De geweldige voordelen van biergist

De geweldige voordelen van biergist
José Gerardo Rosciano Paganelli

Geschreven en geverifieerd door de arts José Gerardo Rosciano Paganelli.

Laatste update: 28 september, 2018

Ben je al op de hoogte van de vele geweldige voordelen van biergist? Of ben je een van die mensen die nog niet is aangemoedigd om dit middel eens te proberen? Als dat het geval is, als je dit zeer heilzame en voedende supplement nog niet aan je ontbijtroutine hebt toegevoegd, dan moet je beslist onderstaand artikel lezen om jezelf te laten overtuigen.

Wij zijn er namelijk zeker van dat we je ervan kunnen overtuigen dat het verwerken van biergist in je ontbijt, het beste is dat je kunt doen om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Daarbij is biergist geschikt voor elk lid van de familie! Hoe kan je dat nu weerstaan?

Wat is ‘biergist’ precies?

Als je niet al wist dat dit dezelfde gist is als de gist die gebruikt wordt voor het maken van bier, dan is het alsnog erg goed mogelijk dat je het wel zelf al associeerde met deze klassieke drank, die vrijwel altijd een goede dosis alcohol bevat. Misschien weet je daarentegen wel al dat de basis van bier bestaat uit graan en mout.

Het eerste wat we je zullen vertellen over biergist, is dat je dit voedingssupplement kunt kopen bij reformwinkels, sommige speciaalzaken en apotheken. Het is helemaal niet duur en gaat goed samen met vele andere soorten voedsel.

Het is verkrijgbaar in de vorm van capsules, vloeistof en zelfs poeder. Wij raden echter het sterkst aan om het in poedervorm te consumeren.

Wees niet al te verbaasd als we je vertellen dat dit supplement eigenlijk een soort schimmel is. De vele gezondheidsvoordelen van deze schimmel zijn namelijk al sinds de oudheid bekend.

Biergist ontstaat tijdens een fermentatieproces, waarbij er een bestanddeel geproduceerd wordt, een stof rijk aan een verscheidenheid aan proteïnen, vitamines en mineralen.

Wil je weten wat de voordelen van biergist zijn en wat het allemaal voor je kan betekenen?

Drie geweldige voordelen van biergist

Een schat aan natuurlijke voedingsstoffen

Vrouw met zeer mooi haar dankzij de voordelen van biergist

Ga je momenteel door een periode waarbij je vermoeider bent dan normaal? Merk je dat je meer last hebt van haaruitval? Dat je nagels zwakker zijn en sneller breken?

Aarzel dan niet. Neem ’s ochtends een biergistsupplement in en je zult zien dat je je al na korte tijd beter zult voelen, dankzij deze eigenschappen:

 • 100 gram biergist bevat ongeveer acht gram proteïnen.
 • Biergist is erg rijk aan vitamine B, dit is ideaal om je haar en nagels sterker te maken.
 • Dit supplement zal je lichaam helpen bij de synthese van enzymen en hormonen die bijdragen aan de zorg voor je hart, gezondheid, het versterken van je aderen en het verbeteren van je bloedsomloop.
 • Tot slot is biergist ook rijk aan aminozuren, vezels en mineralen als ijzer, zink, magnesium en chroom.

Voorkom constipatie

Vrouw die last heeft van constipatie

Heb je problemen met de stoelgang? Ben jij iemand die regelmatig last heeft van problemen als constipatie? Zo ja, dan is het handig om te weten dat biergist rijk is aan vezels. Vezels zijn namelijk ideaal om de stoelgang te bevorderen en dit klassieke probleem, waar veel vrouwen last van hebben, te voorkomen.

Daarnaast versterkt dit geweldige supplement de darmflora en helpt het pijnlijk darmgas en opgeblazenheid in de onderbuik te voorkomen.

Gaat vermoeidheid tegen en geeft ons energie

Vrouw die veel energie heeft dankzij de voordelen van biergist

Nog een van de voordelen van biergist, is dat het heilzaam is voor mensen die herstellende zijn, kinderen die last hebben van een vitaminetekort of mensen die bijvoorbeeld last hebben van bloedarmoede of vermoeidheid als gevolg van stress. Aarzel daarom niet om dit voedingssupplement in je ontbijtroutine op te nemen. Je zult namelijk zien dat je je beetje bij beetje steeds beter gaat voelen.

De reden dat we aanraden dit supplement in de ochtend in te nemen, is omdat je zodoende meer energie zult hebben gedurende de dag. De werking van biergist is namelijk meerdere uren merkbaar.

Hoe kun je biergist ’s ochtends het beste innemen?

Ontbijt met biergist

Om van de voordelen van biergist te profiteren, moet je natuurlijk wel weten hoe je het kunt innemen. De meest geschikte manier om dit supplement in te nemen, is door het te vermengen met je ontbijt.

Je lichaam kan biergist in poedervorm veel sneller verwerken, waardoor het je zal helpen de dag met meer energie en opgewekter te beginnen. Hieronder delen we daarom enkele heerlijke ontbijtopties waarin dit supplement is opgenomen.

Optie 1

 • Griekse yoghurt gemengd met dertig gram gemalen biergist en een in schijfjes gesneden pruim.
 • Een omelet met spinazie.

Optie 2

 • Een kop koffie.
 • Een appel besprenkeld met dertig gram biergist en een beetje gemalen kaneel.
 • En tot slot wat geroosterd roggebrood met een paar druppels olijfolie.

Optie 3

 • Een kom havermout met dertig gram biergist, twee walnoten en een paar aardbeien.
 • Een kopje groene thee.

Optie 4

 • Een glas lauw water met citroen.
 • Een kom gemengd fruit: twee aardbeien, een peer en vijf druiven. Meng dit fruit vervolgens met wat natuurlijke Griekse yoghurt en dertig gram biergist.

Optie 5

 • Een gekookt ei, in schijfjes gesneden, samen met twee cherrytomaatjes.
 • Een glas papajasap gemengd met dertig gram biergist.
 • En tot slot een kopje witte thee.

Optie 6

 • Een sandwich van roggebrood met een paar plakjes kalkoenfilet.
 • Een glas havermoutwater met dertig gram gemalen biergist.

Optie 7

 • Een kop koffie.
 • Een plakje geroosterd volkorenbrood met pruimenjam.
 • En tot slot een appel in stukjes gesneden en twee walnoten besprenkeld met dertig gram gemalen biergist en een beetje gemalen kaneel.

Welk ontbijt kies jij vandaag? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.