De talloze voordelen van een mengsel van knoflook en honing

Bij de bereiding van deze behandeling is het belangrijk dat zowel de knoflook als de honing biologisch zijn. Op die manier kun je de talloze voordelen van knoflook en honing maximaliseren en de gewenste resultaten te behalen.
De talloze voordelen van een mengsel van knoflook en honing
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Beoordeeld en goedgekeurd door de diëtist Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Er is niets zo goed als een natuurlijke behandeling, zoals een mengsel van knoflook en honing, voor een klein pijntje of een aandoening waar je last van hebt.

Behalve dat het een natuurlijke optie is, kun je het meestal thuis maken met producten die je al tot je beschikking hebt. Bij het onderwerp van vandaag gaan we het over knoflook en honing hebben.

Voor degenen onder jullie die het nog niet weten, knoflook en honing kunnen worden gemengd om een geweldige behandeling voor je gezondheid te maken. Het kan bijvoorbeeld verkoudheid en de griep bestrijden, je lichaam ontgiften, je immuunsysteem versterken en  nog veel meer.

Eigenschappen van knoflook

Eigenschappen van knoflook

Allereerst willen we de voordelen van knoflook benadrukken – en er zijn er vele.

Knoflook is wetenschappelijk bewezen om bepaalde aandoeningen te helpen voorkomen of onder controle te houden, zoals:

 • Arteriosclerose
 • Hartaanval
 • Hartziekten
 • Cholesterolgehalte
 • Bloeddruk

Het is ook een zeer gunstig product als je probeert om symptomen van diabetes, prostaatproblemen en artrose onder controle te houden.

Knoflook is een krachtige optie voor het ontgiften van het lichaam, waardoor je de gifstoffen elimineert en je immuunsysteem versterkt. Daarvoor moet je het wel regelmatig gebruiken.

Knoflook is rijk aan vitamine B6, mangaan, selenium en vezel.

 

Wij raden aan om te lezen: 6 dingen die je moet weten over diabetes

 

Eigenschappen van honing

Eigenschappen van een mengsel van knoflook en honing

Honing is een product dat rijk is aan antioxidanten, enzymen en mineralen zoals ijzer, zink, kalium, calcium, fosfor, magnesium en selenium. Ook bevat het veel vitaminen, waaronder B6, thiamine, riboflavin en niacine.

 • Het is een uitstekend product om de spijsvertering te bevorderen.
 • Honing heeft het vermogen om suiker te vervangen. Daardoor helpt je bij het behoud van je ideale gewicht.
 • De vitamines en mineralen in honing helpen je cholesterolgehalte onder controle te houden.
 • Honing is een goede bron van energie.

Hoe maak je een natuurlijke behandeling van honing en knoflook?

Ingrediënten

 • 1 bol knoflook (10 of 12 tenen)
 • 1 kop honing (335 g)

Benodigdheden

 • Houten lepel
 • Een glazen potje van 450 ml (een lege jampot zal bijvoorbeeld prima werken)

Voorbereiding

 • Ten eerste moet je de knoflooktenen pellen.
 • Doe ze daarna in de glazen pot.
 • Giet de honing vervolgens over de knoflook en gebruik de houten lepel om eventuele bellen die daarbij ontstaan te verwijderen.
 • Bewaar deze in een kast of op een andere donkere plaats, bij kamertemperatuur, gedurende een week. Na deze week is het klaar voor consumptie.

Aanbevelingen

 • Om optimaal te profiteren van de voordelen van knoflook, moet je deze altijd rauw eten of gebruiken. Anders verlies je een aantal van de goede eigenschappen.
 • Het is het beste om dit mengsel van knoflook en honing op een lege maag iedere dag te consumeren. Dit helpt om ziektes te voorkomen en verlost je van symptomen van verkoudheid of  de griep.
 • Probeer zo mogelijk ongeveer een centimeter ruimte aan de bovenkant van de pot over te laten.
 • Als je de glazen pot goed afsluit, kan dit mengsel van knoflook en honing gedurende maximaal twee jaar bewaard worden. Het is duurzaam, gemakkelijk te maken en zeer effectief.

Voordelen van het consumeren van dit mengsel van knoflook en honing

Mengsel van knoflook en honing maken

Om maximaal profijt te krijgen van dit mengsel van knoflook en honing, moet je het gedurende zeven dagen achter elkaar gebruiken. Wacht dan een paar weken voordat je het herhaalt.

1. Helpt bij het beheersen van slecht cholesterol (LDL)

Dankzij de allicine die vrijkomt uit de rauwe knoflook als het wordt fijngestampt, zal het je bloed ontdoen van gifstoffen en eventueel overtollige cholesterol verwijderen.

Dit mengsel van knoflook en honing helpt ook de triglyceriden in de gaten houden, die verhoogd kunnen raken als gevolg van een ongezond dieet.

2. Versterkt je immuunsysteem

Zoals we al gezegd hebben, is dit mengsel van knoflook en honing perfect om je immuunsysteem te versterken.

Dankzij de antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen van zowel de knoflook als de honing, verhoog je de reactie van je lichaam op virussen, bacteriën en andere soorten pathogenen die het lichaam binnendringen.

3. Vermindert ontstekingen in het lichaam

Dit mengsel van knoflook en honing helpt bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het werkt als een natuurlijke pijnstiller.

Het is een ideaal middel voor mensen die lijden aan artritis, vochtretentie en problemen met de spieren.

4. Verlaagt de bloeddruk

Zowel knoflook als honing helpen om je bloeddruk te verlagen, waardoor de gezondheid van je hart en bloedvaten wordt verbeterd.

Het iedere dag consumeren van dit mengsel van knoflook en honing op een lege maag is een geweldige manier om dit aspect van je gezondheid op natuurlijke wijze te beheersen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.