Spataderen behandelen met olijfolie en knoflook

Weet je dat je spataderen natuurlijk behandelen kunt? Naast het dagelijks toepassen van deze behandeling, zijn een goed dieet en regelmatige lichaamsbeweging de sleutelwoorden als je spataderen op natuurlijke wijze wilt behandelen.
Spataderen behandelen met olijfolie en knoflook

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 23 augustus, 2022

Spataderen zijn de meest voor de hand liggende tekenen van circulatieproblemen. Spataderen natuurlijk behandelen met natuurlijke ingrediënten helpt je om van deze aandoening af te komen. Lees verder en leer hoe!

Ze treffen vooral de onderste delen van het lichaam. Spataderen komen voor wanneer haarvaten en aders zich verwijden. Dit komt door een ontstekingsaandoening of door een abnormale ophoping van bloed. Het wordt veroorzaakt door zwakte in de wanden en van de kleppen van de aderen van de benen.

Deze aderen staan bekend om hun rode en blauwe kleur, alsof er sprake is van een kneuzing. Ze  worden beschouwd als een lelijke smet die voornamelijk vrouwen treft. Het komt ook bij mannen voor, zij het in mindere mate.

Bovendien zijn ze vaak groot en hebben ze vaak de neiging om te verschijnen op zeer zichtbare delen van het lichaam, bijvoorbeeld op de kuiten en de binnenkant van de dijen. Ze komen het meeste voor bij vrouwen boven de 50. Er zijn echter ook een aantal factoren die ertoe kunnen leiden dat ze ook bij jongere vrouwen voorkomen.

Gelukkig is er een breed scala aan remedies en cosmetische producten die spataderen natuurlijk behandelen. De effecten helpen om de grootte van spataderen te verminderen. Bovendien verbeteren deze remedies ook de gezondheid van de bloedsomloop.

Een van de aangeboden opties is 100% natuurlijk. Dankzij de samenstelling kan het helpen het probleem te behandelen zonder vervelende bijwerkingen te veroorzaken.

Het is een natuurlijke vochtinbrengende lotion gemaakt met olijfolie en knoflook. Deze ingrediënten bevatten belangrijke voedingsstoffen die helpen bij het verminderen van ontstekings- en circulatieproblemen.

Ben je klaar om te leren hoe je spataderen natuurlijk behandelen kunt?

Spataderen natuurlijk behandelen met lotion van olijfolie en knoflook

Spataderen natuurlijk behandelen met lotion van olijfolie en knoflook

De combinatie van olijfolie met knoflook maakt een lotion met een olieachtige textuur. In combinatie met een beetje citroensap helpt dit om spataderen minder zichtbaar te maken.

Dit mengsel heeft een krachtig ontstekingsremmend, vormend en verstevigend effect. Dit helpt de verwijding van de haarvaten en aders te verminderen. Bovendien stimuleert het een betere doorbloeding.

  • Het aanbrengen van de lotion met behulp van circulaire, masserende bewegingen bevordert de bloedsomloop en activeert het lymfesysteem.
  • Bovendien helpt het om gifstoffen te verwijderen die de zuurstoftoevoer naar je cellen in de weg staan.
  • En nog beter, het heeft een rustgevend effect dat het ongemak en de pijn die veel mensen ervaren, kan verminderen. Dat is met name heel plezierig wanneer de aandoening is verergerd.

Houd er echter rekening mee dat het altijd raadzaam is om met deze behandelingskuur te beginnen zodra de eerste abnormale ader begint te verschijnen. Immers, hoe eerder je begint met het behandelen van het probleem, hoe gemakkelijker het zal zijn om resultaten te bereiken.

Natuurlijk is het belangrijk om te onthouden dat de resultaten niet opeens zichtbaar zullen zijn na slechts één toepassing. Je moet de behandeling langere tijd voortzetten om het gewenste effect te bereiken.

Hoe maak je een lotion die spataderen natuurlijk kan behandelen?

Spataderen natuurlijk behandelen met olijfolie en knoflook

De eerste stap is om de beste ingrediënten te nemen die je kunt vinden bij het maken van deze behandeling. Goedkopere alternatieven hebben gewoon niet dezelfde eigenschappen.

Kies extra vierge olijfolie en een hele knoflook om ervoor te zorgen dat de door jou bereide behandeling de krachtigste eigenschappen heeft die mogelijk zijn.

Ingrediënten

  • 1 hele bol = 12 teentjes knoflook
  • 100 gr. extra vierge olijfolie (½ kopje)
  • Sap van 1 citroen
  • Glazen pot met deksel

Hoe maak je deze behandeling?

  • Schil eerst de knoflooktenen, snijd ze in tweeën en vermaal ze met een stamper en vijzel tot je een pasta hebt.
  • Doe de knoflookpasta daarna in een glazen pot en voeg de olijfolie en het citroensap toe.
  • Sluit de pot goed af en bewaar hem een ​​nacht op een koele, donkere plaats.
  • Verwijder de volgende ochtend de ingrediënten met keukengerei van hout. Giet de olie door een zeef om de kleinere stukjes knoflook te verwijderen.

Hoe moet je de lotion gebruiken?

  • Neem eerst een flinke hoeveelheid van de lotion en breng deze aan met zachte, cirkelvormige bewegingen op alle delen van je lichaam die worden aangetast door spataderen.
  • Gebruik doorgaande bewegingen en oefen druk uit met behulp van de toppen van je vingers om de doorbloeding  van je lichaam te helpen stimuleren.
  • Laat de lotion vervolgens een uurtje inwerken. Spoel de huid daarna af met koud water.
  • Herhaal deze stappen minstens drie keer per week, bij voorkeur ‘s avonds.

Houd er rekening mee dat om snelle en langdurige resultaten te bereiken, deze behandeling moet worden gecombineerd met dagelijkse lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd voedingspatroon.

Deze gewoontes verbeteren niet alleen de gezondheid van je bloedsomloop, maar helpen je ook om af te vallen en ontstekingen te verminderen. Dit zijn twee belangrijke factoren die de algehele gezondheid van je benen beïnvloeden.

Ga nu aan de slag en ontdek deze goedkope en gemakkelijke methode die je spataderen natuurlijk behandelt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Salud, E. De. (2008). Insuficiencia venosa. Espacio de Salud. https://doi.org/10.1157/13061072
  • Moñux, G. (2009). Varices y trombosis venosa profunda. Libro de la salud cardiovascular.
  • Cilveti Gubía, S., & Idoate García, V. (2001). Posturas Forzadas. Ministerio de Sanidad y Consumo.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.