Gewicht verliezen met rijstmelk

Rijstmelk helpt je om calorieën te verbranden, omdat het melk is die gebaseerd is op planten en makkelijk verteerbaar is.
Gewicht verliezen met rijstmelk

Laatste update: 02 november, 2018

Rijstmelk is niet alleen makkelijk te verteren, voedzaam en cholesterolverlagend, maar het werkt ook fantastisch om gewicht te verliezen. Drink het in de ochtend en het zal je de hele dag energie geven en helpen vet te verbranden. Lees verder in dit artikel over de voordelen van rijstmelk.

Melk zonder zuivel is hot! En het is geen tijdelijke rage. Het is namelijk een perfecte aanvulling voor je dagelijkse dieet, omdat deze melksoorten makkelijk verteerbaar zijn en uitstekende voedingsstoffen bieden.

Ze zijn bovendien gezonder en bevatten vaak minder calorieën dan normale melk. Hierdoor kan je makkelijker je gewicht onder controle houden. Rijstmelk is een prima optie indien je zuivelvrije melk wil toevoegen aan je dieet. Verderop in dit artikel verklaren we waarom.

Eigenschappen van rijstmelk

 • Laag vetgehalte. Een kop rijstmelk bevat slechts 1,5 gram vet, waarvan geen verzadigd vet. Volgens de ‘Mayo Clinic’ lijken deze hoeveelheid aan vetten te helpen om meer vitaminen op te nemen.
 • Dit type melk, dat gebaseerd is op planten, is voordelig voor het immuunsysteem. Een glas rijstmelk per dag zal je immuunsysteem versterken.
 • Rijstmelk is de meest makkelijk verteerbare melk die er bestaat. Het bevat bovendien veel voedingsstoffen, waardoor het zo voedzaam is, vooral wanneer je niet zo veel kan eten. Het is ook perfect voor mensen die last hebben van gastritis of maagzuur.
 • Het werkt perfect als cholesterolverlagend product.
 • Het bevat een optimale dagelijkse dosis vitamine D.

Hoe kan rijstmelk me helpen om gewicht te verliezen?

melk2

Rijstmelk helpt je om calorieën te verbranden, omdat het melk is die gebaseerd is op planten, amper verzadigde vetten bevat en makkelijk verteerbaar is.

Bovendien levert het ook nog eens veel energie en verbrandt het vetten. Start elke dag met een glas rijstmelk in de ochtend. Het geeft je lichaam essentiële vitaminen en het helpt cholesterol te elimineren.

Volgens een studie die werd gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, helpt de Vitamine D in rijstmelk je beetje bij beetje gewicht te verliezen. Volgens de resultaten van deze studie is rijstmelk rijk aan calcium en vitamine D en helpt dit vet te verminderen.

Anders dan bij koeienmelk, bevat rijstmelk niet zoveel eiwitten. Dit is een belangrijk voorbeeld van waarom we ons dieet zouden moeten aanvullen met gedroogd fruit of noten, die ons de nodige eiwitten bezorgen. Dit was echter het enige nadeel van rijstmelk dat werd gevonden.

Drink een glas bij het ontbijt en nog één tijdens de lunch. Het is gezond, makkelijk verteerbaar en verbrandt vetten. Als je rijstmelk combineert met een dieet dat laag is in vetten en waarbij je veel fruit en groenten eet en voldoende beweging hebt, zal je levenskwaliteit snel verbeteren. Rijstmelk zal dus een goede hulp zijn om gewicht te verliezen.

Misschien ook interessant om te lezen: Waarom zou je dagelijks noten moeten eten?

Hoe maak ik rijstmelk?

melk3

Ingrediënten voor 1 liter rijstmelk

 • 1 kop bruine rijst of volkoren rijst
 • 8 koppen water
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 4 eetlepels honing

Bereidingswijze

 • Rijstmelk is erg makkelijk te maken. Breng eerst het water aan de kook. Wanneer het begint te koken, voegen we de rijst er aan toe.
 • Zet het vuur zachter en laat het afgedekt sudderen gedurende ongeveer twee uur. Zo makkelijk is het dus. Zet het vuur daarna uit, giet het vocht af en laat het afkoelen.
 • Gebruik een elektrische mixer om het rijstwater te mixen tot een gladde crème. Doe dit vrij lang zodat de substantie erg fijn wordt. Voeg vervolgens de zonnebloemolie en de honing toe en blijf mixen.
 • Als je daarvan houdt, kan je ook wat kaneel toevoegen.
 • Sla het rijstwater op in een glas of bakje dat je luchtdicht kan afsluiten. Hierdoor blijft het langer houdbaar. Wanneer je echter de aanbevolen hoeveelheid drinkt (twee glazen per dag), dan zal je voorraad binnen twee tot drie dagen opgebruikt zijn. 

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.