Huismiddelen om het uiterlijk van je wimpers te verbeteren

· 13 juli 2015

Wimpers zijn een essentieel onderdeel van je lichaam, omdat ze niet alleen helpen je gezicht een betere uitstraling te geven, maar hun rol is ook om je ogen te beschermen tegen verschillende infecties en vuil dat je erin kan krijgen. In dit artikel zullen wij je tips geven over hoe je het uiterlijk van de wimpers kunt verbeteren.

Wimpers zijn opgebouwd uit lagen keratine, het eiwit dat verantwoordelijk is voor het geven van elasticiteit, weerstand en schoonheid aan de wimpers, maar helaas zijn er veel oorzaken die je wimpers verzwakken, zoals UV-stralen, make-up ’s nachts niet verwijderen of slechte cosmetische producten .

Wimpers die zich in een perfecte staat bevinden, zijn over het algemeen lang en dik en ze zien er schoon uit als je ernaar kijkt. Als de jouwe niet zo zijn, maak je dan geen zorgen, want we zullen je een aantal zelfgemaakte ingrediënten laten zien, die een enorme hulp zullen zijn en die gemakkelijk aan te brengen zijn.

wimpers-1

Boven alles is het essentieel dat je je make-up elke nacht verwijdert, dat je geen misbruik maakt van de mascara en dat je niet te vaak gebruik maakt van een wimperkrultang. Deze zorgt vaak dat de wimpers verzwakken als de tang hard wordt toegepast of na het aanbrengen van mascara, waardoor wimpers zelfs kunnen breken.

Wanneer je wimpers langzaam groeien, raden we aan om regelmatig te knipperen, want het is een manier om je oogleden te trainen. Er zijn echter crèmes die gebaseerd zijn op keratine en castorolie, die de capillaire laag verzachten, voeden en hydrateren, waardoor deze kan worden verbeterd. Vandaag zullen wij je een aantal producten laten zien, die zijn erkend voor hun effectiviteit bij het verkrijgen van perfecte wimpers.

Oliën

olie

De volgende oliën bevatten antioxidanten, die strijden tegen de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor veroudering en ze geven de capillaire lagen bescherming. Als je ze gebruikt op je wimpers zullen ze deze sterker en dikker te maken. Geschikte oliën zijn: castorolie, amandelolie, avocado-olie en olijfolie.

Je kunt deze vier oliën mengen in een glas. Verwijder je make-up met dit mengsel en pas een druppel ervan toe op je wimpers en laat het gedurende de hele nacht zitten.

Noten

noten-2

Pinda’s, walnoten, rozijnen enz. vormen een deel van de voedingsmiddelen die hoge gehaltes vitamine B bevatten, wat de haargroei stimuleert.

Combineer castorolie en rum!

castor-olie

Giet drie eetlepels castorolie in een fles, samen met een beetje van de rum. Breng dit mengsel met een watje aan op je wimpers, ga slapen met dit masker en verwijder het met warm water de volgende dag.

Vaseline

vaseline

Vaseline heeft beschermende invloeden en stimuleert de haargroei.

Groene thee

groene-thee-1

Bereid groene thee, zoals gebruikelijk, wacht tot het lauw is en pas het toe op je wimpers en oogleden met behulp van een watje. Laat het watje op je oogleden zitten gedurende 10 minuten en verwijder het dan. Voor een nog beter effect, doe je het elke avond en was je je gezicht de volgende ochtend pas.

Wimperborstel

wimpers2

Je kunt een hydraterende crème op je wimpers aanbrengen met een schoon mascaraborsteltje, zodat de groei wordt gestimuleerd.

Citroenrasp

citroenrasp

Citroen bevat veel eigenschappen die gunstig zijn voor je lichaam. Je kunt een beetje citroenschil raspen en mengen met olijfolie of castorolie. Dit zal helpen om de eigenschappen van de olie die we hiervoor al noemden nog meer te versterken.

Denk eraan: maak geen misbruik van mascara!

mascara

Hoewel dit product kan zorgen dat je wimpers er dikker en langer uitzien, is het constante gebruik ervan contraproductief, omdat het kan zorgen dat je wimpers uitvallen of afbreken. Vergeet niet je make-up goed te verwijderen, zodat er geen mascararesten achterblijven.

Masseer je oogleden

oogleden-3

Deze massage wordt uitgevoerd met als doel het verbeteren van de bloedcirculatie. Het helpt de groei van de wimpers bovendien te stimuleren. Het is niet nodig om een speciaal product hiervoor te gebruiken. Voor het slapen gaan iedere nacht, was je je handen goed en masseer je je oogleden en je wimpers zachtjes met je vingertoppen.

Eet gezond

wortel-sap

Je moet voldoende groente en fruit eten om eiwitten en vitaminen binnen te krijgen, met als doel het stimuleren en versterken van de haargroei. Enkele essentiële voedingsmiddelen hiervoor zijn wortels, pinda’s en tarwe.