Masker tegen spataderen met aloë vera en appelazijn

29 november 2018
Heb je last van spataderen en wil je weten hoe je ervan af kunt komen? Probeer het eens met een masker.

Heb jij spataderen en wil je weten hoe je ervan af kunt komen of hoe je hun uiterlijk kunt verbeteren?Wat dacht je van een masker tegen spataderen?

Spataderen zijn pijnlijk en lelijk en worden vaak veroorzaakt door een genetische oorzaak of door bepaalde dagelijkse gewoonten en je levensstijl. Veel mensen nemen uiteindelijk toevlucht tot een operatie, maar we kunnen ook een paar eenvoudige richtlijnen volgen om hun uiterlijk te veranderen. Waarom probeer je het niet een keer?

Lees ook:
Wat zijn spataderen en wat zijn de behandelingen voor spataderen?

Hoe maak je een masker om spataderen te behandelen?

uitleg spataderen

 

 

Maar wat zijn spataderen, waarom hebben ze die kleur waardoor onze huid ontstoken lijkt? Nou, ze ontstaan in de benen als gevolg van een slechte circulatie, veneuze insufficiëntie die veroorzaakt wordt door een enzymatische wijziging van de vaatwand, waardoor het bloed niet goed terugkeert naar het hart.

Meestal is de genetische factor heel bepalend, maar houd in gedachten dat een sedentaire levensstijl en slechte voeding ook kunnen bijdragen tot het ontstaan van spataderen. Het bloed stagneert in de kuit, waar tintelingen, kramp en zwaarte ontstaan. Je weet wat we bedoelen, toch?

Nou, laten we er eens objectief naar kijken. Om ze te verlichten moeten we over een gezonde dosis wilskracht bezitten. Wonderen bestaan ​​niet, dat moet duidelijk zijn, en als onze aderen erg gezwollen zijn moeten we eerst een medicijn gebruiken dat bloedstolsels voorkomt en de circulatie verbetert.

Als de spataderen erg lang zijn, wordt een operatie aanbevolen om ernstigere problemen te vermijden. Als je spataderen niet al te overdreven heftig zijn, dan is het raadzaam om de richtlijnen die wij je nu gaan leren te volgen. Gaan we nu beginnen met de zelfgemaakte crème? Daar gaan we.

Lees ook:
Om spataderen te verminderen moet je 8 basisregels volgen

Wat heb ik nodig?

Aloe-vera-2

Dit masker is zeer eenvoudig te maken en het belangrijkste is om het consequent toe te passen. Wat hebben we nodig? Wees gerust, je hoeft er niet veel geld aan uit te geven en wij verzekeren je dat de samenstelling ervan echt effectief is om de spataderen van onze benen te verlichten. Let op:

 • Een wortel
 • Aloë vera (dezelfde hoeveelheid als wortel)
 • Een half kopje appelazijn

Hoe bereid ik het?

Om dit eenvoudige zelfgemaakte masker voor spataderen te maken doe je het volgende:

 •  Doe eerst de wortel in de blender stoppen en maal dit goed totdat er een glad mengsel ontstaat.
 • Voeg dan de aloë vera toe. We gebruiken dezelfde hoeveelheid aloëvera-pulp als van de wortel.
 • Om deze pulp van aloë te krijgen, moeten we zorgvuldig eerst de doornen verwijderen uit de stengels.
 • Vervolgens snijden we deze in de lengte open.
 • Verwijder de pulp (het transparante gedeelte) met een lepel.

Wat is de volgende stap?

 • Voeg de appelazijn toe. Je moet de hoeveelheid een beetje gokken. Het moet genoeg zijn om een ​​gladde pasta met de wortel en aloë te maken. Het moet niet te vloeibaar zijn en ook niet te dik, anders kunnen we het niet goed verspreiden op onze spataderen.
 • Om nu een ​​gladde en homogene crème te krijgen, doen we de ingrediënten in de blender.

Nu is het klaar! Let echter op, je moet het op een zeer specifieke wijze toepassen.

 • Begin met de verspreiding door het met je handen in te masseren vanaf de enkels tot de kuiten en altijd naar boven toe, ten gunste van de circulatie.
 • Zodra je het hebt toegepast op de benen, laat je het masker gedurende een half uur intrekken.
 • Verwijder het dan met warm water.

Je kunt dit masker tegen spataderen iedere dag toepassen als je thuis komt van je werk. Als je op een dag geen tijd hebt of niet over alle ingrediënten beschikt, kunt je een aantal doekjes voorbereiden waar je appelazijn in hebt laten trekken. Leg ze op de spataderen en laat het gedurende 20 minuten intrekken. Dit is ook zeer effectief.

Vergeet niet om ook voor een gezond, evenwichtig dieet en lichaamsbeweging te zorgen. Ga bijvoorbeeld wandelen. Een half uur tot een uur per dag is genoeg. Het kost niets en doet veel voor je gezondheid!