Ontdek zes manieren om je te verbinden met je partner

Goede wil is fundamenteel om na een ruzie opnieuw in verbinding te komen met je partner. Je hoeft niet het gevoel te hebben dat je de strijd verloren hebt. Wat je namelijk in werkelijkheid doet, is jullie een nieuwe kans geven.
Ontdek zes manieren om je te verbinden met je partner

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het is geen geheim dat relaties goede en slechte dagen hebben. Na een ruzie weten sommige koppels niet hoe ze met de situatie moeten omgaan. Wil jij graag ontdekken op welke manier je je opnieuw kan verbinden met je partner?

Een excuus hebben om je liefde te tonen ongeacht wie verkeerd was, zal je in staat stellen om je opnieuw te verbinden met je partner. We geven je hier enkele trucjes om die eerste stap te zetten.

Hoe kan je je verbinden met je partner?

Hoe kan je je verbinden met je partner

1. Zonder je niet af

Wanneer je ruzie maakt met je partner en je bent heel boos, dan gaan de meeste mensen zich afzonderen. Ze gaan naar een andere kamer of verlaten het huis met slaande deuren om hun hart te luchten. Je neemt dan fysieke afstand en gaat broeden over de dingen. Als je dit doet, dan wordt alles echter vaak ingewikkeld en erger.

In dat moment van woede wil je dit wellicht niet doen. Probeer echter toch om dichterbij te komen. Probeer lichamelijk contact te hebben om je te verbinden met je partner.

Je partner in de ogen kijken, zijn arm of hand grijpen terwijl je het haar aanraakt of hem knuffelen zal positieve gevoelens activeren. Dit zal ook helpen om je stemtoon te verlagen. Bovendien zal de sfeer minder gespannen voelen.

Misschien was de ruzie heel ernstig en heb je beslist om wat tijd alleen door te brengen. Probeer dan om zo snel als je kan dichter bij je partner te komen.

2. Hou je lichaamstaal onder controle

Na een enorme ruzie en ondanks alles wat je gezegd hebt om de dingen tot rust te brengen, kan je lichaam toch tekenen van ergernis vertonen. Dit kan verhinderen dat je partner op een positieve manier reageert.

Om die reden is het noodzakelijk dat je een groot aantal gebaren herkent en onder controle houdt. Die gebaren richten immers een barrière op tussen jullie beiden:

  • Gesloten handen
  • Gekruiste armen
  • De wenkbrauwen fronsen
  • Het hoofd naar beneden richten

In plaats van in deze houding te blijven kan je beter je lichaam ontspannen. Kijk je partner rechtstreeks in de ogen. Als je kan, glimlach dan. Op die manier nodig je hem indirect uit om dichter bij jou te komen zonder de angst afgewezen te worden of in een ruzie terecht te komen over wat er net gebeurd is.

3. Gevoel voor humor helpt om je te verbinden met je partner

Gevoel voor humor is belangrijk in relaties

Wanneer je ruzie maakt, dan is de sfeer gespannen. Om die spanning tot rust te brengen en je te verbinden met je partner, is het belangrijk dat je wat gevoel voor humor hebt. 

Humor is echter iets dat je met mate moet toepassen. Probeer om niet sarcastisch of geërgerd te zijn. Op die manier zullen er geen misverstanden ontstaan.

Als er iets is dat zowel mannen als vrouwen leuk vinden, dan is het wanneer hun partner een goed, grappig en speels gevoel voor humor heeft. Je kan een grapje vertellen of een grappige film bekijken. Daarna zal je je geleidelijk meer ontspannen voelen.

4. Wees vergevingsgezind

Wil je de eenheid herstellen en je op een waarachtige manier verbinden met je partner? Dan moet je in staat zijn te vergeven. Dat is namelijk het beste wat je kunt doen. Om de vergiffenis echt te laten werken, moet je het vanuit je hart doen.

Vergeven is een gebaar van edelmoedigheid. Het zal de weg vrijmaken voor een nieuw begin tussen jou en je partner. Bovendien zal het ook de weg openen naar aanvaarding. Dit zal ervoor zorgen dat je jouw eigen tekortkomingen herkent en ervoor nadenkt. De bedoeling is immers dat je dezelfde fouten niet opnieuw maakt.

Vergeven betekent niet dat je je verslagen voelt of dat jouw partner gelijk heeft als hij of zij het bij het verkeerde eind heeft. In staat zijn om te vergeven betekent dat je een ander de kans geeft om jullie leven als koppel voort te zetten, vol vertrouwen, om op die manier verder te kunnen gaan.

5. Wees liefdevol

Een ruzie in een koppel leidt tot spanning en ongemak. Dat kan ervoor zorgen dat de partners afstand nemen van elkaar. Om je te verbinden met je partner moet je het initiatief nemen en dichter bij elkaar komen.

Dit is geen moment voor trots. Gebruik zoenen, strelingen en knuffels als sentimentele wapens. Dit moment van liefde voelen en na een ruzie in elkaars armen vallen, is heel troostend. Het helpt om de wonden te verzachten.

Bovendien betekent het ook dat je in woorden zegt wat je voelt. Het is zo eenvoudig om verdere conflicten te voorkomen. Je hoeft alleen maar te zeggen:

  • “ik hou van jou”
  • “Laten we geen ruzie meer maken, dat wil ik helemaal niet”
  • “ik wil dat we gelukkig zijn” 

6. Zorg dat je seks met elkaar hebt

We hebben allemaal al gehoord van de Engelse term ‘make up sex’ (verzoeningsseks). Hoewel het niet aanbevolen wordt om alleen maar ruzie te maken om te genieten van betere seks, is dit een uitstekende keuze om je te verbinden met je partner.

We kunnen het niet ontkennen. De beste manier waarop koppels het bijleggen, is meestal na de seks. Dit heeft te maken met het feit dat deze activiteit endorfines vrijmaakt en een einde maakt aan stress.

Het is dus een goed idee om na de seks te proberen om met elkaar te praten. Wellicht ontdek je dan dat de problemen eigenlijk niet zo ernstig zijn als ze voorheen leken.

Ruzies zijn normaal. Ze zijn het resultaat van de verschillen tussen twee mensen. Wat belangrijk is, is de houding die jij aanneemt nadat jullie het bijgelegd hebben.

Liefde kan veel doen maar ieder moet zijn deel doen. Op deze manier kan je voorkomen dat de relatie verzuurt als gevolg van de sleur, van de dagelijkse verschillen of van de problemen die kunnen optreden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.