghurt is rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daardoor helpt het bij het stoppen van de effecten van oxidatiestress en gifstoffen.
 • Het levert grote hoeveelheden melkzuur. Dit is een stof die het huidoppervlak reinigt. Dit vergemakkelijkt de eliminatie van dode huidcellen, vlekken en acne.
 • Yoghurt reguleert de natuurlijke pH van de huid. Het beschermt de huid. Daarnaast versnelt het de genezing van wonden en brandwonden.
 • Het brengt ​​levende culturen of gezonde bacteriën in. Die vormen, wanneer het wordt opgenomen, een beschermende barrière tegen bacteriën en schimmels.
 • Het regelmatig gebruik voorkomt vroegtijdige veroudering. Bovendien helpt het de huid zacht en gehydrateerd te houden.

Voordelen van havermout

Havermout
Al eeuwenlang is havermout een van de natuurlijke cosmetica die helpt de gezondheid van de huid te verbeteren. Het is zelfs effectief voor de gevoelige huid.
 • Dit ingrediënt absorbeert gemakkelijk. Het helpt om het natuurlijk vocht te behouden om externe elementen te vermijden.
 • Het bevat vetzuren en essentiële aminozuren. Samen hydrateren en regenereren deze de huid om vroegtijdige tekenen van veroudering te voorkomen.
 • Het werkt als een natuurlijke ontstekingsremmer. Ideaal om onzuiverheden, roodheid en andere symptomen van allergieën te verminderen.
 • Dit masker bevat reinigingsmiddelen zoals saponine, een ingrediënt dat te vinden is in zeep. Het wordt aanbevolen om dode huidcellen en mee-eters te bestrijden.
 • Het bevat herstellende eigenschappen, ideaal om een ​​stevige huid te behouden zonder imperfecties.
 • De externe applicatie minimaliseert vlekken en zorgt voor een meer egale huid.

Hoe dit zelfgemaakte masker te bereiden?

Yoghurt en havermout en honing
Het masker van yoghurt en havermout is een natuurlijke formule die gemakkelijk te bereiden is. Anders dan bij commerciële producten is het niet duur. Bovendien veroorzaakt het geen ongewenste bijwerkingen.

Naast het verminderen van mee-eters, hydrateert het ook en laat het een frisse uitstraling achter.

Ingrediënten

 • 1/2 kop natuurlijke yoghurt
 • 2 eetlepels havermout
 • 1 eetlepel honing

Bereiding

 • Meng de havermout, yoghurt en honing in een kom.

Hoe aan te brengen

 • Was eerst het gezicht met warm water om de verstopte poriën te openen. Zo kan de huid de ingrediënten goed op kan nemen.
 • Breng vervolgens het masker aan en bedek de gebieden met mee-eters volledig.
 • Laat dit 20 minuten op het gezicht zitten .
 • Maak vervolgens zachte cirkelvormige bewegingen om te exfoliëren.
 • Verwijder daarna het overtollige product met warm water en droog de huid goed af.
 • Gebruik dit 2 of 3 keer per week om goede resultaten te verkrijgen.

Heb je mee-eters? Als je ze niet hebt kunnen verwijderen, maak dan dit zelfgemaakte masker. Ontdek dat je niet veel geld hoeft uit te geven om dit probleem op te lossen.

Gebruik dit masker dan regelmatig voor blijvende resultaten. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.