6 discussies die alle stellen voeren

Gelukkige stellen voeren nog steeds discussies, maar het verschil is dat ze weten hoe ze op de beste manier met conflicten om moeten gaan, om te voorkomen dat deze hun relatie beïnvloeden.
6 discussies die alle stellen voeren

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wanneer je het over een gelukkig stel hebt, dan denk je waarschijnlijk dat ze nooit problemen hebben. Je gaat ervan uit dat als ze gelukkig zijn, hun leven perfect is. De realiteit is echter dat ze af en toe ook serieuze discussies hebben moeten voeren.

Vandaag zal je meer leren over de belangrijkste discussies die elk gelukkig stel voert. Je zult ontdekken dat het geheim schuilt in eerlijkheid en open communicatie.

6 discussies die alle stellen voeren

1. Hoe gereageerd moet worden wanneer één van jullie een slecht humeur heeft

Stel dat altijd discussies heeft

Geluk is geen ononderbroken gemoedstoestand. Om de een of andere reden zullen er altijd factoren zijn die je stemmingen beïnvloeden en het kan de gelukkige luchtbel van het stel laten barsten, waardoor er een discussie ontstaat. Wanneer je een slecht humeur hebt, dan kunnen er verschillende dingen gebeuren. Je:

 • houding is totaal anders.
 • wilt met niemand praten.
 • vergeet bepaalde details.
 • vergeet even de behoeften van je partner.
 • kan sneller op je teentjes getrapt zijn, waardoor vaak een discussie ontstaat.

Vanwege alle problemen waar dit toe kan leiden, heeft elk gelukkig stel een discussie over de manier van reageren. Het is belangrijk om te weten hoe de ander reageert en hoe je kan voorkomen dat de situatie uit de hand loopt. Je kunt een aantal basisrichtlijnen opstellen, zoals:

 • De persoon die boos is een beetje ruimte geven totdat zijn/haar stemming verbetert.
 • Geen grappen maken die beledigend zijn als de persoon zeer gevoelig is.

2. De verdeling van huishoudelijke taken

Huishoudelijke taken

Wanneer je de beslissing neemt om samen te wonen of te trouwen, dan zullen alle gelukkige stellen een gesprek voeren over de verdeling van de huishoudelijke taken.

Hoewel het vandaag de dag minder gebruikelijk is om mannen te vinden met chauvinistische ideeën, is het altijd een goed idee om vast te stellen welke taken bij elke persoon passen. Naast het vermijden van misverstanden en tijdverlies, zullen jullie beiden in staat zijn om het huishouden veel beter te organiseren.

Als je merkt dat je partner een aantal geslachtsgebonden ideeën heeft, dan is nu een goed moment om hem te laten weten wat je verwachtingen zijn. Vergeet niet dat veel mensen op deze manier zijn opgevoed, dus het is niet eenvoudig om nieuwe gewoonten vast te stellen.

3. De schoonmoeder

Discussies over familie

Er is een algemene mythe dat schoonmoeders problemen veroorzaken in een relatie. Dit gebeurt echter alleen wanneer zij of een ander familielid binnenkomt met een houding die de harmonie in je huis beïnvloedt.

Naast de interpersoonlijke verschillen die er misschien al zijn, kan de komst van een schoonfamilie je leven samen moeilijker maken als ze zich meer met jullie willen bemoeien dan ze eigenlijk moeten doen.

Dit kan leiden tot:

 • spanningen
 • veranderingen in gewoonten
 • algemeen ongemak

Het goede nieuws is dat dit een van de discussies is die elk gelukkig stel voert, dus je bent niet alleen. Je moet de grenzen vaststellen waar elk familielid of gast in je huis zich aan moet houden, om je privacy en onafhankelijkheid te respecteren.

Een stabiel en begripvol stel zal in staat zijn om deze situatie op te lossen zonder hevige discussies of ruzies over derden, die mogelijk de relatie kunnen beschadigen.

4. Eén van jullie is nooit op tijd

Wekker

Een andere discussie die elk echtpaar heeft gevoerd, heeft betrekking op de hoeveelheid tijd die je moet wachten tot de ander iets doet, zelfs als je een bepaalde tijd hebt afgesproken.

Vaak wordt gezegd dat vrouwen de neiging hebben om hun partners te laten wachten. Dit is echter niet helemaal waar. De waarheid is dat er ook mannen zijn die deze gewoonte hebben en het is belangrijk om te praten over hoe je zult reageren om een discussie te vermijden.

Het lijkt misschien een ondergeschikte kwestie, maar het is iets waar sommige personen zich ernstig aan kunnen storen. Als dit jou of je partner omschrijft, bepaal dan hoelang de wachttijd is en wat je moet doen als deze wordt overschreden.

5. Je ex laat je niet met rust

Ongelukkig stel

Een probleem dat de aanleiding kan zijn voor intense discussies, is wanneer één van jullie een ex heeft die niet begrijpt dat hij/zij alleen deel uitmaakt van het verleden.

De aanwezigheid van deze persoon in je leven kan je relatie uit balans brengen en leiden tot jaloezie en ruzies. Als dit bij jou het geval is, dan moet je begrijpen dat je de acties van de ander niet kunt controleren. Alleen je eigen acties. Dit zijn enkele dingen die je kunt doen:

 • Negeer de ex.
 • Verlaat de plek waar je elkaar tegenkomt.
 • Probeer ermee om te gaan.
 • Neem juridische stappen als het gedrag ernstig is.

6. Tijd op sociale netwerken

Sociale media

Het internet zal er altijd blijven en kan één van de oorzaken van discussies zijn die elk stel heeft.

 • Hoeveel ga je online delen?
 • Plaats je al je foto’s op Facebook of Instagram?
 • Waar is de grens van privacy die jullie beiden moeten respecteren?

Wanneer het gebruik van sociale netwerken een verslaving wordt, leidt dit vaak tot discussies. Als je een succesvol stel wilt zijn, dan moeten jullie vanaf het begin een aantal limieten vaststellen. Vergeet niet dat je altijd wijzigingen kunt aanbrengen als je denkt dat ze nodig zijn.

Je moet echter een beginlijn hebben waar jullie allebei mee uit de voeten kunt. Heb je een aantal van deze discussies met je partner gehad? Denk je dat je een paar belangrijke punten mist die je relatie nog beter kan maken?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.