Oksels ontgiften verkleint de kans op borstkanker

Omdat commerciële deodoranten chemicaliën bevatten die schadelijk kunnen zijn, is ontgifting aangeraden om de kans op borstkanker te verkleinen en van gifstoffen af te komen.
Oksels ontgiften verkleint de kans op borstkanker

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het gebruik van deodoranten en antiperspiranten maakt deel uit van de persoonlijke hygiëne voor de meeste mensen op de wereld. Het is belangrijk om je oksels ontgiften om ze gezond te houden.

Het gebruik van deze producten is bedoeld om overmatig zweten te voorkomen en om bacteriële groei te voorkomen, waardoor nare geurtjes kunnen ontstaan.

Wat veel mensen echter niet weten, is dat sommige hiervan giftige substanties bevatten die door de huid heen kunnen dringen en aan de ontwikkeling van ernstige aandoeningen kunnen bijdragen, zoals kanker en Alzheimer.

Als dit beangstigend klinkt, moet je weten dat meerdere studies hebben ontdekt dat stoffen als parabenen, ftalaten en aluminium borstkanker kunnen veroorzaken bij lokaal gebruik.

Dit komt doordat ze de activiteiten van het lichaam die de hormonen reguleren onderbreken, waardoor de oestrogeenniveaus uit balans raken. Dit is verergerd door het feit dat de poriën in je oksels verstopt raken. Daardoor kunnen de gifstoffen niet naar buiten.

Dat is waarom er meerdere methodes zijn om het lichaam te ontgiften met natuurlijke ingrediënten, die al een langere tijd worden getest en die de verwijdering van bacteriën en ander chemisch residu bevorderen.

Deze ontgiftingsbehandelingen zijn makkelijk om thuis te maken en zijn een geweldige mogelijkheid om de negatieve consequenties van deze commerciële producten te voorkomen en de kans op borstkanker te verkleinen.

Waarom de oksels ontgiften?

Oksels ontgiften om gezond te blijven

Er bevinden zich veel zweetklieren in de oksels die de verwijdering van zweet bewerkstelligen. Die reguleren de lichaamstemperatuur, waardoor gifstoffen worden verwijderd en je gehydrateerd blijft.

Je natuurlijke zweet hoeft geen geur te hebben, maar verandert door de aanwezigheid van bacteriën die fermenteren of zich profileren in de juiste omgeving. Vanwege deze onplezierige geur gebruiken de meeste mensen een chemisch middel dat de geur neutraliseert en waardoor je je frisser voelt.

Het probleem is dat de ingrediënten op de huid achterblijven en in het lichaam terecht kunnen komen. In kleine hoeveelheden zal dit geen problemen veroorzaken, maar op de lange duur kunnen de chemicaliën zich ophopen en bijdragen tot de ontwikkeling van een aantal ernstige aandoeningen.

Dit is waar ontgifting, waarbij de verzamelde substanties worden verwijderd en de kans op borstkanker verminderd, een belangrijke rol kan spelen.

De ingrediënten die je bij deze ontgiftingsbehandeling combineert zijn vrij van gifstoffen en bevatten antibacteriële eigenschappen die de chemische hygiëneproducten kunnen vervangen.

Hoewel het idee is om ze als een manier te gebruiken om je lichaam te reinigen van gifstoffen, kun je ze ook gebruiken om geurtjes en veranderingen in de pH onder controle te houden.

Hoe ontgift je je oksels en verklein je de kans op borstkanker?

Ontgiftingsmasker voor je oksels

Gezien het risico dat geassocieerd wordt met de hoge gehaltes aan gifstoffen in de oksels, is het het waard om een aantal simpele stappen te ondernemen om dit gebied op natuurlijke wijze te ontgiften en de kans op borstkanker te verkleinen.

Deze ingrediënten zijn makkelijk in iedere supermarkt te vinden, hoewel je er wel voor moet zorgen dat ze volledig biologisch zijn.

Het eerste ingrediënt is appelazijn, dat natuurlijke zuren bevat die de aanwezigheid verminderen van:

  • bacteriën
  • gifstoffen
  • schimmels

Er zijn een aantal etherische oliën toegevoegd, die geuren maskeren terwijl ze de micro-organismen die ze veroorzaken elimineren. Bovendien helpt bentonietklei bij het verwijderen van dode huidcellen. Het ondersteunt ook de andere bestanddelen bij de verwijdering van de opgebouwde giftige stoffen.

Ingrediënten

  • 10 ml biologische appelazijn
  • 3 druppels etherische rozemarijnolie
  • 5 druppels etherische korianderolie
  • 10 gram bentonietklei

Bereiding

  • Doe de appelazijn in een glazen kom en meng het met de bentonietklei.
  • Als het goed gemengd is, voeg je de etherische oliën toe, totdat er een crème ontstaat.
  • Laat het een paar uur staan voordat je het aanbrengt.

Hoe gebruik je het?

  • Was je oksels goed voordat je deze behandeling toepast, zodat er geen resten van de commerciële deodorant achterblijven.
  • Breng een dunne laag van het product aan op je oksels door middel van een circulaire massage.
  • Laat het vijf minuten zitten voordat je het afspoelt met koud water.
  • Herhaal dit iedere dag gedurende twee tot drie weken.
  • Vul deze behandeling aan door meer water te drinken en meer voedsel te eten dat antioxidanten bevat.

Deze methode zal niet alleen de aanwezigheid van giftige stoffen in het okselgebied verminderen. Ook zal het nare geuren en lelijke donkere vlekken verminderen.

Om de opbouw van giftige stoffen te voorkomen, moet je voorzichtig zijn bij het kopen van producten voor persoonlijke hygiëne.

Als je de labels goed leest, kun je zien welke middelen minder schadelijk zijn en zachtere stoffen bevatten. Zo kun je je oksels ontgiften.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Meunier, A. (2005). Clays. In Clays. https://doi.org/10.1007/b138672
  • Johnston CS, Gaas CA. Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effect. MedGenMed. 2006;8(2):61. Published 2006 May 30.
  • Erkan, N., Ayranci, G., & Ayranci, E. (2008). Antioxidant activities of rosemary (Rosmarinus Officinalis L.) extract, blackseed (Nigella sativa L.) essential oil, carnosic acid, rosmarinic acid and sesamol. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.01.058
  • Moosavi M. Bentonite Clay as a Natural Remedy: A Brief Review. Iran J Public Health. 2017;46(9):1176–1183.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.