Afvallen met citroen, gember en chiazaden

Het toevoegen van dit geweldige drankje met citroen, gember en chiazaad aan je dieet kan een goede manier zijn om je te helpen gewicht te verliezen.
Afvallen met citroen, gember en chiazaden
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 13 november, 2018

Afvallen kan heel moeilijk zijn als je een dieet moet volgen. Vandaag gaan we je vertellen hoe je kan afvallen met citroen, gember en chiazaden. Gewicht verliezen houdt niet in dat je van alles moet opgeven, noch verdriet of frustratie. Wij zullen nooit het plezier van eten opgeven, honger lijden of alsmaar calorieën tellen.

Wat we moeten doen, is leren gebalanceerde maaltijden te eten. En, we moeten de kennis hebben van afslankende voedingsmiddelen. Op deze manier kunnen we ze toevoegen aan onze maaltijden en uiteindelijk zal dit helpen om gewicht te verliezen.

In dit artikel willen we drie natuurlijke ingrediënten delen die helpen ons lichaam te ontdoen van vet. Ook verbeteren ze het immuunsysteem en werken ze als een diureticum.

Hierdoor hebben we de mogelijkheid om meer energie te gebruiken. Door het gebruiken van meer energie is afvallen makkelijker. De ingrediënten zijn citroen, gember en chiazaadjes.

Op een gezonde manier gewicht verliezen

Gewicht Verliezen

Normaal gesproken reageren we op een paar manieren op gewichtsverliezende diëten. Dit kan zijn in de vorm van stress, frustratie, je schuldig voelen en nog een hele lijst met andere gevoelens.

Dit komt omdat de meeste diëten ons vertellen dat we de calorie-inname moeten verminderen om gewicht te verliezen. Of ze vertellen ons dat we honger moeten hebben en alle lekkere etenswaren op moeten geven.

Er is een ding dat we moeten onthouden om een succesvol dieet te volgen, voor nu en later: we moeten ons idee van wat een dieet is veranderen. Vervolgens moeten we ons dieet veranderen in een reeks van goede gewoonten. 

We kunnen deze onderdeel maken van onze dagelijkse routine, niet alleen een deel van het dieet. Op deze manier kunnen we met plezier een gebalanceerd en smakelijk dieet aanhouden. Echter zullen we zo ook ruimte hebben voor wat traktaties zo nu en dan.

Om gewicht te verliezen, moeten we wat voedingsmiddelen toevoegen met afslankende eigenschappen. Op deze manier kunnen we afvallen zonder al te veel moeite. En tevens hoeven we niet te dealen met frustratie of het opgeven van bepaalde voedingsmiddelen.

Gewichtsverliezende voedingsmiddelen

Zijn er voedingsmiddelen die ons kunnen helpen met gewichtsverlies? En als deze er zijn, bevatten ze dan geen calorieën? Ja, deze bestaan en ja, ze bevatten calorieën, maar onze lichamen gebruiken genoeg energie met het verteren van deze voedingsmiddelen, meer dan dat ze opleveren.

Ook hebben ze geneeskrachtige eigenschappen. Deze kunnen ons helpen om makkelijk en in korte tijd kilo’s kwijt te raken.

Citroen

Citroen is een van de beste voedingsmiddelen om af te vallen. Dit fruit heeft reinigende, alkaliserende en antioxidante eigenschappen. Dit is een goede toevoeging aan elk dieet.

Wanneer we proberen gewicht te verliezen, helpt citroen om vet te verteren en elimineren. Ook helpt het vochtophopingen te verminderen en geeft het ons een vol gevoel. Dit is goed, omdat het zo helpt de verleiding te verminderen om te snacken gedurende de dag.

We kunnen alle delen van de citroen gebruiken. Ook het vruchtvlees en de schil. Daarom raden we je aan biologische citroenen te gebruiken. Op deze manier weet je zeker dat ze geen pesticiden, was of andere chemicaliën bevatten.

Gember

Gember

Dit exotische voedingsmiddel heeft een pittige en verfrissende smaak. Ook heeft het de eigenschap om ons metabolisme te versnellen. Dit maakt het onmisbaar om calorieën te verbranden.

Veel mensen kunnen makkelijk veel in gewicht aankomen, omdat ze een langzaam metabolisme hebben. Dit kan worden verbeterd door sport en goede gewoonten. Echter, we kunnen ook proberen gember toe te voegen aan ons dieet om het metabolisme te versnellen.

Gember reguleert de bloedsuikerspiegel en stelt ons in staat om controle te houden over onze eetlust.

Chiazaad

Chiazaden zijn een geweldige voedingsbron om ons te helpen gewicht te verliezen. Ze laten ons gewicht verliezen op een gezonde manier. Chiazaden helpen onze darmen en gaan constipatie tegen. Het is namelijk altijd goed om een schoon darmstelsel te hebben.

Deze zaden helpen een opgeblazen gevoel te verminderen, zodat de darmen in beweging blijven. Chiazaden zitten vol met eiwitten, vezels en antioxidanten. Al deze eigenschappen maken het een geweldige voedingsbron om te eten.

Om het beste resultaat te krijgen, raden we aan om ze een paar uur te weken voordat je ze gaat eten.

Afvallen met dit recept met citroen, gember en chiazaden

Drankje

Ingrediënten

 • Het sap van 1 biologische citroen
 • 1 eetlepel chiazaadjes (15 g)
 • 2,5 g geraspte gember of een eetlepel gemberpoeder
 • 2 koppen water (400 ml)
 • Stevia om het te zoeten (optioneel)

Bereiding

Om dit drankje te maken, volg je de volgende stappen:

 • Doe de avond van tevoren de chiazaden in de twee koppen water.
 • De volgende dag mix je de chiazaden samen met het citroensap en de gember.
 • Voor meer voordelen kan je wat citroenschil toevoegen. Dit deel van de citroen bevat veel voedingswaarden.
 • Voeg de stevia toe om het drankje naar jouw smaak te zoeten.

Wanneer kun je dit drinken?

Wanneer je alles hebt gemixt en het drankje een gladde textuur heeft, is het klaar om te drinken.

Je kan het verdelen over de dag. Een goed schema om te volgen is:

 • Bij je ontbijt 1/3 van het drankje
 • Tussen ontbijt en lunch 1/3 van het drankje als tussendoortje
 • Tussen ontbijt en lunch 1/3 van het drankje als tussendoortje

Je kan dit dagelijks drinken, 15 dagen lang. Dit dieet kan je eens in de drie maanden herhalen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Vuksan, V., Jenkins, A. L., Brissette, C., Choleva, L., Jovanovski, E., Gibbs, A. L., … Hanna, A. (2017). Salba-chia (Salvia hispanica L.) in the treatment of overweight and obese patients with type 2 diabetes: A double-blind randomized controlled trial. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases. https://doi.org/10.1016/j.numecd.2016.11.124
 • Greig, E. (2014). Weight loss. In Acute Medicine: A Symptom-Based Approach. https://doi.org/10.1007/9781139600354.069
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.