5 geweldige tips voor een gezonde huid

Een gezonde huid weerspiegelt schoonheid en gezondheid, daarom geven we in dit artikel 5 tips om ervoor de zorgen dat je met je stralende huid kunt pronken.
5 geweldige tips voor een gezonde huid

Laatste update: 07 februari, 2019

Een gezonde huid weerspiegelt schoonheid en gezondheid. Het verstrijken van de tijd, de effecten van de zon, een slecht dieet en zelfs stress zijn de grootste vijanden van je huid. Dus, wat kun je doen om je uitstraling te verbeteren?

Soms hebben we de neiging veel te veel geld uit te geven aan schoonheidsbehandelingen, crèmes of make-up, maar we verzekeren je dat er ook simpele zelfgemaakte middeltjes bestaan die je kunnen helpen. Ontdek hoe je een prachtige, gezonde huid krijgt. Je zult het geweldig vinden!

1. Je huid is erg gevoelig. Kijk uit met welke behandeling je toepast

Gezonde Huid

Soms investeren we veel geld in het kopen van crèmes die, naast dat ze niet helpen, ook de balans van onze huid kunnen verstoren. Bekijk altijd de ingrediënten van het product dat je gebruikt en vermijd vooral reinigingsproducten die te veel zuur bevatten. Dit zorgt namelijk voor een droge huid.

Probeer producten te gebruiken die zoveel mogelijk alleen natuurlijke elementen bevatten en vrij zijn van chemicaliën.

2. Het belang van exfoliëren

Huid Scrubben
Het exfoliëren van de huid zou een routine moeten worden. Je moet dode huidcellen verwijderen, zodat de huid zich kan regenereren. Het reinigen van de epidermis is namelijk net zo belangrijk is als het reinigen van bijvoorbeeld de nieren of lever.

Havermout

Een eenvoudige manier om je huid te exfoliëren is door gebruik te maken van havermout.

 • Doe simpelweg drie eetlepels havermout op je washand.
 • Masseer dan de huid als deze nog nat is om hem te reactiveren en exfoliëren.

Koffie

Koffie is ook een uitstekende exfoliant. Om van de eigenschappen van koffie te profiteren, kun je de koffie die je in de ochtend gezet hebt hergebruiken.

 • Stop de koffieprut in een kopje en voeg dan 20 ml etherische amandelolie toe.
 • Roer het goed en breng het daarna aan op je huid tijdens het douchen.
 • Maak vervolgens met behulp van een washand cirkelvormige bewegingen om de huid te masseren.
 • Als je dit elke dag doet, dan zul je zien dat je huid gladder en stralender is.

Honing

Je kunt een geweldige exfoliant voor je gezicht maken van honing.

 • Gebruik een eetlepel honing, twee gemalen amandelen en enkele druppeltjes citroensap.
 • Breng de scrub daarna aan op je gezichtshuid met je vingers en gebruik hierbij cirkelvormige bewegingen.
 • Spoel het vervolgens af met koud water.
 • Dit geeft dus geweldige resultaten!

3. Een beter dieet

Aardbeienwater

Er bestaan heerlijke natuurlijke sappen die je kunnen helpen om een gezondere, jongere en stralendere huid te krijgen. Er bestaan eenvoudige middeltjes die je elke dag kunt gebruiken en die behalve goed zijn voor het verzorgen van je huid, je ook nog eens zullen voorzien van geweldige vitaminen en mineralen.

Dit zijn de beste sappen.

Wortel-appelsap

Dit sap is een geweldig begin van je dag. Om het te maken heb je slechts twee wortels en een groene appel nodig.

 • Was de wortels en appel goed, maar laat de schil zitten.
 • Deze bevat namelijk rijke voedingsstoffen die erg goed voor je zijn.
 • Doe daarna alles in de blender en voeg een glas water toe.

Je zult het heerlijk vinden!

Aardbei-komkommer-citroensap

Een lekker drankje dat rijk is aan antioxidanten die je huid zullen hydrateren en je zullen voorzien van essentiële voedingsstoffen die je elke dag nodig hebt.

 • Neem eerst tien aardbeien en een kleine komkommer.
 • Maak ze daarna schoon en doe ze in de blender samen met een glas water.
 • Als je ook een paar ijsblokjes toevoegt, heb je een heerlijk drankje voor in de middag.

Misschien ook interessant om te lezen:
De voordelen van komkommersap

4. De beste hydratatie voor je huid

Stevige Huid

We hebben het vaak gehad over de geweldige voordelen van aloë vera. Als je dit product regelmatig gebruikt, dan geeft het je een elastische, gehydrateerde en gezonde huid, wat perfect is voor het bestrijden van de schadelijke effecten van de zon of vroegtijdige veroudering.

 • Aangeraden wordt om ‘s ochtends een eetlepel aloëveragel op je huid aan te brengen. Breng de gel aan over je hele gezicht en laat het vijftien minuten zitten tot de gel een hard laagje vormt. Verwijder de gel vervolgens met een watje dat geweekt is in een infusie van kamille. Het zal wonderen doen.
 • ‘s Avonds kun je deze eenvoudige behandeling gebaseerd op rozenbottelolie toepassen. Doe drie druppels van de olie op een watje en masseer hiermee zacht de huid. Dit zal je huid herstellen, hydrateren en egaliseren. Het is geweldig.

5. Een essentieel geheim voor een gezonde huid? Slaap acht uur per dag!

Slapen

Het mag dan misschien een grapje lijken, maar een nachtrust van acht uur per dag is geweldig voor het krijgen van een mooie huid. Je moet weten dat een slaaptekort vroegtijdige veroudering versnelt.

De huid verliest haar glans, de kleine adertjes in de epidermis raken ontstoken, je raakt gevuld met gifstoffen en krijgt last van vochtretentie. Onmiddellijk verschijnen er kringen onder je ogen.

En niet alleen dat: te weinig slapen verhoogt het cortisol- en glucosegehalte in je lichaam, wat bijdraagt aan een hoge bloeddruk en zelfs obesitas. Het is verrassend, maar waar.

Slapen ontspant je en stelt je lichaam in staat zijn zuiverings- en zuurstofvoorzieningstaken uit te voeren. Als gevolg hiervan wordt je huid minder ontstoken en gezonder. Je zult je beter voelen en dit zal te zien zijn in je gezicht en schoonheid. Onthoud dit en negeer nooit de behoefte om acht uur per dag te slapen.

Pronken met een jongere en gezonde huid is dus mogelijk. Breng deze eenvoudige tips simpelweg in de praktijk! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.