Versterk je botten en gewrichten met deze remedie

Ontdek in dit artikel een heerlijk en volledig natuurlijk recept om je botten en gewrichten te versterken.
Versterk je botten en gewrichten met deze remedie
Maricela Jiménez López

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Maricela Jiménez López.

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Om de botten en gewrichten te verstevigen heb je geen medicijn uit een laboratorium nodig. Want er bestaan andere natuurlijke alternatieven die je als aanvulling of als je voornaamste behandeling kan gebruiken.

De botten en gewrichten zijn die delen van het lichaam die het steun geven. Het is dus belangrijk dat je aandacht schenkt aan alle ongemakken of kwalen die ze aantasten. Want dat is nodig om ervoor te zorgen dat ze je dagelijkse activiteiten niet verstoren of dat ze na verloop van tijd erger worden. Op die manier vermijd je belemmeringen of een daling in je levenskwaliteit.

Het is ook belangrijk dat je onthoudt dat het lichaam met het voorbijgaan van de jaren geleidelijk achteruitgaat. Vaak treedt pijn in de botten en gewrichten op als gevolg van een ontstekingsproces, infecties, trauma’s en een groot aantal verschillende chronische aandoeningen.

De symptomen kunnen variëren. Maar iedereen krijgt er gewoonlijk op een bepaald moment in het leven mee te maken. Wanneer dit gebeurt kan je beste een specialist raadplegen. Daarna kan je dan meerdere manieren uitproberen om je botten en gewrichten te versterken.

Het maakt niet uit of je wel of niet reeds een medisch voorschrift hebt. De meeste alternatieven om de botten en gewrichten steviger te maken bestaan uit een combinatie van goede leefgewoonten en natuurlijke middelen. Ze zullen helpen om complicaties te voorkomen.

De natuur bezit meerdere hulpmiddelen die geweldige, positieve effecten op de gezondheid hebben. Vele farmaceutische medicijnen zijn eigenlijk gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten. Men probeert om ze toch op zijn minst toe te voegen aan de samenstelling van de medicatie. Daarvoor worden bijvoorbeeld planten, zaden, oliën, enzovoort gebruikt.

Een natuurlijk alternatief

Een natuurlijk alternatief om botten en gewrichten sterker te maken

In het vervolg van dit artikel stellen we je een natuurlijke behandeling voor die ontstekingsremmende en antioxidante ingrediënten bevat. Zodra dit middel door je lichaam opgenomen is helpt het om de botten te versterken en de gewrichtsproblemen te verminderen. Om dit doel te bereiken zullen we de eigenschappen van bepaalde zaden combineren met ingrediënten zoals honing, rozijnen en gelatine. Zo creëren we een bron van voedingsstoffen die in staat is de ontsteking en het ongemak te laten dalen.

Bovendien valt deze natuurlijke behandeling op door de grote hoeveelheid natuurlijke enzymen, vezels en aminozuren die het bevat. De opname van deze bestanddelen versterkt de botten en gewrichten en zorgt er op die manier voor dat het optreden van problemen vermindert. Dit middel zorgt ook voor de volgende voordelen:

 • Het bevat calcium en magnesium. Dit zijn essentiële mineralen die helpen om de botdichtheid te behouden. Dit is vooral van belang wanneer de botdichtheid last van slijtage begint te krijgen.
 • Daarnaast voorziet het ook in kleine hoeveelheden kalium. Dit is één van de voedingsstoffen die het natriumpeil in evenwicht houdt en vochtophoping voorkomt.
 • Het bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid omega 3-vetzuren. Waarschijnlijk weet je al dat die elementen helpen om de ontsteking van de weefsels en problemen van de bloedsomloop te verminderen.
 • Bovendien bevat het hoogwaardige eiwitten, vitaminen en antioxidanten. Die bestanddelen helpen om de productie van collageen te onderhouden. Collageen beschermt de gewrichten.
 • Deze natuurlijke behandeling verschaft ook energie, op voorwaarde dat je het regelmatig inneemt. Want dan zullen zijn effecten de hele dag door je lichamelijke en geestelijke prestaties verbeteren.

Een recept om de botten en gewrichten te versterken

Een recept om de botten en gewrichten te versterken

Ingrediënten

 • 2 eetlepels pompoenzaden
 • 2 eetlepels sesamzaden
 • 5 eetlepels lijnzaad
 • 2 eetlepels niet-gearomatiseerde gelatine
 • 3 eetlepels rozijnen
 • 1 kop honing

Bereiding

Doe eerst de zaden in de blender. Voeg daarna de gelatine samen met de rozijnen en de honing toe. Verwerk dan de ingrediënten op de maximumsnelheid. Mix gedurende twee tot drie minuten totdat je een glad mengsel zonder stukjes hebt. Wanneer het klaar is, giet je het in een kom met deksel. Zet het dan in de koelkast.

Hoe drink je deze remedie?

 • Drink het bij voorkeur op een nuchtere maag.
 • Drink het net voor de lunch, of als je dat wil, ook voor de avondmaaltijd.
 • Je moet dit gedurende een aanzienlijke periode drinken voordat het effect begint te krijgen.
 • Deze remedie kan je ook aanlengen in een halve kop warm water. Dat maakt het gemakkelijker om te drinken.
 • Bewaar het in de koelkast (tot twee maanden houdbaar).

Andere aanbevelingen

Botten en gewrichten

Wil je met deze natuurlijke behandeling de beste resultaten bereiken? Dan is het belangrijk dat je goede eetgewoonten aanneemt. Daarom geven we je de volgende adviezen:

 • Beperk het gebruik van frisdrank, junkfood, zout en suiker.
 • Eet grotere porties fruit, groenten, mager vlees en volkoren granen.
 • Drink plantaardige melksoorten (die bij voorkeur verrijkt zijn met calcium en magnesium). Want deze producten versterken de botten en de gewrichten.
 • Als je een ontsteking hebt en last hebt van vochtophoping, zorg er dan voor dat je veel water en vochtafdrijvende drankjes drinkt.
 • Vul je voedingsplan aan met een lichamelijk trainingsprogramma. Pas dit aan je behoeften en je fysieke vermogen aan.

Ervaar je pijn en een zwaar gevoel in je gewrichten? Maak je je zorgen dat je last hebt van problemen van de botten? Kom dan in actie en maak thuis deze natuurlijke remedie. Het zal een geweldig hulpmiddel zijn om je sterk en gezond te houden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Moskowitz RW, “Role of collagen hydrolysate in bone and joint disease”, Semin Arthritis Rheum. 2000 Oct;30(2):87-99.
 • Koitaya N, Sekiguchi M, Tousen Y, Nishide Y, Morita A, Yamauchi J, Gando Y, Miyachi M, Aoki M, Komatsu M, Watanabe F, Morishita K, Ishimi Y., “Low-dose vitamin K2 (MK-4) supplementation for 12 months improves bone metabolism and prevents forearm bone loss in postmenopausal Japanese women”, J Bone Miner Metab. 2014 Mar;32(2):142-50.
  • Jennings A, MacGregor A, Spector T, Cassidy A, “Amino Acid Intakes Are Associated With Bone Mineral Density and Prevalence of Low Bone Mass in Women: Evidence From Discordant Monozygotic Twins”, J Bone Miner Res. 2016 Feb;31(2):326-35.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.