Natuurlijke remedies voor langere wimpers

· 23 december 2015

Door de jaren heen worden je wimpers dunner en korter als gevolg van een proces van verlies en regeneratie. Er zijn al verschillende behandelingen beschikbaar in winkels en schoonheidsinstituten voor perfecte en langere wimpers. Dankzij bepaalde voedingsstoffen die te vinden zijn in dagelijkse producten, kan je echter hetzelfde resultaat verkrijgen zonder je huis te moeten verlaten.

Wanneer je gezondere en langere wimpers wil, moet je ze dagelijks verzorgen. Gebruik niet te veel mascara, schrob je wimpers zo weinig mogelijk, tenzij je erg volle wimpers hebt en vermijd het gebruik van een wimperkruller. Het gebeurt namelijk regelmatig dat deze je wimpers afknipt in plaats van ze te krullen. Verwijder je make-up ook voorzichtig, want wimpers zijn erg fragiel. Abrupte bewegingen zouden ervoor kunnen zorgen dat je wimpers uitvallen.

In dit artikel geven we je enkele recepten mee die je helpen je wimpers te verzorgen. Onthoud dat het voor je gezondheid absoluut noodzakelijk is om elk deel van je lichaam te verzorgen.

Olijfolie

Er is geen beter product om de follikels van je wimpers schoon te maken dan olijfolie. De olie verwijdert alles wat de wimpers vervuilt en zal daardoor ook het groeiproces stimuleren.

Olijfolie

Gebruik een watje om de olie elke avond voor het slapengaan aan te brengen. Verwijder het ’s ochtends opnieuw.

Wonderolie

Dankzij de eigenschappen die wonderolie bevat, bevochtigt en versterkt het de wimpers en stimuleert het de groei. Net zoals bij de olijfolie breng je de wonderolie aan voor het slapengaan en verwijder je het de volgende ochtend.

Je kan ook een leeg buisje van mascara gebruiken en dat vullen met wonderolie. Zo is de olie makkelijker aan te brengen op de wimpers.

Kamille

Wanneer je je gezicht gewassen hebt en de make-up verwijdert hebt, kook dan kamillebloemen in een pan. Zodra het vocht wat afgekoeld is, dop je er een watje in en wrijf je er zacht mee over de wimpers. Je moet deze recepten dagelijks toepassen, want het resultaat zal niet na een nacht zichtbaar zijn. Enkel wanneer je consistent bent, zal je de resultaten na ongeveer een maand opmerken.

Wortel-, sinaasappel-, bloemenpollen- en walnootsap

Wortelsap

Deze ingrediënten bevatten een hoog vitaminegehalte en zullen daardoor je wimpers voeden. Meng zes wortels, vier sinaasappels, twee eetlepels bloemenpollen en een eetlepel walnoten. Mix het geheel tot een sapje en drink het gedurende twee maanden elke ochtend.

Trim je wimpers

Net zoals dat het geval is bij haar, kan het trimmen van je wimpers de groei ervan stimuleren.

Eet voedsel dat keratine bevat

Keratine is een van de belangrijkste voedingstoffen om je haar gezond te houden. Daarom moet je voedsel eten dat rijk is aan proteïne, zoals kip, vis, eieren, rijst en groenten.

Vitamine C

Sinaasappel

Vitamine C helpt je om je botten en je haar te versterken. Eet sinaasappels, kiwi’s, papaja’s, citroenen, cantaloup en andere fruit- of groentesoorten die veel vitamine C bevatten

Kam je wimpers

Net zoals bij haar stimuleert het dagelijks kammen van je wimpers de groei ervan. Doe dit elke avond voor je de olie aanbrengt. Hou het borsteltje wel schoon.

Vermijd vetten

Wat je eet kan je lichaamsprocessen beïnvloeden. Een voorbeeld: overmatige consumptie van vet voedsel vertraagt het groeien van wimpers. Blijf gezond door veel fruit en groenten te eten.

Wanneer je opmerkt dat je wimpers sneller of meer uitvallen dan normaal, kan je het beste een arts bezoeken, zodat die je een behandeling kan voorschrijven. De bovenstaande tips zijn goed om je wimpers glanzender, sterker of langer te maken, maar het kan goed zijn dat je een infectie of ziekte hebt opgelopen, waardoor je wimpers zwakker en minder gezond zijn.