Een heerlijk drankje om je hele lichaam te ontgiften

Zit jouw lichaam vol gifstoffen? Deze drank kan helpen om je lichaam te ontgiften en daarnaast om je hele gezondheid te verbeteren. Probeer het zelf eens!
Een heerlijk drankje om je hele lichaam te ontgiften

Laatste update: 29 november, 2018

Om je gezondheid tiptop in orde te houden en ervoor te zorgen dat je organen optimaal blijven functioneren, is het belangrijk om een gezonde levensstijl te ontwikkelen, waarbij je een gezond dieet aanhoudt, voldoende aan lichaamsbeweging doet,  je lichaam te ontgiften en meerdere verstandige gewoontes ontwikkelt.

Veel te veel mensen zijn zich echter nog altijd niet bewust van het belang van deze dingen. Ze begrijpen niet dat het hebben van een sedentaire levensstijl, het aanhouden van een ongezond dieet, slechte gewoontes en zelfs luchtvervuiling ervoor kunnen zorgen dat er zich in hun lichaam een hoop gifstoffen opstapelen.

Deze factoren belemmeren hun organen beetje bij beetje steeds meer, waardoor ze niet meer naar behoren kunnen functioneren.

Wanneer er zich in je lichaam alsmaar gifstoffen op blijven stapelen, wordt je immuunsysteem zwakker, waardoor je vatbaarder bent voor ziekte.

Bovendien zorgen deze gifstoffen ervoor dat veel van de belangrijkste organen in je lichaam niet meer naar behoren kunnen functioneren, waardoor je chronische en moeilijk te behandelen ziektes kunt ontwikkelen.

Daarom is het van belang dat je je bewust bent van hoe belangrijk het is om je lichaam regelmatig te zuiveren en een gezondere levensstijl te ontwikkelen.

In dit artikel delen we dan ook een recept voor een zeer krachtig ontgiftingsdrankje, dat je lichaam zal helpen om zich te reinigen van de gifstoffen en afvalstoffen die het niet nodig heeft.

Waar bestaat dit ontgiftingsdrankje uit?

Dit drankje bestaat uit een combinatie van bepaalde voedingsmiddelen als citroen, komkommer en munt, die samen een stimulerende drank maken waarmee je je hele lichaam kunt ontgiften en bepaalde organen, zoals je lever, nieren, longen en dikke darm kunt zuiveren.

De voordelen van citroen

Citroen

Citroenen staan bekend als een van de beste vruchten om je lichaam te ontgiften en je algehele gezondheid te verbeteren. Dit is veelal te danken aan het hoge gehalte vitamine C en de antioxidanten die citroenen bevatten.

Citroenzuur bevordert de aanmaak van het enzym dat de lever stimuleert en helpt om zichzelf te zuiveren. Citroenen bevatten ook bioflavonoïden, pectine en limoneen, die de werking van je immuunsysteem verbeteren en ziektes helpen te voorkomen.

Citroenen verbeteren de spijsvertering en zorgen ervoor dat de zware metalen die zich in je lichaam opstapelen gemakkelijker verwijderd kunnen worden. Ze kunnen onder andere:

 • De gevolgen van vrije radicalen tegengaan.
 • Stimuleren de lever om meer gal te produceren.
 • Verwijderen gifstoffen uit het spijsverteringskanaal.
 • Helpen constipatie te voorkomen.

Dit natuurlijke product houdt je lichamelijke pH-waarde in balans en helpt om overtollig zuur uit je bloed te verwijderen en ziekte te voorkomen.

De voordelen van komkommer

Komkommer is een groente die een hoop water bevat en daardoor maar weinig calorieën. Komkommer heeft een vochtafdrijvende werking, waardoor het het lichaam kan helpen om gifstoffen en opgehoopt vocht te verwijderen.

Deze groente bevat een grote hoeveelheid kalium, essentiële mineralen en zouten die helpen het lichaam in balans te houden. Daarnaast bevat komkommer ook veel vezels, waardoor het de spijsvertering verbetert en constipatie kan helpen voorkomen.

 • Deze groente bevat grote hoeveelheden fytonutriënten waar het lichaam dol op zal zijn.
 • Bovendien bevat het flavonoïden als quercetine, apigenine, luteoline en kampferol.
 • Komkommer heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is goed voor de bloedstolling.
 • De groente bevat vitamine C en K, twee antioxidanten die bijdragen aan de algehele gezondheid van je lichaam en huid.

Dankzij het hoge water- en vezelgehalte is komkommer ook ideaal om het lichaam te ontgiften, aangezien de groente kan helpen om afvalstoffen te verwijderen en de gevolgen van vrije radicalen tegen te gaan.

De voordelen van munt

Munt

Om het plaatje helemaal compleet te maken, bevat munt tot slot hoge gehaltes kalium, calcium, foliumzuur en de geweldige antioxidant vitamine A. Munt bevordert de spijsvertering en gaat maagproblemen tegen die het gevolg zijn van:

 • Darmgas
 • Opgeblazenheid
 • Brandend maagzuur
 • Misselijkheid 

Wil je meer weten? Lees dan:
De geneeskrachtige eigenschappen van munt

Hoe maak je deze drank om je hele lichaam te ontgiften?

Nu je volledig op de hoogte bent van alle voordelen die dit drankje kan bieden, hoef je alleen nog maar te weten hoe je dit heerlijke ontgiftingsdrankje zelf kunt maken.

Deze drank zal niet alleen helpen om je lichaam te zuiveren van gifstoffen, maar het zal je ook helpen gewicht te verliezen en jezelf over het algemeen beter te voelen.

Ingrediënten

 • 2 liter water
 • 1 citroen
 • 1 komkommer
 • 10 muntblaadjes

Bereiding en gebruik

 • Was de komkommer en de citroen en snijd beide in schijfjes.
 • Doe de schijfjes samen met de muntblaadjes in een grote pot of kan.
 • Giet hier vervolgens de twee liter warm water overheen.
 • Doe een deksel op de pot en bewaar het mengsel in de koelkast.

Je kunt deze drank het beste twee keer per dag drinken tot je klaar bent met je ontgiftingskuur. Herhaal deze behandeling vijftien dagen achtereenvolgend, neem dan twee maanden pauze alvorens weer opnieuw te beginnen.

Voor de beste resultaten raden wij aan om vet voedsel, suiker, zuivel en producten die bloem bevatten tijdens de vijftien dagen dat je de drank drinkt uit je dieet te verwijderen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Crowe, T. (2010). Diets, Weight Loss And Detox Diets. Nutridate.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.