Ideale lichaamsbeweging voor mensen boven de 40

21 mei 2018
Leeftijd is geen belemmering om je doelen te bereiken en geen excuus om niet voor jezelf te zorgen. Ontdek wat jou motiveert en kies voor een gezonde levensstijl. Je zult het verschil echt merken.

Naarmate de jaren verstrijken neemt de weerstand van je lichaam geleidelijk af. Ook worden je spieren, huid en botten allemaal langzaam aan zwakker. Om deze reden beginnen we met het verstrijken van de tijd allemaal moeilijkheden te krijgen bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten die we vroeger met gemak konden uitvoeren. In dit artikel leer je over lichaamsbeweging voor mensen boven de 40. 

Lichaamsbeweging voor mensen boven de 40

Enkele van de meest voorkomende activiteiten waar mensen problemen mee hebben zijn wandelen, tillen, hardlopen, schrijven, koken of aankleden. Daarom, welke leeftijd je ook hebt, is het belangrijk om jezelf in goede lichamelijke conditie te houden en ervoor te zorgen dat je actief blijft en aan lichaamsbeweging doet.

Als je een voornamelijk zittende levensstijl hebt zul je meer kans hebben op spierpijn. Het gebrek aan lichaamsbeweging kan ook problemen met je botten en slagaders veroorzaken.

Het is natuurlijk niet aan te raden om overmatig te sporten, maar ook niet om te zwaar te zijn.

Sporten is erg goed voor het opnemen van zuurstof in je lichaam en om je spieren en organen in goede conditie te houden.

Naarmate de jaren verstrijken zul je dankbaar zijn dat je de beslissing hebt genomen om te sporten. Je zult sterker zijn en veel meer energie hebben, maar je zult ook  minder snel ziek worden.

In feite heeft een onderzoek aangetoond dat het doen van krachtraining boven de 40 jaar spierweefsel zal versterken. Ook zal het je in staat zal stellen om je dagelijkse activiteiten langer te blijven doen.

Daarom laten we je in dit artikel een reeks oefeningen zien die je kunt doen om je spieren en kracht te behouden. Op deze manier vermijdt je gezondheidsproblemen veroorzaakt door een gebrek aan flexibiliteit, zuurstofvoorziening of kracht.

Lichaamsbeweging voor mensen boven de 40 om verlies van bot- of spiermassa te terug te draaien

Lichaamsbeweging voor mensen boven de 40.

Met het verstrijken van de tijd is het heel gebruikelijk om spiermassa en botdichtheid te verliezen.

Het komt ook vaak voor dat er bloeddrukproblemen zijn die ziekten veroorzaken zoals:

De beste oplossing om deze risico´s tegen te gaan is om deze reden tiloefeningen met losse gewichten te doen.

  • Gewichtheffen helpt de botdichtheid te herstellen.
  • Tegelijkertijd verbeter je je houding en voorkom je problemen of blessures aan je onderrug en train je je armen.

Lichaamsbeweging voor mensen boven de 40 om de elasticiteit van je lichaam te herstellen

Er zijn enkele oefeningen die je kunt doen om elasticiteit van je huid te herstellen en de vervelende overtollige huid onder je armen of kin te vermijden.

  • We raden je aan om yoga en pilates te gaan doen. Met deze oefeningen verbeter je ook je houding en voorkom je pijn in de onderrug terwijl je tegelijkertijd ontspant en gewicht verliest.

Hartverzorging

Lichaamsbeweging voor mensen boven de 40

Om je hartgezondheid te verbeteren is er geen betere oefening dan fietsen. Om op de fiets te stappen, of het nu op straat is of in de  sportschool, helpt je hart te versterken.

Tegelijkertijd is  het leuk, sociaal en verbetert het je figuur.

Verhogen van de weerstand van je lichaam

Lichaamsbeweging voor mensen boven de 40

Wat betreft sterkte en weerstand raden wij je aan om machines in de sportschool te gebruiken. Je kunt deze gebruiken om je spieren tegelijkertijd sterker te maken en te vormen.

Als je er  niet van houdt om naar de sportschool te gaan kun je deze apparatuur ook zelf voor thuis aanschaffen. Op die manier heb je thuis je eigen ruimte om te sporten.

Verhogen van de spierkracht

Lichaamsbeweging voor mensen boven de 40: zwemmen

We raden aan om te gaan zwemmen want deze oefening versterkt alle spieren tegelijkertijd en verbetert ook de longcapaciteit.

Zoals je kunt zien is het verstrijken van tijd geen excuus om te stoppen met lichaamsbeweging voor mensen boven de 40. Integendeel, naarmate je ouder wordt is het zelfs belangrijker om te sporten omdat dit ervoor zorgt dat je een gezondere toekomst hebt.

Door te sporten heb je een groter gevoel van welzijn en kun je je aanpassen aan nieuwe activiteiten en situaties waarvan je voorheen dacht dat je dat niet zou kunnen doen.

Je zult in staat zijn om zonder zorgen of letsel of teleurstelling te leven wetende dat je het vermogen en de spierkracht hebt voor elk avontuur.

Leeftijd is geen belemmering om je doelen te bereiken en het is geen excuus om niet voor jezelf te zorgen. Ontdek wat je motiveert en kies voor een gezonde levensstijl. Je zult het verschil echt merken.