Maak zelf een antivirale thee met gember

Je kan de antivirale eigenschappen van gember versterken. Combineer gember met andere geneeskrachtige ingrediënten en drink het als thee. Op deze manier profiteer je optimaal van de voordelen van gember.
Maak zelf een antivirale thee met gember
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Beoordeeld en goedgekeurd door de diëtist Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Je kan in de natuur middelen vinden om de meest voorkomende ziekten te genezen. Gember is daarvan één voorbeeld. Je kan zelf een antivirale thee met gember maken.

Dankzij zijn eigenschappen wordt gember al sinds de oudheid gebruikt als een natuurlijk geneesmiddel om verschillende kwalen te behandelen. Het werkt heel doeltreffend bij de behandeling van cardiovasculaire en spierproblemen. Gember is vooral nuttig bij veel voorkomende symptomen van griep, verkoudheden en hoest.

Je kan thuis zelf een antivirale thee met gember maken. Zo profiteer je optimaal van deze plant.

De algemene voordelen van gember voor de gezondheid

De algemene voordelen van gember voor de gezondheid

Gember is een knol met vele voordelen voor de gezondheid. Dit zijn enkele eigenschappen van gember:

  • Verbeteren van het metabolisme. Deze plant draagt bij tot de opname van voedingsstoffen. Het helpt ook om je eetlust te verhogen als je het net voor de maaltijden eet.
  • Gember bestrijdt duizeligheid en misselijkheid. In plaats van je toevlucht te nemen tot pillen kan je gebruik maken van de eigenschappen van gember. Want door op een klein stukje gember te kauwen zal je de duizeligheid verlichten. Om zijn sterke smaak wat te verzachten bevelen we aan dat je het met een beetje honing mengt.
  • Je kan ook op gember kauwen in geval van misselijkheid. Men beveelt dit vaak aan zwangere vrouwen aan. Het is een natuurlijk alternatief dat kan helpen bij de gebruikelijke symptomen van de zwangerschap. Het is altijd beter om het ‘s ochtends in te nemen.
  • Gember verlicht spierpijn. Omdat deze plant ontstekingsremmende eigenschappen bezit, werkt het in op de gewrichten en de spieren. Het vermindert de pijn die een gevolg is van het verouderen of van intense training.
  • Het bestrijdt ook verstopping van de neus. Eén kop gemberthee is een perfect middeltje bij een verstopte neus. Het helpt je om ‘s nachts beter te slapen. Men zegt ook dat het inademen van gemberessence ideaal is om je luchtwegen vrij te maken.
  • Gember zorgt voor het hart. Het wordt dus ook aanbevolen om hartaandoeningen te behandelen en te voorkomen. Vele mensen met verschillende hartproblemen voegen gember toe aan hun voedingspatroon om gezond te blijven.

Waarom is het een uitstekend antiviraal huismiddeltje?

Waarom is het een uitstekend antiviraal huismiddeltje?

De wortel is het meest gebruikte deel van de gemberplant. Dankzij bepaalde elementen in gember is het een uitstekende antivirale remedie. Voorbeelden van deze bestanddelen zijn vitamine C, curcumine, verschillende aminozuren, oxaalzuur en flavonoïden.

Het is een geweldige remedie om hoest, griep en verkoudheden aan te pakken. Dat komt omdat het ontstekingsremmend, antiviraal, antioxidant, antibacterieel en slijmoplossend werkt.

Hoe maak je een antivirale thee met gember?

Je kan op gember op vele manieren innemen en zo optimaal van de voordelen profiteren. Want je kan schijfjes of geraspte gember aan bepaalde gerechten toevoegen. Zo kan je hoest of griepsymptomen behandelen.

Maar thee is één van de meest doeltreffende manieren om gember te gebruiken.

Gemberthee

We leggen je hier een eenvoudige manier uit om gemberthee te maken. Het recept bevat enkele toegevoegde ingrediënten om de smaak te verzachten.

Ingrediënten

  • 2 schijfjes gemberwortel
  • 2 koppen water (500 ml)
  • honing (naar smaak)

Hoe maak je deze antivirale thee met gember klaar?

  • Was eerst de gember en snij het dan in medium dikke schijfjes.
  • Daarna warm je het water op in een pan.
  • Wanneer het water kookt, voeg je de gember toe. Laat het ongeveer tien minuten op het vuur staan. De tijdsduur van het koken bepaalt hoe geconcentreerd de thee is.
  • Daarna laat je de thee rusten en zoet je het.
  • Om goede resultaten te behalen bevelen we aan om de thee twee tot drie keer per dag te drinken.

Gemberthee met kaneel

Gemberthee met kaneel

Kaneel valt op omdat het uitstekende ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen bezit die de lichaamstemperatuur regelen. Het is een ideaal kruid om met gember te mengen. Op die manier maak je een antivirale thee met gember die op een doeltreffende manier verkoudheden bestrijdt, als je ook koorts hebt.

Ingrediënten

  • 1 schijfje gember
  • 1 kaneelstokje
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 kop water (250 ml)
  • honing (naar smaak)

Hoe maak je deze thee klaar?

  • Was de gember goed. Laat het water koken en voeg dan de gember toe.
  • Daarna voeg je het kaneel toe en laat je het ongeveer tien minuten op het vuur staan.
  • Daarna verwijder je het mengsel van het vuur en giet je het in een glas. Voeg het citroensap toe en zoet het met honing.
  • Meng het goed en laat het dan trekken en afkoelen vóór je het drinkt. We bevelen aan om één tot twee glazen per dag te drinken.

De keuze om de thee te zoeten hangt af van jouw smaak. Maar als je honing toevoegt, zal de thee ook meer antivirale kracht hebben. Want honing werkt als een geweldig antibioticum om een eind te maken aan virussen en bacteriën.

Honing heeft ook slijmoplossende eigenschappen. Het zal dus helpen bij astma en bij andere problemen van de luchtwegen.

Zoals je ziet, kan gember een erg krachtig antiviraal effect hebben. Wanneer je gember inneemt, zal je beschermd blijven zonder last te krijgen van de bijwerkingen die chemische middelen vaak hebben.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.