5 tips voor een beter seksleven

Als je een beter seksleven wilt, zijn hier enkele tips die je daarbij kunnen helpen.
5 tips voor een beter seksleven

Laatste update: 27 april, 2019

Seks. Het is soms moeilijk om er over te praten. Bovendien zweven er soms meer mythen dan waarheden rond over het onderwerp, die gevoed worden door schaamte en verlegenheid. In dit artikel zullen we een aantal tips geven voor een beter seksleven.

Wat er in de slaapkamer gebeurt, moet in de slaapkamer blijven, uit respect voor de andere persoon. Een positief seksleven komt meestal voort uit plezier en discretie.

Hier geven we je enkele tips voor een beter seksleven.

1. Maak gebruik van de kracht van voedsel, voor een beter seksleven

Je dieet is hier een zeer belangrijk aspect. Als je een voedingspatroon volgt met bepaalde voedingsmiddelen, ben je verzekerd van een goed seksleven.

 • Chocolade is er een van. Waarom? De cacao die erin zit verbetert je humeur, omdat het endorfines aanmaakt. Het is ook een klassiek cadeau voor die ene speciale persoon, dus het heeft een dubbele taak.
 • Een andere is knoflook. Hier is een tip: poets je tanden na het eten ervan. Het wordt beschouwd als een stimulerend voedsel, omdat het veel vitamine B en C bevat, dus het is goed om het dagelijks in kleine hoeveelheden te eten.
 • Oesters fungeren ook als een afrodisiacum. Als het gaat om zeevruchten en het onderwerp van seks, dan zijn oesters beroemd. Het zink erin verbetert de productie van testosteron.
 • Komkommers zijn misschien niet je favoriete voedsel, maar je kunt niet ontkennen hoeveel het hier te bieden heeft. Ze verhogen de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen, wat natuurlijk erg belangrijk is.
 • En als je energie nodig hebt, dan is avocado iets voor jou. Het biedt vitamine D en E, evenals uithoudingsvermogen voor iedereen die het eet.

2. Gebruik romantiek en alles wat het te bieden heeft

Een stelletje in bed
Als het geen onenightstand is, kan seks in een relatie een beetje routinematig worden of zelfs saai zijn. Het voorspel kan echter een groot verschil maken als je tekenen begint te zien van een sleur.

Hier zijn romantiek en seks gescheiden en terwijl ze verwant zijn, gaan ze niet altijd samen.

In dit geval adviseren we om op te letten en informatie te verzamelen over wat de ander leuk zal vinden en wat hun plezier vergroot, zodat de seksuele dynamiek beter zal zijn. Als je de ander beter leert kennen, kun je een nog betere band opbouwen. Hierdoor zal je een beter seksleven krijgen.

3. Geniet ervan en maak je geen zorgen over de tijd

Een van de grootste frustraties in een relatie is hoe lang ‘de daad’ duurt. Maar er is geen reden om je zorgen te maken, het zit allemaal in je hoofd. De site Medical Daily publiceerde een studie die zegt dat het allemaal vrij relatief is.

Uit de studie bleek dat de duur van de daad gemiddeld minder dan zes minuten bedroeg. Plus, volgens een onderzoek van Penn State University Erie, past dat binnen een bereik dat als prima wordt beschouwd.

4. Omhels verrassingen!

Man en vrouw stoeien op bed
Van het script afwijken hoeft geen slechte zaak te zijn. Soms is het veel leuker als je een beetje improviseert. Een rollenspel, het dragen van kostuums – dat soort dingen kan als onderdeel van je intieme tijd het plezier vergroten.

Wanneer je experimenteert, zal alles na verloop van tijd met vallen en opstaan worden opgelost. Vervolgens kun je dingen toevoegen die eerst geen deel uitmaakte van je norm, andere manieren uitproberen en openstaan voor andere opties in de relatie.

Je geest openstellen voor nieuwe posities kan uiteindelijk voor beide betrokkenen meer plezier betekenen. Gebruik je verbeelding. Nodig je partner uit om seks te hebben, niet alleen in de slaapkamer, maar ook op andere plaatsen… misschien zelfs in ‘verboden’ gebieden!

5. Vergeet de kleine dingen op het eind niet

Er zijn bepaalde normen die we hebben aan het einde van een seksuele ontmoeting.

We moeten voorzichtig zijn om sommige fouten niet te maken. Bijvoorbeeld, dank je wel zeggen na een orgasme. Het is niet zo dat ze je een dienst aanbieden.

Een andere grote ‘nee’ is om openlijk te praten over vroegere partners. Het is ongemakkelijk en je moet het gewoon bij jezelf houden. Wees niet respectloos naar de persoon die bij je in bed ligt.

6. Beweging

Man en vrouw doen stretch oefeningen
Met seks verbrandt je ongeveer 80 calorieën per half uur.

Een onderzoek in de New England Journal of Medicine  heeft dat onderzocht. Hiermee komt een einde aan het populaire geloof dat het 300 calorieën zou zijn. Niet dat 80 geen bemoedigend aantal is, maar alleen om het idee uit de wereld te helpen.

Stop niet met naar de te sportschool gaan, omdat seks geen vervanging is voor lichaamsbeweging. Helaas zorgt het er niet voor dat je eruit gaat zien als een fitnessmodel, maar het zal je wel helpen om een paar extra calorieën te verbranden! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine368(5), 446-454.
 • Afoakwa, E. O. (2008). Cocoa and chocolate consumption–Are there aphrodisiac and other benefits for human health?.
 • Guohua, H., Yanhua, L., Rengang, M., Dongzhi, W., Zhengzhi, M., & Hua, Z. (2009). Aphrodisiac properties of Allium tuberosum seeds extract. Journal of ethnopharmacology, 122(3), 579-582.
 • Ridzwan, B. H., Hanani, M., Norshuhadaa, M. S., Hanis, Z. F., & Aileen, T. S. H. (2013). Screening for aphrodisiac property in local oyster of Crassostrea iredalei. World Applied Sciences Journal, 26(12), 1546-1551.
 • How Long Should Sex Last, Really?. (2016). Retrieved 3 March 2020, from https://www.medicaldaily.com/how-long-does-sex-last-average-time-penis-shape-381025
 • Frappier, J., Toupin, I., Levy, J. J., Aubertin-Leheudre, M., & Karelis, A. D. (2013). Energy expenditure during sexual activity in young healthy couples. PLoS one, 8(10), e79342-e79342.
 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine, 368(5), 446-454.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.