Ik ben niet gelukkig in mijn relatie. Wat moet ik doen?

· 2 december 2017
Het kan moeilijk zijn, maar als je denkt: “Ik ben niet gelukkig in mijn relatie”, stel jezelf dan eens wat vragen om te zien of het wel de moeite waard is om door te gaan.

Soms denken we: “Ik ben niet gelukkig in mijn relatie”, terwijl  we moeten zien uit te vinden wat we verkeerd doen in deze ongelukkige relatie.

Misschien zijn we vergeten dat relaties inspanning kosten. Liefde is gewoon niet genoeg om door te gaan. Relaties hebben veel inspanning en werk nodig. Ongelukkig zijn komt soms voor als je een relatie hebt. In plaats van boos te worden of in paniek raken, sta dan even stil en kijk naar wat er echt aan de hand is.

Bekijk dit eens: Wat te doen als je gedesillusioneerd bent geraakt met je partner?

De echte reden waarom ik niet gelukkig in mijn relatie ben

Koppel is niet gelukkig in hun relatie

Er zijn veel redenen waarom je misschien niet gelukkig in je relatie bent. Misschien is de passie weg. Misschien was er sprake van vreemdgaan. Of misschien was het die woordenwisseling waardoor je je niet gerespecteerd voelde.

Er zijn echter enkele redenen waar je misschien niet op let. Dit kan zijn omdat ze veel dieper gaan en een grondigere analyse vereisen. Laten we er een paar bekijken.

1. Je geeft niet toe dat je wrok koestert

Als hij ontrouw is geweest, heb je hem misschien vergeven, maar vanbinnen misleid je jezelf. Je hebt hem niet volledig vergeven; er is nog steeds wrok.

Dit is misschien de reden waarom je denkt: ik ben niet gelukkig in mijn relatie. Dus wat je moet doen, is accepteren dat dit is wat je voelt. Ben jij boos? Baal je van wat er is gebeurd? Je hoeft jezelf niet te bedriegen. Het is beter om je gevoelens te accepteren.

Wil je hier meer over weten? Lees dan: Vijf stappen om te vergeven en vergeten

2. Je wilt niet toegeven dat je het conflict niet goed aanpakt

Ruziënd stel

Er zijn altijd verschillen in relaties die leiden tot discussies en conflicten. Het hoeft echter geen probleem te zijn zolang je weet hoe je er op de juiste manier mee moet omgaan.

Luister je naar de ander? Of moet je altijd gelijk hebben? Gooi je zijn verleden steeds weer voor zijn voeten? Dit alles zou een reden kunnen zijn waarom je denkt: ik ben niet gelukkig in mijn relatie.

Leren om assertief te zijn, is belangrijk in een relatie. Je moet echter altijd de ander respecteren wanneer je je mening geeft over iets. Dat geldt ook wanneer je probeert om iets op te lossen. Het belangrijkste is dat er uiteindelijk een akkoord wordt bereikt tussen beide partijen.

Je moet er nooit ‘over slapen’.  Los het probleem zo snel mogelijk op en stel het gesprek dan ook niet uit. Op deze manier kun je het conflict naar het verleden verwijzen en wordt je relatie daadwerkelijk sterker.

3. De passie is opgedroogd

Soms vergeten we hoe belangrijk seks is en dat het de gezondheid van onze relatie beïnvloedt. Er zijn echter momenten dat de passie opdroogt en we niet weten waarom. Dat is het moment om eens te kijken naar hoe communicatie in jouw relatie verloopt. Uit je wel wat je wilt? Kun je van seks genieten of zie je het als een verplichting? Neem je er de tijd voor of geef je andere dingen de prioriteit?

Passie moet ook worden gecultiveerd. Elkaar niet aanraken, geen genegenheid tonen, de ander niet langer laten weten dat je om hem geeft … dit alles kan passie doen verdwijnen.

Als je niet weet hoe je het probleem zelf kunt oplossen, kan het zeer positief zijn als je hulp inschakelt. Je kunt bijvoorbeeld een counsellor of sekstherapeut raadplegen. Dat kan enorm goed helpen.

Lees dit artikel ook: 5 mogelijke redenen waarom de seks onvoldoende bevredigend voor jou is

4. Je kunt niet accepteren dat dingen voorbij kunnen zijn

Vrouw die niet gelukkig is in de relatie

Als je niet gelukkig bent in een relatie waar je al jarenlang in zit, kan het zo zijn dat je niet bereid bent om de relatie te beëindigen. Dat kan betekenen dat je in een relatie met iemand bent, met wie je niet samen zou moeten zijn. Misschien voel je zelfs het gewicht van een geval van ontrouw uit het verleden.

Soms missen we de moed om “genoeg” te zeggen en een einde te maken aan een relatie wanneer de liefde is verdwenen en je niet meer gelukkig bent samen. Echter, oprecht en eerlijk zijn is veel beter dan het spelen van een toneelspel dat kan leiden tot een catastrofaal einde waarbij iedereen gekwetst wordt.

Wanneer de helft van een koppel denkt: ik ben niet gelukkig in mijn relatie, is het belangrijk om erachter te komen of het probleem kan worden opgelost of dat het tijd is om uit elkaar te gaan. Om dat te achterhalen, moet je ophouden jezelf te bedriegen. Wees eerlijk tegenover jezelf en tegenover de ander.

In een relatie moeten beide partners gelukkig zijn. Is het niet de tijd om een ​​oplossing te vinden als je iedere dag denkt: “Ik ben niet gelukkig in mijn relatie”?

Voordat je gaat, mis dit artikel niet: Ben je ontrouw geweest? Dit is wat je moet doen