Zes adviezen voor seks in het water

Het testen van erotische gedachten is onderdeel van je seksualiteit. Er is een dunne grens tussen realiteit en verbeelding. Het doel hiervan is om plezier en voldoening te krijgen.
Zes adviezen voor seks in het water

Laatste update: 03 mei, 2023

Er zijn er maar weinig die durven te experimenteren met seks, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn, omdat ze vooroordelen hebben, of gewoon omdat ze het onderwerp niet kennen. Kun je bijvoorbeeld seks in het water hebben? Dit is ongetwijfeld een van de fantasieën die veel mannen en vrouwen hebben.

Stel je de scene voor: het zonlicht en jezelf onderdompelen in water zijn verleidelijke elementen.

Voordat je echter staat te springen voor een romantische omhelzing, is het belangrijk om een paar adviezen op te volgen om risico’s te verminderen.

1. Wees voorzichtig in het openbaar

Het is duidelijk dat zwembaden chloor bevatten. Maar dit betekent niet dat er geen ziektekiemen zijn in de zwembaden.

Het probleem ligt niet de chemicaliën die worden gebruikt om het water schoon te maken. Wat schade veroorzaakt zijn de bacteriën die mensen zelf meenemen.

Met andere woorden, de stoffen die in je haarproducten, zonnebrandcrème, make-up en natuurlijk de chemicaliën in de urine zitten.

Het beste is om je neus te gebruiken. Als je iets sterk ruikt laat het idee dan los. De kans op infectie door deeltjes in het water is laag. Maar het is het beste om drukke gebieden te vermijden.

2. Water is geen glijmiddel

Water is geen glijmiddel

Wij associëren water direct met vochtregulering. Maar in werkelijkheid helpt het niet om de vagina vochtig te houden.

De reden? Als je in het water komt, komt het diep in je vagina. Met andere woorden, het spoelt de afscheiding weg. Hierdoor wordt het gebied juist droog.

Daardoor raakt het gebied makkelijk geïrriteerd door chloor of zout water. Vooral chloor is een bijtend middel dat je pH-waarde verandert. Het is daarom goed mogelijk dat je een vaginale infectie of vaginose krijgt van seks in het water.

Het is dus belangrijk om een glijmiddel te gebruiken.

3. Kun je een condoom gebruiken?

Eerlijk gezegd zijn er niet veel studies die onderzoek doen naar het gebruik van geboortebeperking onder water. Maar als er geen hoog zoutgehalte in het water zit, kun je ze gebruiken.

Dit betekent dat er geen nadelige effecten op het materiaal zal optreden. Maar het chloor kan het wel beschadigen. Ook is het mogelijk dat er olie of andere chemische resten in het water aanwezig zijn.

Houd er rekening mee dat de afwezigheid van een glijmiddel droogte en wrijving veroorzaakt. Hierdoor kan een condoom scheuren. Gebruik een glijmiddel op siliconenbasis.

Zoals we al zeiden, veroorzaakt de olie schade en verdwijnen de op water gebaseerde soorten.

Je moet er wel aan denken dat jet het condoom omdoet voordat je in het water gaat. En je moet een volledige erectie hebben. Als je hem in het water om doet, kan hij scheuren.

Ook moet je het condoom af doen voordat je erectie verdwijnt, zodat hij niet in de vagina blijft zitten.

4. Is het mogelijk om zwanger te worden van seks in het water?

Zwanger worden door seks in het water

Er is een duidelijke kans om zwanger te worden als je seks in het water hebt zonder bescherming. Het is hetzelfde als in een bed.

Het idee dat het spoelen van de vagina met een beetje water het sperma wegspoelt klopt niet.

Echter, het idee dat je zwanger kunt worden door in een zwembad te stappen waarin een man is klaargekomen is gewoon een mythe.

Het vereist lichamelijk contact en een directe ejaculatie om zwanger te worden. Dit betekent dat het praktisch onmogelijk is. Er is ook nog de beweging nodig om het sperma in de vagina te krijgen.

Dit houdt niet eens rekening met het feit dat spermazaadjes niet buiten het menselijk lichaam kunnen leven. Ze kunnen niet in de open lucht leven. Dat geldt zowel bij lage als hoge temperaturen.

5. Seksueel overgedragen aandoeningen?

Dit is ook een van de redenen waarom het belangrijk is om een condoom te gebruiken, ook al is het moeilijker.

De mogelijkheid om een soa te krijgen is in het water hetzelfde als op het land. Ondanks het feit dat bepaalde ontsmettingsmiddelen zich van bacteriën ontdoen, zullen ze het risico niet verminderen om ze over te dragen.

6. Gebroken botten?

Gebroken botten

Het lijkt misschien een beetje raar, maar als je bepaalde seksuele posities in het water gebruikt, is het beter om ze voorzichtig te doen.

De dichtheid maakt het makkelijk om je evenwicht te verliezen. Dus, houd je passie onder controle, of je zou kunnen eindigen met snijwonden, of in ernstige gevallen, gebroken botten.

Denk jij dat je seks in het water zou kunnen hebben? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.