Natuurlijke remedies voor langere wimpers

Door de jaren heen worden je wimpers dunner en korter als gevolg van een proces van verlies en regeneratie. Er zijn al verschillende behandelingen beschikbaar in winkels en schoonheidsinstituten voor perfecte en langere wimpers.
Natuurlijke remedies voor langere wimpers

Laatste update: 12 februari, 2019

In dit artikel geven we je enkele natuurlijke remedies voor langere wimpers. Onthoud dat het voor je gezondheid absoluut noodzakelijk is om elk deel van je lichaam te verzorgen.

Wanneer je gezondere en langere wimpers wil, moet je ze dagelijks verzorgen. Gebruik niet te veel mascara, schrob je wimpers zo weinig mogelijk, tenzij je erg volle wimpers hebt en vermijd het gebruik van een wimperkruller.

Verwijder je make-up ook voorzichtig, want wimpers zijn erg fragiel. Abrupte bewegingen zouden ervoor kunnen zorgen dat je wimpers uitvallen.

Probeer deze remedies voor langere wimpers

1. Olijfolie

Olijfolie

Er is geen beter product om de follikels van je wimpers schoon te maken dan olijfolie. De olie verwijdert alles wat de wimpers vervuilt en zal daardoor ook het groeiproces stimuleren. Daarom is het een van de beste remedies voor langere wimpers.

  • Gebruik een watje om de olie elke avond voor het slapengaan aan te brengen.
  • Verwijder het ‘s ochtends opnieuw.

2. Wortel-, sinaasappel-, bloemenpollen- en walnootsap

Wortelsap

Deze ingrediënten bevatten een hoog vitaminegehalte en zullen daardoor je wimpers voeden.

  • Meng zes wortels, vier sinaasappels, twee eetlepels bloemenpollen en een eetlepel walnoten.
  • Mix het geheel tot een sapje en drink het gedurende twee maanden elke ochtend.

3. Eet voedsel dat keratine bevat

Keratine is een van de belangrijkste voedingstoffen om je haar gezond te houden. Daarom moet je voedsel eten dat rijk is aan proteïne, zoals kip, vis, eieren, rijst en groenten.

4. Vitamine C

Sinaasappel

Vitamine C helpt je om je botten en je haar te versterken. Eet sinaasappels, kiwi’s, papaja’s, citroenen, cantaloupe en andere fruit- of groentesoorten die veel vitamine C bevatten

5. Vermijd vetten

Wat je eet kan je lichaamsprocessen beïnvloeden. Een voorbeeld: overmatige consumptie van vet voedsel vertraagt het groeien van wimpers. Blijf gezond door veel fruit en groenten te eten.

Wanneer je opmerkt dat je wimpers sneller of meer uitvallen dan normaal, kan je het beste een arts bezoeken, zodat die je een behandeling kan voorschrijven.

De bovenstaande tips zijn goed om je wimpers glanzender, sterker of langer te maken, maar het kan goed zijn dat je een infectie of ziekte hebt opgelopen, waardoor je wimpers zwakker en minder gezond zijn. Raadpleeg in dat geval een arts.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Jones D. (2010). Enhanced eyelashes: prescription and over-the-counter options. Aesthetic plastic surgery35(1), 116-21.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.