Havermoutmasker met biergist voor je haar en huid

Dit havermoutmasker, gemaakt met biergist, biedt niet alleen veel voordelen voor alle huidtypes, maar is ook goed voor je haar.
Havermoutmasker met biergist voor je haar en huid
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 04 juli, 2018

Omgevingsfactoren zoals het weer of vervuiling, in combinatie met interne factoren zoals veroudering, slechte gewoonten en slechte voeding, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op je haar en je huid. Dat is waar dit havermoutmasker in het spel komt.

Je kan op een natuurlijke manier de achteruitgang van het haar en de huid voorkomen en je uiterlijk verbeteren met een masker.

Ontdek in het artikel van vandaag dit eenvoudige havermoutmasker gemaakt met biergist dat vocht, glans en jeugdigheid toevoegt aan je haar en je gezicht.

Hoe profiteer je van een masker?

Hoewel je dagelijks toners en crèmes zou kunnen gebruiken, heeft je huid soms een extra dosis voedingsstoffen nodig, omdat deze voortdurend wordt blootgesteld aan factoren die de huid beschadigen en ervoor zorgen dat je vroegtijdig veroudert.

Maskers kunnen enkele minuten ontspanning bieden. Die tijd kan je gebruiken om uit te rusten en de poriën van de huid de voedingsstoffen te laten opnemen van de ingrediënten die je kiest.

Bovendien kan je ook ingrediënten gebruiken die je normaal niet zou opnemen in de dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Het is een beter idee om thuis een masker te maken dan er eentje te kopen. Op deze manier is het masker natuurlijker en vrij van additieven, maar ook specifiek gemaakt voor jouw huidtype.

Hoewel sommige van de maskers die we hebben beschreven voor bepaalde huidtypen zijn, worden andere voor iedereen aanbevolen.

Natuurlijke ingrediënten voor een havermoutmasker

Het voordeel van het kiezen van natuurlijke ingrediënten is dat je andere stoffen kunt vermijden die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Deze stoffen kunnen parabenen, paraffine en andere aardoliederivaten zijn.

Havermout

Havermout voor een havermoutmasker

Haver is uitstekend voor je innerlijke en uiterlijke gezondheid, dankzij hun slijmstoffen.
Deze verbindingen bestaan uit oplosbare vezels met verzachtende eigenschappen, wat betekent dat ze je huid en haar hydrateren en beschermen. Ook voorkomen ze dat de huid en het haar uitdrogen.

Dit is ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid of acne.

Haver bevat ook veel voedingsstoffen die de huid en het haar revitaliseren, waaronder vitamine B-complex, vitamine E en mineralen zoals zink, ijzer, magnesium en calcium.

De textuur van gemalen haver exfolieert zachtjes je huid om dode cellen die zich in de buitenste lagen van de huid verzamelen te verwijderen. Door de aanwezigheid van deze dode huidcellen krijgt de huid een verouderde of doffe uitstraling krijgt.

Biergist

Biergist is een uitstekend voedingssupplement voor gezondheid en schoonheid, dat je van binnenuit en van buiten voedt.

Het is rijk aan B-vitaminen en mineralen (ijzer, chroom, kalium, fosfor, magnesium, zwavel, calcium, zink, selenium).

 • Dit supplement is geweldig voor het verwijderen van onzuiverheden uit de huid. Bovendien helpt het bij het voorkomen van acne. Dat is te danken aan het zwavelgehalte, wat het een krachtige reiniger maakt.
 • Selenium fungeert ook als een uitstekende antioxidant om cellulaire veroudering te bestrijden.

Wanneer je biergist gebruikt of aanbrengt,  krijg je meer glans en hydratatie. Als het gaat om je haar, zal het ook haaruitval voorkomen. Bovendien zal het je haar vanuit de wortels versterken wanneer het wordt toegevoegd aan dit havermoutmasker.

Havermoutmasker met biergist

Havermoutmasker met biergist

Dit havermoutmasker is geschikt voor alle huidtypes: vette, droge, gecombineerde, rijpere, gevoelige huid en huid met acne.

Deze twee ingrediënten zijn balancerend, reinigend en verzachtend. En dankzij deze eigenschappen wordt het natuurlijke oliegehalte van je huid geregeld. Zonder je gezicht uit te drogen of het er glanzend uit te laten zien.

Het is ook zeer geschikt voor alle haartypen, omdat het de productie van talg regelt om het haar gehydrateerd te houden, en glans en zachtheid toevoegt vanaf de eerste toepassing.

Ingrediënten

Om dit havermoutmasker met biergist te maken, heb je het volgende nodig:

 • 2 eetlepels gemalen havermout  (20 g)
 • 1 eetlepel biergist  (10 g)
 • Water (zoveel als nodig)
 • Optioneel:  kan je drie druppels etherische olie naar keuze toevoegen (lavendel, sinaasappel, munt, citroen, rozen, kaneel, etc.) om het ontspannende effect van dit masker te versterken.

Wat moet je doen?

 • Meng eerst de gemalen havermout en de biergist. Voeg dan het water beetje bij beetje toe tot je een homogene pasta hebt.
 • Het havermoutmasker moet niet te stevig zijn, omdat dit het aanbrengen moeilijker kan maken. Zorg er ook voor dat het niet te vloeibaar is om druppels te voorkomen.

Advies voor het aanbrengen

 • Het is essentieel om dit havermoutmasker rustig aan te brengen, omdat ontspanning de absorptie ervan zal helpen verbeteren. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Reynertson, Kurt & Garay, Michelle & Nebus, Judith & Chon, Suhyoun & Kaur, Simarna & Mahmood, Khalid & Kizoulis, Menas & Southall, Michael. (2015). Anti-Inflammatory Activities of Colloidal Oatmeal (Avena sativa) Contribute to the Effectiveness of Oats in Treatment of Itch Associated With Dry, Irritated Skin. Journal of drugs in dermatology : JDD. 14. 43-8.
 • Brewer’s yeast. Health Line. [Online] Avaiable at: https://www.healthline.com/health/brewers-yeast

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.