Maak lekkere bouillons van groenten en verlies gewicht!

Zoek je naar manieren om gewicht te verliezen? Probeer deze lekkere en voedzame groentenbouillons!

Wil je gewicht verliezen op een gezonde manier en zonder iets op te offeren of jezelf uit te hongeren, dan moet je jezelf geleidelijk een aantal goede voedingsgewoonten eigen maken. Bouillons van groenten kunnen een geweldig hulpmiddel zijn.

Dit is hoe je een voedingsplan kan opstellen om gewichtsverlies op een natuurlijke wijze te stimuleren. Door hun eigenschappen kunnen bepaalde voedingsmiddelen je daarbij helpen.

In dit artikel geven we enkele tips hoe je gezonde plantaardige bouillons kan omvormen tot geneeskrachtige en afslankende voeding. Ze zullen je helpen om calorieën te verbranden, vet te verwijderen en het lichaamsvolume te verminderen.

Bouillons om gewicht te verliezen

Bouillon

Zelfgemaakte bouillon van groenten is een uitstekend recept voor de gezondheid. Het verhoogt je afweer en helpt je om gewicht te verliezen zonder jezelf uit te hongeren en zonder voedingstekorten te veroorzaken.

Ze zijn rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Daardoor geven ze je energie en een verzadigd gevoel.

We kunnen ze warm eten tijdens de koudere seizoenen en bij de seizoenswisselingen, maar we kunnen ze ook koel eten op warme dagen. In elk geval zijn ze een perfecte aanvulling van een goede maaltijd of een smaakvolle hoofdgerecht voor het avondmaal.

Je kan ze nu en dan eten om te checken hoe je je lichamelijk voelt. We zijn ervan overtuigd dat je niet teleurgesteld zal zijn.

We geven je in dit artikel een overzicht van een aantal ingrediënten. Je moet ze absoluut toevoegen aan je bouillons, want ze zullen een extra impuls geven aan hun afslankende effect en er zeker voor zorgen dat je gemakkelijker gewicht verliest.

Lees ook: Gebruik gember om buikvet tegen te gaan

Selderij

Selderij is een onmisbaar element voor een goede bouillon. Het heeft niet alleen een lekkere en fijne smaak, maar het bezit ook uitstekende bloedzuiverende, vochtafdrijvende en afslankende eigenschappen. Die bevorderen de werking van de lever en de nieren.

Bovendien is het erg heilzaam voor de huid.

Lijnzaad en chiazaden

Lijnzaad en chiazaden produceren gluten als ze geweekt of gekookt worden in vloeistof. Gluten zijn erg positieve bestanddelen voor het verteringskanaal. Ze reinigen immers de darm en geven je een verzadigd gevoel.

Voeg deze zaden toe aan de bouillon. Het zal de smaak niet veranderen maar het zal wel helpen om de darmfunctie te regelen. Dit zal voorkomen dat je een opgeblazen gevoel hebt, maar je integendeel helpen om gewicht te verliezen en je licht te voelen.

Gember

Gember

Gember is een exotisch kruid. Het geeft een sappige en kruidige toets aan elk recept. Tegelijkertijd activeert het je metabolisme met als gevolg dat je meer calorieën verbrandt.

Het kan je helpen om gewicht te verliezen, omdat het ook vochtafdrijvende eigenschappen heeft. Gember stimuleert zo het lichaam om overmatige vloeistof af te voeren, want wanneer het lichaam vocht vasthoudt, ga je meer wegen.

Cayenne

Cayennepeper is een pikant kruid. Het geeft een extra impuls aan het metabolisme en helpt je zo om gemakkelijker gewicht te verliezen.

Maar let op, als je niet gewend bent gekruide voeding te eten, dan raden we aan om cayenne geleidelijk aan je eten toe te voegen. Zo vermijdt je een ongemakkelijke vertering.

Zeewier

Zeewier is een ongelooflijk voedingsmiddel. Het bevat veel vitamine A, B, C, D en E. Bovendien zitten in zeewier een aantal mineralen zoals fosfor, calcium, kalium, ijzer, jodium en natrium.

Het verschaft het lichaam ook kleine hoeveelheden plantaardig eiwit en veel vezels. We wijzen er nog op dat het niet natrium maar kalium is, dat aan zeewier zijn zoutige smaak geeft.

Er zijn verschillende redenen waarom zeewier helpt om gewicht te verliezen :

  • Dankzij het bestanddeel jodium activeert zeewier het metabolisme. Zo verbrand je meer calorieën.
  • Het bevordert de darmfunctie.
  • Bovendien verhoogt het het gevoel van verzadiging.

Zeewater

Zeewater is een eetbaar product dat wordt verkocht in natuurwinkels en in bepaalde supermarkten. Je kan het ook verzamelen in zuivere gebieden.

Dit product is rijk aan mineralen en spoorelementen. Het heeft bovendien geen negatieve effecten op het lichaam zoals zout dat heeft. Het draagt in tegendeel bij tot het in evenwicht brengen van de nierfunctie en tot het zuiveren van de darm.

Je kan het gebruiken in de plaats van zout in allerlei stoofpotten en sauzen.

Haver

Haver

Haver is een erg voedzaam graan dat heel veel eiwit en vezels bevat. Het geeft je ook vlug een verzadigd gevoel.

Bovendien kan het je bloedsuikerspiegel onder controle houden. Dit heeft als gevolg dat het verlangen om je vol te proppen met zoete lekkernijen tegengehouden wordt.

Je kan het rauw eten, maar als je merkt dat je rauwe haver niet zo goed verteert, dan kan je het zowel in zoete als in zoute recepten koken.

Kokosolie

Eén dagelijkse eetlepel extra vergine kokosolie verschaft je een goede hoeveelheid gezonde vetten om je metabolisme te activeren en vet te verminderen, vooral rond de heupen.

Gebruik altijd kokosolie van goede kwaliteit. Gebruik het puur gedurende een tijdje en dan zal je de effecten ervan merken op je lichaam.

Bekijk Ook