Gewicht verliezen met deze 4 producten

20 november, 2018
Hoewel deze producten je kunnen helpen om gewicht te verliezen, is het voor het beste resultaat noodzakelijk om ze in een uitgebalanceerd dieet op te nemen en voldoende te bewegen.

Veel mensen vragen zich af wat ze het beste kunnen eten. Gewicht verliezen met gewone producten is heel goed mogelijk. In dit artikel zullen we ingaan op 4 producten die je al kent, maar waarvan je niet wist dat ze je kunnen helpen om af te vallen.

We willen allemaal in vorm blijven en tegelijkertijd gezond zijn. In de winter gaat onze fysieke conditie echter vaak achteruit. Dat kan komen omdat we onze training niet kunnen volgen of omdat onze kasten vol zitten met producten met een hoog vetgehalte.

De realiteit is dat we in vorm kunnen blijven en dat onze voeding de sleutel is om dat te bereiken. We laten je hieronder 4 goede mogelijkheden zien hoe je kan gewicht verliezen met 4 producten.

Gewicht verliezen met deze 4 producten

1. Noten

Noten helpen met gewichtsverlies
Noten zijn voedingsmiddelen met een hoog caloriegehalte. Daarom hebben we de neiging om te denken dat we door het eten van noten zullen aankomen in plaats van afvallen.

Deze aanname is echter foutief, omdat ze de energie leveren die we nodig hebben om ons lichaam warm te houden.

 • Ze bevatten ook een hoog gehalte aan zeer gezonde vetzuren, die helpen met de bestrijding van een verhoogd cholesterolgehalte.
 • Bovendien bevatten ze antioxidanten en fytosterolen, die belangrijke voedingsstoffen zijn. Ze voorkomen namelijk ziektes die verband houden met overgewicht.
 • Daarnaast leveren ze ook een belangrijke bijdrage aan vitamines en mineralen en bieden ons dus voedingsstoffen in overvloed.

Dit gezegd hebbende moeten we niet overdrijven met het eten van noten. Een handvol (50 g) is voldoende. Het is speciaal aan te raden om ze te eten voor je lichaamsbeweging gaat doen.

Meer lezen over afvallen?
7 fouten die je niet wilt maken bij het afvallen

2. Havermoutpap

Als je een warm ontbijt wilt dat je helpt om de kou de bestrijden en om je te helpen af te vallen dan is havermoutpap de ideale optie. Als deze pap ergens om bekend staat dan is het wel omdat het goed vult. Het is dan ook te verkiezen boven commerciële ontbijtgranen, die veel minder goed vullen.

Er zijn ook studies die aan lijken te tonen dat het eten van havermoutpap als ontbijt ons later op de dag minder laat eten, vooral dan tijdens het middageten.

Dit helpt met het behouden van ons gewicht omdat we minder extra calorieën eten. Hierdoor kun je na verloop van tijd gaan afvallen. Dit graan is ook rijk aan voedingsstoffen zoals:

 • zink
 • fosfor
 • vezels
 • vitamine B1

Het bevordert ook de groei van nuttige bacteriën in de darmen. Het beïnvloedt dus de spijsvertering, dankzij het hoge prebiotische vezelgehalte.

3. Groene thee

Gewicht verliezen met groene thee

Wil je gewicht verliezen met een drankje dan is groene thee ook ideaal. Het helpt je om de dag op te starten: niets is namelijk beter dan deze heerlijke en gezonde warme drank. Bovendien heeft het vele voordelen. Het is een krachtig diureticum en is om deze reden altijd populair in diëten.

Het dagelijks drinken van een kop groene thee kan ook je eetlust verminderen.

 • Groene thee is rijk aan antioxidanten en in het bijzonder catechines. Het cafeïne-gehalte maakt het ook een krachtige stimulans, waardoor je meer gaat bewegen.
 • Deze twee componenten werken in combinatie met elkaar en activeren het metabolisme van ons lichaam. Ze helpen de lipolyse te bevorderen.
 • Groene thee kan help om af te vallen, hoewel deze effecten niet sterk genoeg zijn om in klinische termen in aanmerking te worden genomen.

Groene thee heeft ook andere significant gunstige effecten voor ons lichaam. Zo helpen ze pijn te verdrijven na het doen van lichaamsbeweging.

Lees ook:
4 manieren om groene thee te drinken

4. Granaatappel

Gewicht verliezen met granaatappel

Granaatappel is een echte juweel onder de fruitsoorten. Helaas wordt het door de meerderheid van de mensen zelfs niet in overweging genomen.

