Sommige fruitsoorten zijn echte vetverbranders

Hoe is het mogelijk gewicht te verliezen door iets te eten? Het klinkt tegenstrijdig en toch is het waar. Het is niets magisch of zelfs spectaculair. Het is gewoon een biologische realiteit.
Sommige fruitsoorten zijn echte vetverbranders

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

Vele mensen weten niet dat sommige fruitsoorten vet verbranden. Geloof het of niet maar bepaalde voedingsmiddelen verbruiken grote hoeveelheden calorieën tijdens hun vertering. Ze kosten met andere woorden meer calorieën dan dat ze bijdragen. Je kan deze vruchten dus gebruiken om gewicht te verliezen want sommige fruitsoorten zijn echte vetverbranders.

Fruit maakt deel uit van deze speciale groep voedingsmiddelen die vet verbranden. Ze bevatten natuurlijke suikers. Het lichaam moet dus een volledig proces uitvoeren om het fruit af te breken.

Dit veroorzaakt een stijging in het metabolisme. Op die manier wordt het vet dan verbrand. Bepaalde fruitsoorten zijn hier erg goed in. In dit artikel geven we jou een overzicht. Ontdek het hier: welke fruitsoorten zijn echte vetverbranders?

Welke fruitsoorten zijn echte vetverbranders?

Fruitsoorten zoals appels zijn echte vetverbranders

Appels hebben een krachtig vetverbrandend effect

Appels zijn een echt mobiel laboratorium. Want ze bevatten een bestanddeel genaamd pectine. Dit bezit meerdere voordelen. We geven je enkele voorbeelden:

 • Het zuivert het lichaam
 • Pectine heeft een wonderbaarlijk vochtafdrijvend effect
 • Bovendien verschaft het een grote hoeveelheid vezels

Maar het interessantste feit is dat het ook helpt het vet te vernietigen dat het lichaam binnenkomt. De oplosbare vezels bieden het lichaam een manier om minder vet op te nemen. Naast al deze eigenschappen bezitten appels ook aminozuren die de vertering helpen.

Bovendien is het één van de elementen die ons dat verzadigd gevoel geven.

Citroenen, een wonder van de natuur

Fruitsoorten zoals citroen zijn echte vetverbranders

Ook citroenen zijn vruchten met talrijke eigenschappen. Eén van die eigenschappen is dat ze duidelijk werken als een vetverbrander. Het is dus een voedingsmiddel dat je niet uit je dieet mag weglaten.

Citroensap breekt vetten af zodat ze gemakkelijk uit het lichaam verwijderd kunnen worden.

Tegelijkertijd verbeteren citroenen de bloedcirculatie. Bovendien laten ze de lymfatische vloeistof stijgen en helpen ze cellulitis afnemen.

 • Het is een goed idee elke dag te starten met het drinken van een glas heet water met een beetje citroensap. Dit verhoogt de productie van warmte. En dit effect helpt calorieën te verbranden.

Grapefruit

Grapefruit behoort tot de categorie van de citrusvruchten. Het bezit een enorm reinigend vermogen dat een invloed heeft op gewichtsverlies.

Het helpt ook de lever schoonmaken. Dit orgaan is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de verwerking van vetten. Bovendien helpt het ook de werking van de nieren te verbeteren en een hoge bloeddruk te verlagen.

 • Eet dus grapefruit bij het ontbijt. Want het is een ideaal voedingsmiddel om vet te verbranden.
 • Je kan het mengen met sinaasappelsap. Zo versterk je zijn effect en zijn smaak.

Aardbeien, de zomerkoninkjes

Fruitsoorten zoals aardbeien zijn echte vetverbranders

Aardbeien zijn een ideale fruitsoort die je kan eten om gewicht te verliezen. Want ze bevatten weinig calorieën. Ze verzadigen ook gemakkelijk een hongergevoel. Bovendien bevatten ze veel water en vezels. Die bestanddelen verbeteren de vertering.

In aardbeien zit ook calcium, magnesium en kalium. Deze drie elementen helpen de bloeddruk onder controle te houden.

Nog een ander effect is dat ze helpen het urinezuur in evenwicht te houden. Dit versnelt het metabolisme en de verbranding van vet.

Watermeloen

Watermeloen is niet alleen één van de meest verfrissende fruitsoorten. Maar het heeft ook een enorm vetverbrandend effect.

Ondanks zijn zoete smaak heeft deze vrucht een lage energieconcentratie. Dit betekent dat je meer dan één portie kan eten zonder veel calorieën op te nemen.

Watermeloen bevat een bestanddeel genaamd arginine. Dit is een aminozuur. Het helpt de glucose en de vetten te verteren die zich in het lichaam opstapelen.

Het heeft ook een geweldig zuiverend effect. Dit zal helpen de gifstoffen te verwijderen.

Kiwi

Fruitsoorten zoals kiwi's zijn echte vetverbranders

Alle fruitsoorten die vitamine C bevatten, zijn geweldig om vet te verwijderen. Kiwi is geen uitzondering.

 • Meerdere studies tonen aan dat vitamine C fundamenteel is om vet te verbranden.
 • Als je regelmatig deze vitamine opneemt, dan activeert dit een bestanddeel met de naam carnitine. Dit helpt bij het proces om vet om te zetten in beschikbare energie.

Kokosnoten

Dit heerlijke fruit laat het tempo van het metabolisme van de lever aanzienlijk stijgen. Het resultaat is dat het verteringssysteem veel beter werkt.

Tegelijkertijd helpt dit om een grote hoeveel calorieën te verbranden. Je verkrijgt deze voordelen zowel uit natuurlijke kokosnoot als uit geraspte kokosnoot evenals uit kokosmelk en uit kokosolie.

Vooral kokosolie is uitstekend om het metabolisme te versnellen. Maar het is belangrijk dat je weet hoe je het moet gebruiken. Op die manier vermijd je de schadelijke effecten. Bovendien is het essentieel dat je kokosolie van de beste kwaliteit gebruikt.

De besproken fruitsoorten zijn echte vetverbranders. Maak gebruik van hun geweldige eigenschappen en verlies gewicht op een gezonde manier!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Beukema M, Faas MM, de Vos P. The effects of different dietary fiber pectin structures on the gastrointestinal immune barrier: impact via gut microbiota and direct effects on immune cells. Exp Mol Med. 2020 Sep;52(9):1364-1376. doi: 10.1038/s12276-020-0449-2. Epub 2020 Sep 10. PMID: 32908213.
 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
 • Lis DM, Baar K. Effects of Different Vitamin C-Enriched Collagen Derivatives on Collagen Synthesis. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2019 Sep 1;29(5):526-531. doi: 10.1123/ijsnem.2018-0385. PMID: 30859848.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.