Gelatine blokjes met honing en kurkuma: geweldig ontstekingsremmend!

Ze zijn leuk, ze zijn heerlijk en ze zijn supergezond. Geef deze geweldige gelatine blokjes met honing en kurkuma eens een kans!
Gelatine blokjes met honing en kurkuma: geweldig ontstekingsremmend!
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 26 januari, 2019

Deze gelatine blokjes met honing en kurkuma zien er niet alleen superlekker uit. De voordelen die ze bieden stijgen ook ver boven hun fluweelzachte en delicate smaak uit.

Dit is zonder twijfel een sensationele remedie en zal zeer handig zijn om verschillende problemen te behandelen, zoals:

 • Verkoudheid
 • Pijn veroorzaakt door artritis
 • Rugpijn

Dit recept is gebaseerd op de natuurgeneeskunde.

Wij willen je aanmoedigen om beter voor jezelf te zorgen in je dagelijkse leven. En dit kun je gemakkelijk doen door middel van de vele geschenken die de natuur ons biedt.

Waarbij kunnen deze gelatine blokjes helpen?

Honing Kurkuma Gelatine-Blokjes

In dit artikel zullen we precies uitleggen wat dit middeltje allemaal kan betekenen voor zowel jezelf en je eigen gezondheid als de gezondheid van je gezin.

Een snoepje dat goed is voor je gezondheid

Curcumine is het bestanddeel dat kurkuma zijn karakteristieke kleur geeft. Tegelijkertijd biedt curcumine ook een hoop voordelen. Een van de beste hiervan is dat het kan helpen om hartziekte tegen te gaan.

Daarnaast verbetert het de functie van je endotheel. Dit is een soort weefsel dat de binnenkant van je bloedvaten bekleedt. Ook heeft het een zeer krachtige ontstekingsremmende werking met een antioxidante basis.

Bovendien kunnen deze blokjes je lichaam voorzien van zeer buitengewone flavonoïden. Hiervoor is het wel belangrijk om gebruik te maken van biologische honing en kurkuma. Flavonoïden zijn een soort antioxidanten. Ze helpen om het risico op verschillende soorten hartkwalen aanzienlijk te verkleinen.

Een geweldige natuurlijke ontstekingsremmende werking

Ontstekingen ontstaan door de aanwezigheid van pathogenen in het lichaam. Dit zijn bijvoorbeeld dingen als bacteriën, die ervoor zorgen dat je immuunsysteem zichzelf moet verdedigen.

Ontsteking is een verdedigingsmechanisme. Het is zelfs zeer natuurlijk en gunstig. Dit komt doordat het deel uitmaakt van het genezingsproces. Het probleem ontstaat echter wanneer ontstekingen chronisch worden. Dat wil zeggen, wanneer je gewrichten altijd ontstoken zijn of je benen altijd opgezwollen zijn vanwege vochtretentie.

Curcumine is een molecuul dat in je lichaamscellen kan trekken en de gevolgen van ontstekingen kan verminderen.

Natuurlijke honing is een van de beste natuurlijke antibiotica. Het is een geweldige bondgenoot voor je immuunsysteem. Het is het dus waard om ’s ochtends een paar van deze gelatine blokjes te eten. Dit zal je helpen om virussen, bacteriën en infecties te voorkomen.

Vermindert pijn in de rug

Rugpijn remedie met gelatine, honing en kurkuma

Vrijwel iedereen heeft weleens last gehad van vervelende en beperkende pijn in de rug. In dit soort gevallen kiezen we er niet alleen voor om een paar dagen uit te rusten, maar grijpen we vaak ook meteen naar onze gebruikelijke pijnstillers, zoals bijvoorbeeld ibuprofen.

Nu is het echter zo dat honing en kurkuma beide in staat zijn om rugpijn aanzienlijk te verminderen.

Curcumine is een polyfenol dat vaak gebruikt wordt binnen de natuurgeneeskunde en een veel bestudeerd en bewezen middel tegen vele kwalen. Zo wordt het doorgaans gebruikt om de levenskwaliteit van mensen die last hebben van artrose te verbeteren.

Het dagelijks eten van deze gelatine blokjes die gemaakt zijn van honing en kurkuma kan dus enorm veel verschil uitmaken voor de pijn in je rug.

Deze blokjes zijn zonder twijfel een zeer goed hulpmiddel en zullen je helpen om minder vaak te grijpen naar reguliere medicijnen. Als gevolg zal dit ervoor zorgen dat er minder chemicaliën in je lever aanwezig zullen zijn.

Bovendien zijn de meeste kinderen werkelijk dol op deze blokjes. Als je verschillende vormpjes in huis hebt en er een leuke bezigheid van maakt om deze blokjes samen te maken, dan zullen ze dit geweldige remedie werkelijk opsmikkelen.

Hoe je deze gelatine blokjes met honing en kurkuma maakt

Gelatineblokjes

Ingrediënten

 • 1 glas sinaasappelsap
 • 2 theelepels kurkuma
 • ½ kop heet water
 • 2 eetlepels honing
 • ¼ kop natuurlijke gelatine

Instructies

 • Meng het glas natuurlijke sinaasappelsap met de twee theelepels gemalen kurkuma.
 • Giet dit mengseltje vervolgens over in een klein pannetje en zet het op middelhoog vuur. Voeg het halve kopje water en de eetlepels honing toe. Roer de ingrediënten met een houten lepel goed door elkaar. Laat het mengsel aan de kook komen.
 • Voeg vervolgens de gelatine toe en zet het vuur iets lager.
 • Beetje bij beetje zul je zien dat het mengsel steeds dikker begint te worden. Als dit zo is, dan is het tijd om het mengsel over te gieten in de verschillende siliconen vormpjes die je klaar hebt gezet.
 • Leg deze vormpjes vervolgens in de koelkast (niet de vriezer).

Je hoeft maar een uurtje te wachten voordat je heerlijke honing-kurkumablokjes klaar zijn.

Onthoud dat je deze gelatine blokjes maximaal een week kunt bewaren.

Als je denkt dat je ze niet allemaal binnen een week zult opeten, dan kun je ze ook meteen in de vriezer leggen, waardoor je ze langer kunt bewaren terwijl de geweldige eigenschappen gewoon bewaard blijven. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Akram, M., Ahmed, A., Usmanghani, K., Hannan, A., Mohiuddin, E., & Asif, M. (2010). CURCUMA LONGA AND CURCUMIN: A REVIEW ARTICLE. Romanian Journal of Biology.
 • Bogdanov, S., Jurendic, T., Sieber, R., & Gallmann, P. (2008). Honey for nutrition and health: a review. Journal of the American College of Nutrition.
 • Lambert, J. E., Parnell, J. A., Han, J., Sturzenegger, T., Paul, H. A., Vogel, H. J., & Reimer, R. A. (2014). Evaluation of yellow pea fibre supplementation on weight loss and the gut microbiota: A randomized controlled trial. BMC Gastroenterology. https://doi.org/10.1186/1471-230X-14-69

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.