5 relaties die je romantische relatie ruïneren

Als onze relatie gebaseerd is op communicatie en respect, zouden deze factoren geen invloed moeten hebben. Toch is het een goed idee om je bewust te zijn van mogelijke probleemgebieden.
5 relaties die je romantische relatie ruïneren

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Soms hebben we te maken met bagage van eerdere relaties. Exen die nog steeds verliefd op ons zijn kunnen voor problemen zorgen. Of het zijn mensen die belangrijk voor ons zijn die je aandacht en tijd opeisen. Houd in gedachten dat dit je romantische relatie kan ruïneren. Dit geldt zelfs als je een perfecte match bent met je soulmate.

Het vinden van een relatie waarbij je je geliefd en gewaardeerd voelt is een van de beste dingen die je in het leven kunnen overkomen. Maar denk eraan dat communicatie altijd voor problemen kan zorgen en dat je extra aandacht moet besteden aan het soort relaties die je romantische relatie kunnen ruïneren

5 relaties die je romantische relatie ruïneren

1. Schoonmoeders

Het idee dat moeders zich altijd in je relatie mengen is heel populair. In sommige gevallen kan het moeilijk zijn. Het is vooral lastig als je problemen hebt met je ouders. Aan de ene kant is de relatie belangrijk voor jou en je partner. Aan de andere kant zal je moeder altijd belangrijk zijn in je leven.

In dit geval kun je het beste geduld hebben. Denk eraan hoe jij je zult voelen als je kinderen relaties aangaan.

Het is een goed idee om een goede relatie te ontwikkelen met de moeder van je partner. Als je dit doet, moet je ook je grenzen stellen. Sommige schoonmoeders zijn gecompliceerder dan anderen. Als ze dit zijn, is het belangrijk om geduld te hebben.

2. Vrienden van het werk

Collega's

Een belangrijke zaak die we vaak zien, is dat je collega’s altijd de beste versie van je te zien krijgen. Je moet altijd een goede houding hebben op je werk. Dat is de kant van jou die ze zien. Je steunt elkaar en soms hebben jullie zelfs etentjes.

Het is normaal dat je je thuis anders gedraagt dan op je werk. Deze omschakeling kan je goed raken. Je begint te denken aan alle klusjes die je thuis nog moet doen en je partner is misschien niet in een goede bui…

Het is belangrijk dat je niet te veel over je collega’s praat thuis. Je zou ook niet zonder je partner met ze uit moeten gaan.

Om eerlijk te zijn, is jaloezie een delicaat onderwerp. Het is goed mogelijk dat je partner zich geen zorgen maakt als je met vrienden uitgaat, maar het is altijd goed om dingen in perspectief te zien. Vraag jezelf af hoe jij je zou voelen als hij of zij altijd uitging met dezelfde persoon van het andere geslacht?

3. Beste vrienden

Je kunt het niet ontkennen: dit is een probleem voor iedereen. We zijn allemaal jaloers op de beste vriend van onze partner. En je partner voelt zich waarschijnlijk hetzelfde. Ze praten tenslotte veel vrijer met hun beste vriend dan met jou.

Je kunt op zo’n moment veel twijfels hebben. Je kunt je zelfs zorgen maken dat die vriendschap je romantische relatie zal ruïneren. Er kan zelfs een moment aanbreken waarop je het gevoel hebt dat er iets mis is.

Het belangrijkste is dat je goed blijft communiceren met je partner. Laat hem of haar weten dat dit moeilijk voor je is. Je moet ook laten weten dat je geen gespannen situatie wilt creëren. Je partner zou moeten weten hoe hij of zij de juiste grenzen kan stellen om verdere problemen te voorkomen.

En denk eraan, je partner voelt zich waarschijnlijk net zo. Geef hem of haar tijd en wat ruimte.

4. Huisdieren

Het kan vreemd klinken, maar de relatie met je huisdier kan invloed hebben op je relatie. Dit is meestal alleen het geval als je maar één huisdier hebt. Je geeft je huisdier onvoorwaardelijke liefde, maar deze liefde is niet hetzelfde als de liefde binnen een liefdesrelatie of huwelijk.

Soms vindt je partner het leuker om met je huisdier te spelen dan om de problemen van het leven onder ogen te zien. Er zijn een paar tekenen om op te letten. Als je hond veel ruimte inneemt in bed, zou je hier ook over na moeten denken. Let er ook op dat je je huisdier niet meer liefde geeft dan je partner.

5. Personal trainers

Als je aan fitness doet, komen er allerlei hormonen vrij, waaronder endorfine. Hierdoor voelen we ons goed en gelukkig. De sportschool is daarom een geweldige plaats om een partner te ontmoeten. Behalve natuurlijk als je er al een hebt.

Je partner kan zich jaloers voelen als je veel met je trainer praat. Hierdoor kan hij of zij allerlei verkeerde gedachten krijgen. Als je een gezonde relatie wilt hebben, moet je het volgende in gedachten houden: je moet duidelijk maken dat je een professionele relatie hebt. 

We zullen niet voorstellen dat je een andere trainer neemt. Uiteindelijk is vertrouwen belangrijk in een relatie. Je zou kunnen overwegen om je partner uit te nodigen om mee te doen. Als hij of zij dit doet, zullen hij of zij zelf zien dat je trainer iedereen gelijk behandelt.

Grenzen en vertrouwen: de sleutel tot een succesvolle relatie

Als je je leven deelt met een andere persoon, maakt deze persoon deel uit van je familie. Je moet er zeker van zijn dat je tijd voor hem of haar hebt.

We weten dat werk, kinderen en andere taken belangrijk zijn, maar denk eraan, jullie delen je leven. Als je met hem of haar trouwt, denk er dan aan dat het je partner is voor het leven. Zorg dat die andere relaties je romantische relatie niet ruïneren.

Het is noodzakelijk dat je grenzen stelt, communiceert en elkaar vertrouwt. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Fernando Maureira Cid, “LOS CUATRO COMPONENTES DE LA RELACIÓN DE PAREJA”, Revista Electrónica de Psicología Iztacala. 14, (1), 2011
  • Gema Lendoiro, “Suegra y nuera, un clásico en las (malas) relaciones familiares”, artículo en La Razón, 2018
  • “Celos”, Artículo en wikipedia
  • VAN SOMMERS, Peter Los celos. Reconocerlos Comprenderlos Asumirlos Editorial Paidós, 1989 – 254 páginas pág 103

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.