Haar, huid en nagels van binnenuit laten groeien

Een gezond en gebalanceerd dieet is essentieel voor de gezondheid van je haar, huid en nagels. Je uitstraling is de eerste aanwijzing voor interne problemen.
Haar, huid en nagels van binnenuit laten groeien

Laatste update: 27 januari, 2019

Dag in dag uit geven mensen steeds meer geld uit aan schoonheidsproducten om de gezondheid en uitstraling van hun haar, huid en nagels te bevorderen. Dit is iets waar zowel mannen als vrouwen zich mee bezig houden.

Eén ding moet echter duidelijk zijn: geen enkele schoonheidsbehandeling zal effectief zijn als je niet eerst voor je innerlijke gezondheid begint te zorgen.

Om ervoor te zorgen dat je haar er glad en glanzend uitziet, dat je nagels niet breken en dat je huid zacht en elastisch is, zul je een gezond en gebalanceerd dieet aan moeten houden en een vitaminetekort moeten zien te voorkomen.

Wij leggen uit hoe.

Tips om je haar, huid en nagels van binnenuit te laten groeien

Je huid weerspiegelt je gezondheid

Gezonde Huid

Ons haar, onze huid en onze nagels zijn uiterlijke kenmerken die kunnen helpen om je er elke dag jonger en aantrekkelijk uit te laten zien. Als je een probleem hebt met je gezondheid, dan zal je dit als eerste kunnen zien aan je huid:

 • Donkere kringen door vermoeidheid.
 • Bleekheid door bloedarmoede.
 • Zwelling in het gezicht door vochtretentie.
 • Droge huid door een gebrek aan hydratatie.
 • Vroegtijdige veroudering door een tekort aan zink, vitamine C en D en aminozuren…

Wil je deze problemen tegengaan? Let dan goed op wat je moet doen.

Natuurlijke manieren om je huid te verbeteren

 • Begin je ochtend met een glas warm water en citroensap. Dit bevordert het natuurlijke ontgiftingsproces in je lichaam en voorziet je van een goede dosis vitamine C.
 • Salade van tomaat en wortel: Dit versterkende mengsel van antioxidanten, vitamine A en C en lycopeen kan je huid beschermen tegen uv-straling. Eet deze salade minstens vier keer per week.
 • Twee liter water per dag: Drink water altijd in kleine hoeveelheden verspreid over de dag. Hierdoor kan het namelijk gemakkelijker verwerkt worden.
 • Witte thee in de middag: Wist je dat van alle natuurlijke dranken witte thee de meeste antioxidanten bevat? Koop deze thee daarom bij de natuurwinkel of drogisterij.

Ga haaruitval tegen met natuurlijke middelen

Haar Borstelen

Je haar lijkt erg veel op je huid en kenmerkt zich door een hoge mate van keratinisatie. Het houdt zich aan een natuurlijk proces van groei tot verlies.

Vergeet nooit dat je haar ook oud wordt. En ongeacht het gegeven dat het bestaat uit ‘dode’ cellen, kun je de haarzakjes en hoofdhuid verzorgen, zodat je haar levendiger en stralender wordt.

In de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt door hormonale veranderingen. Wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent en je lichaam veel oestrogeen aanmaakt, zal je haar er mooier uitzien. Na de bevalling kunnen je hormonen echter tijdelijk uit balans raken en kun je daardoor last krijgen van haaruitval.

Een slecht dieet en stress kunnen ook invloed hebben op je gezondheid en schoonheid. Let op wat je moet doen om beter voor je haar te zorgen.

Natuurlijke manieren om je haar goed te verzorgen

 • Eet voldoende groene bladgroenten.
 • Drink drie keer per week een smoothie van spinazie en bieten.
 • Eet vier keer per week witte vis, zoals kabeljauw of dorade. Deze vissoorten zijn namelijk rijk aan magnesium. Dit is een essentieel mineraal voor het hebben van sterk haar.
 • Eet Griekse yoghurt: Het beste zou zijn om als ontbijt wat Griekse yoghurt met amandelen te eten. Deze combinatie is rijk aan calcium, vitamine B en magnesium en daardoor geweldig om je haar te regenereren.
 • Eet meer wit vlees en lever: Deze producten zijn rijk aan zink en zullen dus je gezondheid verbeteren.
 • Olijfolie, basilicum en salie zijn essentiële supplementen die beslist deel uit zouden moeten maken van je dagelijkse dieet.

Sterke nagels

Sterke Nagels

In ons streven om de gezondheid en schoonheid van ons haar, onze huid en onze nagels te verbeteren, worden onze nagels soms verwaarloosd. Dit is dus een grote fout. Vaak schenken mensen namelijk niet zoveel aandacht aan hun broze nagels.

Het is echter altijd verstandig om je lichaam van binnenuit te voeden, zodat je gezondheid zichtbaar wordt aan de buitenkant.

Let op wat je moet doen om goed voor je nagels te zorgen.

Hoe je je nagels kunt regenereren


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.De inhoud van deze publicatie dient uitsluitend ter informatie. Op geen enkel moment kan deze dienen om de diagnoses, behandelingen of aanbevelingen van een professional te vergemakkelijken of te vervangen. Raadpleeg bij twijfel je vertrouwde specialist en vraag zijn/haar goedkeuring voordat je met een procedure of behandeling begint.