5 trucjes om je seksueel verlangen te vergroten

27 april 2019
Als iemand geen seksueel verlangen heeft, dan moet dit absoluut niet te licht worden opgevat. Seks maakt namelijk deel uit van het leven en het is belangrijk om er plezier aan te beleven. 

Heb je wel eens gehoord van seksuele emoties? Nou, ze maken deel uit van het dagelijks leven. Het vergroten van je seksueel verlangen vereist het volgende: verlangen, aantrekkingskracht en liefde.

Het is duidelijk dat elk zijn eigen betekenis heeft, maar als het gaat om seksuele kwesties dan zijn ze met elkaar verenigd.

Laten we eens afzonderlijk op ze ingaan:

 • Verlangen: verlangen is hetgeen je ertoe aanzet om seksueel contact op te zoeken. Het is niet alleen psychologisch. Het neemt namelijk toe na de adolescentie en wanneer er hormonale veranderingen optreden.
 • Aantrekkingskracht: als je eenmaal een verlangen hebt naar seks, gebeurt er iets dat je op een onverklaarbare manier aantrekt tot een bepaalde persoon.
 • Liefde: dit is de fase waarin alle aspecten samenkomen. Je gaat van iemand houden wanneer je naar diegene verlangt en je je tot hem of haar aangetrokken voelt.

Ideaal gezien zou dit iemand zijn die aan jouw behoeften voldoet.

Wat is seksueel verlangen?

Seksueel verlangen kan ook wel worden gezien als de motor van seksualiteit. Op zijn eenvoudigst gezegd is het de wens om seksueel contact te hebben met een ander persoon.

Een fout die veel mensen echter maken is om seksueel verlangen gelijk te stellen aan opwinding. Dit laatste is een fysiologische reactie. Dit houdt in dat je kunt merken als je opgewonden bent als je een erectie hebt of vochtig bent.

Verlangen daarentegen is gewoon de kracht die je ertoe aanzet om op zoek te gaan naar genot. In sommige gevallen kan het zo zijn dat er wel sprake is van verlangen, maar dat de lichamelijke opwinding om de een of andere reden wordt geblokkeerd.

Waarom ben ik niet in staat om lichamelijk opgewonden te raken?

Twee mensen die met elkaar liggen te vrijen

In sommige gevallen kan het zo zijn dat onze gedachten ons geen rust gunnen. Het volgende kan gebeuren:

 • Angst: je wilt jezelf niet voor schut zetten of je bent bang voor afwijzing omdat je onzeker bent over je lichaam.
 • Zorgen: je maakt je zorgen over wat er zal gebeuren, waardoor je jezelf niet gewoon kunt laten gaan. Leer te ontspannen!
 • Stress: dit is de vijand van alle menselijke activiteiten. Natuurlijk kan stress ons ook op seksueel vlak belemmeren.
 • Oordeel: dit is moeilijker om af te leren dan om aan te leren. Onze samenleving zit vol met taboeonderwerpen waardoor je je schuldig voelt over bepaalde dingen. Leer jezelf hiervan te bevrijden!
 • Communicatie: dit element is essentieel voor een gezonde relatie. Het is de enige manier om uit te drukken wat je echt lekker en leuk vindt.
 • Passie: in dit geval hebben we het niet alleen over lust. Ook een negatieve houding ten opzichte van het leven zorgt ervoor dat je niet vrijuit kunt genieten van je seksualiteit.
 • Onwetendheid: er is niets beter dan te ontdekken waar het menselijk lichaam allemaal toe in staat is. Soms ben je misschien ergens bang voor, maar als je jezelf beter informeert kan niets je nog verrassen.
 • Medicijnen: bepaalde medicijnen, zoals antidepressiva of bloeddrukmedicatie, kunnen als bijwerking een verminderd libido hebben.

Bestaat er een oplossing voor een gebrek aan seksueel verlangen?

Gelukkig is het mogelijk om je seksueel verlangen te vergroten, of je nu een man of een vrouw bent.

Seks zit in ons DNA, soms is er echter iets meer moeite voor nodig om het probleem te overwinnen. Besteed daarom aandacht aan de volgende trucjes.

1. Lichamelijk contact

Afstand tussen jou en je partner kan beginnen met een eenvoudige pauze. Misschien willen jullie allebei een beetje tijd voor jezelf nemen, maar jullie zeggen niets: jullie nemen gewoon afstand.

Dit zorgt er echter voor dat het lichamelijk contact geheel verdwijnt. De liefkozingen, knuffels en kusjes worden vergeten.

Zolang deze niet terugkeren, zal ook de seks op zich laten wachten.

2. Deins niet terug voor erotische spelletjes

Twee mensen die met elkaar liggen te vrijen

Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om samen een ​​bevredigende nacht te hebben. Het gaat er niet alleen om dat je erotische spelletjes speelt of fetisjen uitprobeert die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt.

De sleutel is om te vragen om wat je wilt en om tegelijkertijd natuurlijk ook de wensen van je partner te respecteren.

3. Doorbreek je routine

Wanneer was de laatste keer dat je je routine doorbrak? We raken zo gewend aan ons snelle tempo en het voortdurend naleven van de regels en onze schema’s dat ons seksleven eronder begint te lijden en saai wordt.

Als je het hele riedeltje met je ogen dicht zou moeten uitvoeren dan zou het je nog lukken ook.

Daarom kan het bijvoorbeeld helpen om van ruimte te veranderen en aan elke ervaring een leuke kleine nuance toe te voegen.

4. Zeg stimulerende dingen

Twee mensen die met elkaar liggen te vrijen

In dit geval is het belangrijk om je eigen waarden en tradities alsook die van je partner te onthouden, om te voorkomen dat iemand gekwetst wordt. Sekspraat bestaat niet alleen uit grove dingen. Jullie moeten elkaar leren kennen als stel en zien hoe ver jullie kunnen gaan.

5. Houd van jezelf

Niet iedereen is moedig genoeg om zichzelf lief te hebben en te accepteren. De bovenstaande trucjes zijn allemaal nutteloos als je niet van jezelf houdt. Een zelfverzekerd en gelukkig persoon zal altijd begeerlijk zijn en zal niet verlegen zijn in bed.

Het is tijd om jezelf letterlijk van top tot teen te leren kennen. Kijk naar je emoties en je lichaam. Wat wil je? Is er iets dat je niet leuk vindt?

Probeer een positieve en energieke houding te behouden, maar blijf tegelijkertijd voor dingen openstaan.

Vergeet niet dat er geen grenzen zijn in de slaapkamer, totdat een van jullie het er niet mee eens is.

Natuurlijk is het ook belangrijk om voor je gezondheid te zorgen. Het gaat er niet alleen om dat je een uitgebalanceerd dieet aanhoudt, maar ook dat je aan lichaamsbeweging doet.

Verzorg je uiterlijk! Dit is namelijk een manier om aan je partner te laten zien hoeveel je van jezelf houdt en ook om zijn of haar fantasie te laten ontwaken.