Deze vrucht heeft veel goede eigenschappen. Het is belangrijk om te onthouden dat hij:

 • ontstekingsremmend is
 • een antioxidante werking heeft
 • rijk aan mineralen is zoals fosfor, ijzer, kalium en magnesium

Die mineralen zijn essentieel bij het voorkomen van de gevreesde verkoudheden in de winter.

 • Een ander positief aspect van de granaatappel is dat het voor 85% uit water bestaat. We mogen niet vergeten dat voedingsmiddelen met een hoog watergehalte meer voldoening geven en de maag meer vullen.
 • Ze hebben ook de neiging om minder calorieën te leveren dan andere voedingsmiddelen. Granaatappel levert 68 calorieën per 100 gram.

Je kan het mengen in salades of zelfs in pap als je je maaltijden een natuurlijker tintje wilt geven.

Zoals je kunt zien kan je gemakkelijk gewicht verliezen met gewone producten. Bovenstaande vier voedingsmiddelen zijn goed voor ons, zowel vanwege hun voedingswaarde als vanwege hun ontelbare voordelen. Ze helpen ons om af te vallen en om een gezond gewicht te behouden. 

Institut Danone., C., & Pérez-Vicente, A. (2004). Alimentación nutrición y salud. Instituto Danone. Retrieved from https://digital.csic.es/handle/10261/17946
Martínez Sámano, J., Torres Durán, P. V., & Juárez Oropeza, M. A. (2013). Revista de la Facultad de Medicina de la Unam. Revista de la Facultad de Medicina (México) (Vol. 56). AMERBAC. Retrieved from http://www.scielo.org.mx/scielo.php?pid=S0026-17422013000500002&;script=sci_arttext
Peterson, J., Dwyer, J., Jacques, P., Rand, W., Prior, R., & Chui, K. (2004). Tea variety and brewing techniques influence flavonoid content of black tea. Journal of Food Composition and Analysis, 17(3–4), 397–405. https://doi.org/10.1016/j.jfca.2004.03.022
Valenzuela B., A. (2004). EL CONSUMO TE Y LA SALUD: CARACTERÍSTICAS Y PROPIEDADES BENEFICAS DE ESTA BEBIDA MILENARIA. Revista Chilena de Nutrición, 31(2), 72–82. https://doi.org/10.4067/s0717-75182004000200001
A. Parnell, J., & A. Reimer, R. (2012). Prebiotic fiber modulation of the gut microbiota improves risk factors for obesity and the metabolic syndrome. Gut Microbes, 3(1), 29–34. https://doi.org/10.4161/gmic.19246
Valeur, J., Puaschitz, N. G., Midtvedt, T., & Berstad, A. (2016). Oatmeal porridge: impact on microflora-associated characteristics in healthy subjects. British Journal of Nutrition, 115(01), 62–67. https://doi.org/10.1017/S0007114515004213
Geliebter, A., Grillot, C. L., Aviram-Friedman, R., Haq, S., Yahav, E., & Hashim, S. A. (2015). Effects of Oatmeal and Corn Flakes Cereal Breakfasts on Satiety, Gastric Emptying, Glucose, and Appetite-Related Hormones. Annals of Nutrition and Metabolism, 66(2–3), 93–103. https://doi.org/10.1159/000365933
Gunnars, K. (2016). Omega-3 Fatty Acids — The Ultimate Beginner’s Guide. Retrieved October 12, 2018, from https://www.healthline.com/nutrition/omega-3-guide
What Are Omega-3 Fatty Acids? Explained in Human Terms. (2015). Retrieved October 12, 2018, from https://www.healthline.com/nutrition/what-are-omega-3-fatty-acids
Acidos Grasos Omega 6: MedlinePlus suplementos. (n.d.). Retrieved October 12, 2018, from https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/natural/496.html
Ácidos grasos Omega 3: MedlinePlus medicinas. (n.d.). Retrieved October 12, 2018, from https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/meds/a607065-es.html
López, M. T. (2017). ¿Puedo tomar frutos secos si hago dieta? Retrieved October 12, 2018, from https://www.sabervivirtv.com/consultas/nutricion/puedo-tomar-frutos-secos-hago-dieta_383
Murad, S. (n.d.). Acidos grasos Omega 6. La reducción del colesterol en forma natural. Retrieved October 12, 2018, from https://www.zonadiet.com/alimentacion/omega6.htm