Verlies gewicht met deze vochtafdrijvende smoothie

Deze smoothie zal je helpen om je metabolisme te versnellen en gewicht te verliezen. Bovendien geeft het je een verzadigd gevoel en helpt het ook om overtollig vocht uit je lichaam af te voeren.
Verlies gewicht met deze vochtafdrijvende smoothie
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 27 februari, 2018

De beste manier om af te vallen is door over te schakelen van de voedingsmiddelen die je gewicht doen toenemen, naar een gezondere voeding die je metabolisme activeert. Verlies gewicht met het verbranden van meer calorieën en door overtollig vocht kwijt te raken, dat er ook voor zorgt dat je er dikker uitziet dan je eigenlijk bent.

Leer deze lekkere smoothie kennen gemaakt van ananas, kokosnoot en gember. Verlies gewicht met deze drank en raak overtollig vocht op een gezonde manier kwijt.

Zeg nee tegen wonderdiëten

Verlies gewicht zonder wonderdieten

Tegenwoordig bestaan er allerlei soorten “wonderdiëten” die je snelle en verbazingwekkende resultaten beloven.

Deze diëten zijn gewoonlijk gebaseerd op een aantal voedingsmiddelen die goed zijn voor je gezondheid en om gewicht te verliezen. Maar ze hebben de neiging om erg strikt en onevenwichtig te zijn: ze bevatten te weinig vet en te weinig calorieën.

Een doeltreffend gezond dieet is een dieet dat de persoon die het volgt, geen kwaad doet. In plaats daarvan vult het iemand met energie en optimisme terwijl het stap voor stap hun manier van eten verbetert.

De voedingsmiddelen in deze wonderdiëten zijn soms echt wel een geweldige manier om gemakkelijker gewicht te verliezen. Maar eigenlijk zouden ze deel moeten uitmaken van een evenwichtig dieet.

Verlies gewicht met gezonde voedingsmiddelen

We zullen hier verderop in het artikel de aandacht vestigen op drie voedingsmiddelen die je lichaam helpen om calorieën en vet te verbranden en tegelijkertijd overtollig vocht te verwijderen.

Kokosnoot

Kokosnoten zijn tropische vruchten. Ze hebben lange tijd een slechte naam gehad omdat ze verzadigde vetten bevatten.

Maar na verloop van tijd heeft men bewezen dat het een erg voedzaam voedingsmiddel is. De vetten die kokosnoten bevatten zijn eigenlijk goed voor jou en helpen zelfs om gewicht te verliezen.

Wanneer je dit soort vet eet, dan versnelt je lichaam je metabolisme. Op die manier helpt het je om gemakkelijker gewicht te verliezen (als je gewicht moet verliezen welteverstaan).

Want deze voeding zal iemand die geen gewicht moet verliezen, niet helpen om gewicht te verliezen. Het zal wel je gewicht onder controle houden.

Bovendien ondersteunt kokosolie je hart, versterkt het je immuunsysteem, geeft je energie, houdt je huid gezond en regelt de schildklier. Want die is soms de oorzaak dat je gewicht toeneemt.

Ananas

Verlies gewicht met ananas

Ananas is vaak een onderdeel van diëten om gewicht te verliezen. Ze worden gewoonlijk ook aanbevolen om verteringsproblemen aan te pakken.

Deze tropische vrucht bevat veel water en vezels. Dat betekent dus dat ananas weinig calorieën bevat.

Dankzij deze kenmerken is het een uitstekend middel om je honger te stillen wanneer je tussen de maaltijden zin hebt om allerlei snacks te eten.

Het is ook een krachtig vochtafdrijvend middel. Wanneer je regelmatig ananas eet, dan helpt dit om overtollig vocht uit je lichaam te verwijderen. Want het is dit vocht dat zwellingen en een opgeblazen uitzicht veroorzaakt in zones zoals je benen, je buik en je gezicht.

Gember

Gember is een wortel die als kruid wordt gebruikt in veel verschillende culturen. Het geeft een frisse pikante toets aan de voedingsmiddelen en helpt bij de vertering.

Maar in de natuurgeneeskunde wordt het ook gebruikt als een perfect middel om gifstoffen en overtollig vocht te verwijderen. Op die manier krijg je je metabolisme echt op gang.

Je metabolisme is verantwoordelijk voor het verbranden van calorieën. Als je metabolisme sneller werkt, dan zal je met weinig inspanning meer calorieën verbranden.

Verlies gewicht met een vochtafdrijvende smoothie

Verlies gewicht met een smoothie

Welke ingrediënten heb je voor deze smoothie nodig?

 • Het vruchtvlees van een halve kokosnoot
 • een halve rijpe ananas
 • een stuk gember (om smaak toe te voegen)
 • 1 liter water

Opmerking: Als je geen verse kokosnoot kan vinden, kan je ook bereide kokosmelk gebruiken in plaats van de genoemde liter water.

Hoe maak je de smoothie klaar?

 • Mix eerst het vruchtvlees van de kokosnoot gedurende een paar minuten met warm water in de blender.
 • Daarna voeg je de ananas en de gember toe. Mix dit opnieuw tot het redelijk goed gemengd is.
 • Dan filter je het drankje. En als je wilt, kan je het laten afkoelen.
 • Je kan het ook zoeten met een beetje stevia. Maar eigenlijk geeft de ananas de smoothie al een natuurlijke zoetheid.

Hoe drink je de smoothie?

Drink deze vochtafdrijvende en ontgiftende smoothie in de loop van de dag. Doe het op de volgende manier:

 • 2 koppen op een nuchtere maag, een half uur voor het ontbijt
 • 1 kop in de ochtend
 • nog 1 kop in de namiddag

Als je het buiten je maaltijd drinkt, dan zal je de effecten van de smoothie op je gewichtsverlies nog vergroten. Je kan het één of twee weken drinken en verschillende keren in de loop van een jaar. Doe het altijd samen met een gezond evenwichtig dieet. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Santos OH., Howell S., Earnest CP., Teixeira FJ., Coconut oil intake and its effects on the cardiometabolic profile a structured literature review. Prog Cardiovasc Dis, 2019. 62 (5): 436-443.
 • Taghizadeh M., Farzin N., Taheri S., Mahlouji M., Akbari H., et al., The effect of dietary supplements containing green tea, capsaicin and ginger extracts on weight loss and metabolic profiles in overweight women: a randomized double blind placebo controlled clinical trial. Ann Nutr Metab, 2017. 70 (4): 277-285.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.