De voordelen van groene appels op een lege maag

30 mei 2015

Je hebt vast wel eens gehoord van het Engelse gezegde “An apple a day keeps the doctor away.” Dit is ook het geval met groene appels. Alle soorten appels zijn ontzettend goed voor de gezondheid, maar met name de groene bevatten eiwitten, vitaminen, mineralen en vezels. Ze staan bekend om hun voordelen: vechten tegen spijsverteringsstoornissen, het lage niveau van goede cholesterol, het reguleren van het glucose niveau en het verbeteren van je eetlust. Groene appels op een lege maag helpen je bij het op peil houden van je vitale functies van dag tot dag.

Antioxidanten

Groene appels zijn één van de belangrijkste bronnen van flavonoïden in westerse diëten en zijn rijk aan vitamine C. De flavonoïden die het meeste voorkomen in dit soort appel zijn cyanidine en epicatechine. Deze flavonoïden en vitamine C werken als antioxidanten en roeien de vrije radicalen uit, die schade aan de cellen veroorzaken. Het voordeel van het eten van een groene appel op een lege maag is, dat het je lichaam het vermogen geeft om deze radicalen te bestrijden vanaf het begin van de dag. Dit helpt bij de productie van gezonde cellen en vermindert de kans op chronische ziekten. Groene appels zijn één van de grootste vijanden van hartziekten, cardiovasculaire ongevallen en diabetes.

Gewichtsverlies

vitamine-d-gewichtsverlies

Het eten van een appel op een lege maag helpt mensen die proberen om gewicht te verliezen. Omdat ze een laag aantal calorieën bevatten, amper 80 calorieën per stuk, en door hun hoge gehalte aan vezels, kun je ’s morgens de honger bestrijden. Het is het beste om er één te eten meteen als je wakker wordt, zodat je metabolisme begint te werken, terwijl je je voorbereidingen maakt voor het ontbijt. Door het eten van een appel als deze laat je de oplosbare vezels het werk van het darmkanaal bevorderen. Het zal zorgen dat je je vol voelt met inname van minder voedsel tijdens het ontbijt.

Reguleert bloedsuiker

Een groene appel op een lege maag helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, wat erg belangrijk is voor diabetici of mensen met een risico op het lijden aan diabetes. Je moet niet vergeten dat terwijl je slaapt, je stofwisseling blijft werken en de alvleesklier problemen kan ondervinden bij het reguleren van de glucose in je lichaam. Omdat groene appels rijk zijn aan oplosbare vezels, vertraagt ​​het eten ervan op een lege maag suikerabsorptie in de darm. Dit effect blijft het grootste deel van de dag aanwezig.

Er zijn studies die aantonen dat vrouwen die een groene appel eten op een lege maag tot 30% minder kans hebben op het ontwikkelen van type II diabetes. Volgens artsen moet je 28 gram vezels per dag binnenkrijgen. Een groene appel bevat 5 gram voedingsvezels. Wanneer deze wordt gegeten op een lege maag, maakt dit het je lichaam makkelijker gedurende de rest van de dag te functioneren.

Gezonde tanden

tanden-2

Het is niet ongewoon om te vergeten je tanden te poetsen na een avondje uit. Wanneer dit gebeurt, kun je een groene appel eten op een lege maag en profiteren van het grote aantal vezels dat de schil bevat, wat de productie van speeksel stimuleert. Dit zal helpen de hoeveelheid bacteriën in je mond, die je tanden aanvallen en gaatjes kunnen veroorzaken, terug te dringen. Dit is een goede zaak, ook al poets je je tanden ook nog na het ontbijt, want het zal voorkomen dat zich te veel bacteriën in de mond vormen, die kunnen profiteren van de zoetstoffen in het ontbijt.

Constant hartritme

Een andere reden om groene appels eten op een lege maag is dat hun gehalte aan kalium iets hoger is dan bij andere soorten appels. Kalium is een elektrolyt, dat celvocht in balans houdt. Dit is essentieel, zodat je hart te allen tijde goed blijft slaan. Als je niet genoeg kalium binnenkrijgt gedurende de dag, loop je het risico dat je hartritme verstoort raakt. Wetenschappers zeggen dat je 4.700 milligram kalium per dag nodig hebt. Elke groene appel bevat 115 milligram kalium. Dat is voldoende is om het hartritme stabiel te houden vanaf het begin van de dag.

Bekijk Ook