6 sleutels voor het vinden van je soulmate

Voordat je je soulmate vindt, moet je eerst jezelf vinden. Je moet jezelf kennen en liefhebben om je aan degene die je leven verrijkt te kunnen verbinden.
6 sleutels voor het vinden van je soulmate

Laatste update: 15 juli, 2018

Je soulmate vinden is geen magie, noch is het een kwestie van wachten tot het lot de juiste kans in je schoot werpt.

Het vinden van de juiste persoon, bij wie alle emotionele, psychologische en zelfs spirituele aspecten in harmonie zijn, gebeurt niet vanzelf. Het vereist allereerst dat we ons innerlijk op orde hebben.

Het is onmogelijk een emotionele partner te vinden die onze levensstijl, waarden en principes omarmt als we niet eerst hebben bepaald wat we willen, wie we zijn en wat ons definieert. 

Zoals je misschien wel eens hebt horen zeggen: ‘we worden aangetrokken tot onszelf’. Om deze reden is het allereerst belangrijk dat we magisch voor onszelf zijn. We dienen volwassen, zelfverzekerd en gewaardeerd te zijn, en op een authentieke manier het beste van onszelf te kunnen geven.

As je aan de onderstaande punten werkt kan het vinden van een soulmate makkelijker zijn dan je denkt. We zijn er van overtuigd dat ze behulpzaam en inspirerend voor je zullen zijn.

1. Houd je prioriteiten helder

Hoe vind je je soulmate?

Veel van ons hebben verschillende hoofdstukken van ons leven achter de rug. Onze bagage zit vol met emotionele verhalen, goede tijden, zelfs wat liefdesverhalen.

Maar heb je wel echt geleerd van deze ervaringen? Alles wat je in het verleden hebt meegemaakt zou je als een levensles moeten beschouwen. Alleen op deze manier kun je jezelf beter leren kennen en verhelderen wat je wilt en wat niet.

We moeten onze prioriteiten op orde hebben om zowel onze levensomstandigheden als de mensen die ons pad kruisen helder te kunnen zien. Het doet ons geen goed om dezelfde fouten te maken of de misplaatste patronen van gisteren te herhalen.

2. Geniet van je reis, je leven en jezelf

Raak niet geobsedeerd door de zoektocht naar je soulmate: laat je soulmate jou vinden. Laat de liefde je tegen het lijf lopen, en geniet in de tussentijd van het leven, jezelf en wat er om je heen is.

Soms zijn we zo bezig met onze doelen dat we iets essentieels vergeten. Het is belangrijk om te vertragen, te genieten van het moment en je te verwonderen in het hier en nu. Dit is waar prachtige dingen en bijzondere toevalligheden gebeuren.

De mensen die van hun reis kunnen genieten en zichzelf volledig kunnen liefhebben komen erachter hoeveel dit leven waard is. Tegelijkertijd worden ze veel ontvankelijker voor hun omgeving.

3. Wees emotioneel volwassen

Ga niet op zoek naar iemand die je eenzaamheid wegneemt, je oude wonden heelt of het gat van een vorige relatie opvult.

Zoek ook niet het onmogelijke en voed je verwachtingen van romantische liefde niet: ga op zoek naar volwassen liefde, naar een moedige relatie.

  • Het is zeer behulpzaam voor je om heldere prioriteiten te hebben over wat je wel en niet opnieuw wilt meemaken of ondergaan.
  • Het is echter ook essentieel om emotioneel volwassen te zijn als je je soulmate wilt vinden.

Ben je op zoek naar iemand die verantwoordelijk, empathisch, en vertrouwd is? Iemand die weet hoe te luisteren, te delen zonder afhankelijk te zijn en lief te hebben zonder te controleren?  Onthoud dan het volgende: begin zelf met het oefenen van deze kwaliteiten. 

4. Vind je eigen ziel voordat je je soulmate vindt

Je eigen ziel vinden voordat je je soulmate zoekt

Hoe vind je je eigen ziel? Als we verder kijken dan de metafoor zien we een onbetwistbaar feit: niemand kan iemand anders iets geven zonder zichzelf eerst te kennen.

In tegendeel, als we niet weten wie we zijn, wat ons dwars zit, wat pijn doet of wat onze echte behoeften zijn, is het makkelijk om afhankelijk te worden van de ander.

We moeten nooit het belang van zelfkennis onderschatten. We dienen te weten waar onze grenzen liggen, wat onze waarden zijn en wat onze zwakke en sterke eigenschappen zijn.

5. Luister naar je intuïtie

Men zegt dat intuïtie de stem van ons hart is, maar in werkelijkheid is ze veel meer dan dat.

Je intuïtie, zoals je onderbuikgevoel, is een reflectie van je onderbewuste.

In je onderbewuste vind je je ware aard, je herinneringen, en je persoonlijkheid. Bovendien ligt er alles wat ervoor nodig is om ter plekke een snel antwoord te geven.

Dus, als je oog in oog staat met die ene speciale persoon zal je intuïtie je dat laten weten. Heb vertrouwen en leer naar je zesde zintuig te luisteren.

6. Groei naar je ‘soulmate’ toe en wees ontvankelijk

Kan iemand echt onze soulmate zijn? Is het oké om dit te geloven?

Er is niet mis met deze overtuiging, zolang als we een aantal dingen goed in ons achterhoofd houden:

  • Onze soulmate is niet iemand die al onze interesses deelt. Een soulmate is geen ‘kopie’ van een persoon, noch een wederhelft.
  • Een soulmate is iemand met wie we ons verbonden voelen… en er is niets magischer dan deze verbinding.
  • Verbinding betekent dat, ondanks de verschillen, we elkaar begrijpen en verrijken.
  • Het betekent dat we ‘één’ zijn, gevormd uit ‘twee’ delen. We behouden altijd onze eigen individualiteit maar zijn op dezelfde reis. We werken als het ware aan hetzelfde project.
Groei naar je soulmate toe

Ten slotte kijken we nog even verder dan de romantiek en symboliek van het woord ‘soulmate’. Er is een reeks van emotionele en psychologische processen die duidelijk aanwijzen wat de meesten zoeken in de perfecte partner.

Het is de persoon met wie we altijd hand in hand ons levenspad bewandelen. Degene bij wie we weten dat we geliefd zijn. Het is de persoon die we net zoveel vertrouwen als onszelf.

Uitgelichte afbeelding met dank aan © wikiHow.com  


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.