Je relatie nieuw leven inblazen: drie tips

27 april 2019
Misschien voel jij je wel goed in je comfortzone, maar er is niets slechter voor de seksdrive dan routine en eentonigheid. Het is dan ook belangrijk dat we leren om innovatief te zijn.

In een relatie worden we met allerlei soorten problemen geconfronteerd. Een van deze obstakels is het opnieuw aanwakkeren van het vuur dat ooit eens zo hard brandde, maar nu is gedoofd. Misschien denk je dat jullie het nooit meer zullen terugkrijgen, maar maak je geen zorgen. Je relatie nieuw leven inblazen is altijd mogelijk.

 • We doen het niet meer zo vaak als vroeger.”
 • “In het begin gebeurde dit nooit.”
 • “Misschien wil hij me niet meer?”
 • “Ik denk niet dat hij nog zo opgewonden van me raakt als toen.”

Dit zijn allemaal klachten en vragen waar ontzettend veel mensen mee rondlopen.

Al deze klachten komen ergens vandaan. Routine, verplichtingen, kinderen en gewoon het leven… het zijn smoesjes geworden om geen moeite meer te doen om het vuur brandende te houden, ervan uitgaande dat het er altijd zal zijn, zelfs als het wordt verwaarloosd.

Dit is waarom wij je vandaag drie tips geven waar je geen smoesjes voor hebt. Het zijn stappen die je moet nemen om het vuur weer terug te krijgen en je relatie te verbeteren. Dus, wil jij echt je relatie nieuw leven inblazen? Lees dan verder.

1. Je relatie nieuw leven inblazen: leer jezelf beter kennen (zelfontdekking)

Ontdek waar je van houdt

Veel mensen denken dat ze zichzelf kennen terwijl dit eigenlijk niet zo is. Je ziet dit wanneer je een relatie hebt en je niet weet hoe je het vuur terug moet krijgen.

 • Waar word ik opgewonden van?
 • Wat windt mij op?
 • Heeft een eerdere seksuele relatie zijn sporen op mij nagelaten?
 • Wil ik iets nieuws proberen, maar schaam ik me?

Al deze vragen moeten eerlijk worden beantwoord, want daarmee krijg je een eerste aanzet voor de volgende stap.

Je wil je relatie nieuw leven inblazen, maar als je niet weet wat je wilt waar moet je dan beginnen? Of hoe kun je je partner dan vertellen waar je van houdt?

Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om na te denken, om je angsten, valse overtuigingen en andere gedachten die je relatie schaden en ervoor zorgen dat je geen seks hebt met je partner naast je neer te leggen.

Ontdek:
Alles geven in een relatie: de psychologische kosten

2. Praat met je partner

Stel communiceert in bed

Zodra je die eerste stap gezet hebt en nu je weet waar je van houdt, is het tijd om er openlijk over te praten met je partner. Geen geheimen, geen schaamte, geen grenzen.

Want zeg nu zelf, het is toch gek dat we die ander dusdanig vertrouwen dat we wel naakt durven te zijn naast hem en intiem met hem durven te zijn, maar ons vervolgens schamen om hem te vertellen:

 • waar we van houden
 • waar hij ons moet aanraken
 • wat hij kan doen om ons in de stemming te brengen

Een relatie vereist vertrouwen in alle aspecten en dat betekent ook op het gebied van seks. Je kunt niet van de ander verwachten dat hij je gedachten leest, want dat gaat niet gebeuren.

Dus, spreek duidelijk uit wat je wilt. Je relatie nieuw leven inblazen en het vuur weer terugkrijgen kan alleen als je eerlijk bent.

Waar hou je van? Is er iets dat je wilt proberen? Wat vind je niet leuk en wil je veranderen?

3. Kom in actie!

Stel in bed

Natuurlijk zijn de eerste twee tips ontzettend belangrijk, maar ze zullen pas echt iets doen als we ze ook omzetten in actie. Dat wil zeggen, als we actief proberen om die vonk weer terug te krijgen.

Dit is het leuke gedeelte. Het betekent dat je uit je comfortzone komt en je op onbekend terrein waagt om je seksleven weer op weg te helpen.

Weet je nog hoe nerveus je was aan het begin van je relatie? Die seksuele spanning die het soms overnam? Nou, je kunt dit allemaal weer terugkrijgen, zolang beide partners dat willen.

Het spannende van niet weten wat er deze keer kan gebeuren of dromen over wat er zou kunnen gebeuren. Het voedt allemaal dat vuur. Het zorgt ervoor dat je weer naar je partner verlangt en weer op deze manier bij hem wilt zijn.

Voordat je gaat, lees:
Gewoonten voor een gelukkige relatie

Het zal echt wel wat moeite kosten om uit je fijne comfortzone te komen en je moet het ook echt wel willen. Misschien heb je het gevoel alsof bovenstaande tips voor jou niets zullen doen.

Het zijn echter middelen om je te helpen die comfortzone te doorbreken.

Geef het niet zomaar op. De meeste relaties kennen perioden waarin het vuur dooft en de zin in seks verdwenen is.

Maar jij gaat dit vandaag veranderen, vandaag ga jij je relatie nieuw leven inblazen, want dit is het moment om die vonk weer terug te krijgen.